Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τις παληές οφειλές (διακανονισμούς) καθώς και με το β΄εξάμηνο 2016 (προθεσμία πληρωμής 31.03.2017)? Είχα διαβάσει ότι με την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων ΕΦΚΑ θα υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα ανεξάρτητα από τις μέχρι 31.12.2016 οφειλές. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στην προηγούμενη ανάρτησή μου και ρωτάω για τις δηλωσεις που έκανε ο υφυπουργός ότι το β' εξάμηνο 2016 θα πληρωθεί σε 12 δόσεις μέσα στο 2017, χωρίς να χάνονται οι τρέχοντες διακανονισμοί. Υπάρχει κάτι? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πλήρωσα την Παρασκευή τον Γενάρη με e-banking Εθνικής.

Ξέρει κανείς ποσες μέρες κάνει να εμφανιστεί η πληρωμή στο σύστημα;

Σήμερα πάντως δεν φαίνεται...πολύ αισιόδοξος είμαι ε;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα ,χθες μου ήρθε το ειδοποιητήριο για τους μήνες Γενάρη ,Φεβρουάριο και ήθελα να ρωτήσω τα εξής .Πρώτον μου υπολογίζει το ποσό ανά μήνα βάσει του εισοδήματος και το γράφει σαν ένα σύνολο ,πλην όμως πιο κάτω

στο κουτί με τις προσαυξήσεις-μειώσεις γράφει ενα -χ ποσό το οποίο δεν φαίνεται να το έχει αφαιρέσει απο το σύνολικο.Αυτό το αφαιρώ εγώ μόνος μου απο τον κάθε μήνα ? Δηλαδή αν μου γράφει στο Σύνολο 200 Ευρώ και στις μειώσεις

-50 ευρώ θα πληρώσω 2χ150=300 Ευρώ για τους 2 μήνες ?

Το δεύτερο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν ο 25φιος κωδικός αυτός που γράφει κάτω στο ειδοποιητήριο και ξεκινάει με RF είναι αυτός που βάζω στο site της  ΕΤΕ(στην κατηγορία θελω να πληρώσω-ΕΦΚΑ)  που ζηταει κωδικό  για να πληρώσω με e-banking?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,χθες μου ήρθε το ειδοποιητήριο για τους μήνες Γενάρη ,Φεβρουάριο και ήθελα να ρωτήσω τα εξής .Πρώτον μου υπολογίζει το ποσό ανά μήνα βάσει του εισοδήματος και το γράφει σαν ένα σύνολο [1] ,πλην όμως πιο κάτω

στο κουτί με τις προσαυξήσεις-μειώσεις γράφει ενα -χ ποσό το οποίο δεν φαίνεται να το έχει αφαιρέσει απο το σύνολικο.Αυτό το αφαιρώ εγώ μόνος μου απο τον κάθε μήνα ? [2] Δηλαδή αν μου γράφει στο Σύνολο 200 Ευρώ και στις μειώσεις

-50 ευρώ θα πληρώσω 2χ150=300 Ευρώ για τους 2 μήνες ?

Το δεύτερο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν ο 25φιος κωδικός αυτός που γράφει κάτω στο ειδοποιητήριο και ξεκινάει με RF είναι αυτός που βάζω στο site της  ΕΤΕ(στην κατηγορία θελω να πληρώσω-ΕΦΚΑ)  που ζηταει κωδικό  για να πληρώσω με e-banking? [3]

 

konstantinos77, ενημέρωσε με την ειδικότητά σου το προφίλ σου.

 

[1] Στο ειδοποιητήριο δεν αθροίζεται κάπου το ποσό του κάθε μήνα και το αποτέλεσμα του αθροίσματος εμφανίζεται σαν σύνολο. Που σου εμφανίζει εσένα τέτοιο άθροισμα? Αν δεν είναι κόπος "ανέβασε" μια εικόνα και δείξε το σημείο αυτό (χωρίς τα ποσά).

 

[2] Οι μειώσεις έχουν ήδη υπολογισθεί για να προκύψει το αναγραφόμενο κάθε φορά μηνιαίο ποσό εισφοράς.

Στο ετήσιο ποσό που βλέπεις (στο τμήμα "ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΚΦΑ) ΕΤΟΥΣ 2015") το σύστημα έχει υπολογίσει (εσωτερικά) το μειωμένο ΚΦΑ (το οποίο δεν αναγράφεται στο ειδοποιητήριο) και επί του οποίου (μειωμένου ΚΦΑ) έχουν εφαρμοσθεί οι συντελεστές εισφορών για να προκύψει το μηνιαίο ποσό εισφοράς.

 

[3] Σωστά. Βάζεις όλους τους χαρακτήρες που εμφανίζονται ως κωδικός εντολής πληρωμής.

Link to comment
Share on other sites

 

 

17636976_10206438966133523_1986602349195

 

 

Kαταρχήν ευχαριστώ Γιώργο ...Το ειδοποιητήριο είναι αυτό ,στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι η μείωση έχει συμπεριλιφθεί γιατι δεν δείχνει να την υπολογίζει κάπου (είναι ένα ποσό στα 50 ευρώ ).Αναφέρει δηλαδή στην αρχή το εισόδημα, το διαιρεί με 12 βγάζει τους συντελεστές κλάδος σύνταξης ,κλάδος υγείας και έτσι βγαίνει η μηνιαία εισφορά .Η μείωση εισφοράς που βγάζει μετά κάτω κάτω είναι ένα εντελώς άσχετο με τα παραπάνω ποσό ...Εκτός αν εννοείς ότι η μείωση έχει συμπεριλιφθεί στους συντελεστές του 20% και του 6,95% ..

Επίσης εκεί που γράφει ΣΥΝΟΛΟ δεν ειναι το σύνολο των 2 μηνών αλλά πάλι βάζει το ποσό της μηνιαίας εισφοράς που έχει ακριβώς απο πάνω .Το άθροισμα δηλαδή το κάνω εγώ έτσι και αλλιώς ..

Edited by konstantinos77
Link to comment
Share on other sites

Η μείωση δεν υπολογίζεται στα ποσοστά εισφοράς.

 

Τι εννοώ.

Εχεις, σωστά, το ετήσιο ποσό από την επιχειρηματική σου δραστηριότητα που αυτό είναι το ΚΦΑ (Καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα) που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 98, του ν.4378/16 υπάρχει μια μεταβατική ρύθμιση (μέχρι τις 31/12/2020) όπου στο προηγούμενο ΚΦΑ εφαρμόζεται ένα κλιμακωτά μειούμενο ποσοστό προσαρμογής.

Η εφαρμογή αυτού του ποσού δίνει το "μειωμένο ΚΦΑ" (αυτό δεν εμφανίζεται στο ειδοποιητήριο) επί του οποίου εφαρμόζονται τα διάφορα ποσοστά εισφορών 20,00%, 6,95% κλπ.

Το "μειωμένο αυτό ΚΦΑ" δεν εμφανίζεται ως ποσό στο ειδοποιητήριο παρά μόνο το ποσό μείωσης που προέκυψε από την εφαρμογή του κλιμακωτά μειούμενου ποσοστού προσαρμογής, και είναι αυτό το ποσό των περίπου 50€ που γράφεις. 

 

Τι εννοώ πάλι... με παράδειγμα.. γαι να κατηλήξουμε στο ποσό των 50€.

ΚΦΑ 11.500€ δίνει μηνιαίο 958,33€ και χωρίς την εφαρμογή της μεταβατικής ρύθμισης που ανέφερα παραπάνω, εισφορές ΚΣ(20,00%)=191,67€ και Ασθένεια(6,95%)=66,60€ ΣΥΝΟΛΟ=258,27€

 

ΚΦΑ 11.500€ δίνει, με την εφαρμογή της μεταβατικής ρύθμισης που ανέφερα παραπάνω, "μειωμένο ΚΦΑ" 9.266,50€ (είναι αυτό που δεν αναγράφεται στο ειδοποιητήριο) ήτοι μηνιαίο 772,21€ (ομοίως και αυτό δεν αναφράφεται) και εν συνεχεία εισφορές ΚΣ(20,00%)=154,44€ και Ασθένεια(6,95%)=53,67€ ΣΥΝΟΛΟ=208,11€

 

Αρα αντί να πλήρωνες 258,27€, εξαιτίας της εφαρμοφής της μεταβατικής ρύθμισης πληρώνεις 208,11€. Δηλαδή περίπου 50€ λιγότερα, ποσό που είναι αυτό που βλέπεις στο ειδοποιητήριο.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά έχεις δίκιο ...Απλά δίπλα στο ποσοστό 20% και 6,95% γράφει το ποσό με την μείωση αυτή (αθροιστικά βγαίνει απο τα 2) ενώ εγώ νόμιζα και λογικά ότι θα έγραφε απευθείας το ποσό που βγαίνει απο το 20% και 6,95% του μηνιαίου εισοδήματος .Αυτή απλά έχουν βγάλει ήδη την μείωση κακώς για μένα βέβαια γιατί θα έπρεπε να το δείχνουν πιο καθαρά ή να το αναγράφουν εκεί που γίνεται ο υπολογισμός ..Τελος πάντων ...

Μία άλλη ερώτηση είναι η εξής ,δεν πληρώνω αυτές τις 2 εισφορές ,στο επόμενο χαρτί θα μου έρθει το ποσό εκεί που γράφει Ληξιπρόθεσμες Οφειλές .Οι επιβαρύνσεις πόσο είναι ?

Επίσης Γιώργο δεν θα έπρεπε τυπικά να γράφει στο ειδοποιητήριο στο ΣΥΝΟΛΟ το σύνολο μηνιαίας εισφοράς χ2 αντί να βάζει πάλι το μηνιαίο ποσό ? Δηλαδή στο σύνολο της μηνιαίας εισφοράς γράφει πχ 300 ευρώ και απο κάτω στο σύνολο γράφει πάλι 300 .Σαν να μου λέει κάνε εσύ τον πολλαπλασιασμό ,εντάξει τυπικό είναι αλλά σε ένα επίσημο χαρτί και με βάση και το προηγούμενο που ανέφερα θα ήθελα να είχε πιο σωστή διατύπωση τουλάχιστον στα αναγραφόμενα ποσά .

Edited by konstantinos77
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.