Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Μέχρι τις 15 έπρεπε να υποβληθεί. Εγώ τις έκανα σαν συμβουλος αλλά θεωρώ όπως είπα κ πιο πάνω ότι δε θα μου έδινε την δυνατότητα αν έπρεπε να την κάνει ο ωφελούμενος. Ελπίζω το πρόβλημα να δημιουργήθηκε λόγω αργιών κ να επιλυθεί αύριο. Πάντως την καρτέλα προθεσμίες μου την έχει εξαφάνιση. Αντε να αποδείξω ότι υπέβαλα αίτημα αν γίνει κάτι.
 3. Προφανώς δεν μπορεί να επιβληθεί τέτοια δουλεία, ωστόσο τεχνικά δεν εμποδίζει την πλήρη αξιοποίηση του οικοπέδου και μπορεί να διαλυθεί εφόσον ο οικοπεδούχος θελήσει να χτίσει πχ στο όριο. Οπότε υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης δεν είναι απαγορευτική. Άλλωστε ο μόνος λόγος κατασκευής της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η επαφή του όμορου με τον αέρα. Εάν ο οικοπεδούχος θελήσει να χτίσει μελλοντικά στο όριο, παύει και ο λόγος ύπαρξης της δουλείας. Βέβαια αν ο οικοπεδούχος δεν θέλει να κάνει καμία παραχώρηση, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει.
 4. Εγω σε μια δηλωση που εληγε στις 18/8/19 εκανα αιτημα διμηνης παρατασης στις 9/8/19 και στις 12/8/19 εγκριθηκε.Το αιτημα παρατασης το εκανα ως ωφελουμενος. Στον οδηγο διαβασα πως το αιτημα της παρατασης πρεπει να γινεται καποιες ημερες πριν την ληξη της προθεσμιας. Δε θυμαμαι ποσες ημερες πριν.
 5. Έχω ζητήσει σε 5 δηλώσεις παράταση στις 14/8 ενώ εληγαν στις 18/8 και μου ήρθε μήνυμα για απενταξη των αιτήσεων λόγω λήξης προθεσμίας. Είναι δυνατόν ή κόλλησε το σύστημα. Τις παρατάσεις τις ζήτησα σαν συμβουλος. Θεωρώ πως αν έπρεπε να τις ζητήσω σαν ωφελούμενος δεν θα ήταν ενεργό το μολυβακι για παράταση. Έτυχε σε κάποιον άλλον;
 6. Today
 7. καλησπέρα σας. Έχω ένα οικόπεδο στο οποιο στις όμορες εφαπτονται κτήρια.στη πισω πλευρα υπαρχει οικοπεδο χωρις κτισμα. λόγω έλειψης επαρκους βαθους, εχω δικαιωμα να φτιαξω οικοδομη που να εφάπτεται πισω. Αν αφησω προς τα πισω ακάλυπτο διαστάσεων ΔxΔ(ουσιαστικα δηλαδη θα δημιουργησω ενα κλειστο τετραγωνο που στις πλευρες θα ειναι το οικοδομημα και η τεταρτη το πισω οριο), σε ποιες πλευρεσ του οικοδομηματος θα μπορω να εχω παραθυρο προς τον ακαλυπτο? και στις 3 η μονο στη πλευρα που ειναι απεναντι απο το οριο?
 8. και με το αρθρο 9 του ΝΟΚ και με το 25 του ΓΟΚ / 85 απαγορευονται οι δουλείες, πλην της δουλείας διοδου, εάν και εφ' οσον κλπκλπ. Αρθρο 9 Δουλείες σε ακίνητα 1. Απαγορεύεται η σύσταση δουλειών, οι οποίες συνεπάγονται περιορισμό της δυνατότητας ανέγερσης ή επέκτασης των κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρείται η δουλεία διόδου, εφόσον αποτελεί τη μοναδική δίοδο προς κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου ή κτιρίου ή αυτοτελούς από πλευράς δόμησης ορόφου, η οποία μπορεί να περιορίζεται στη χρήση της στάθμης του ισογείου. Δικαιοπραξίες που αντιβαίνουν στις διατάξεις της παραγράφου αυτής είναι απολύτως άκυρες. Προφανως αυτη η "προεξοχη" για την οποία συζητάμε, πανω απο το ξενο κτισμα/οικοπεδο, δεν εμπιπτει στην κατηγορια της "διόδου". Και, για να μείνουμε στο αρχικο ερώτημα, ο ερωτών ηταν σαφης... Δεν επιθυμει να του προσβαλει την κυριοτητα ο γειτονας ούτε κατα χιλιοστο, που το παιζει και "καμπόης"... Επομενως, δικαιουται να μην ανεχτει καμμια τετοια προσβολη, προσφευγοντας στο Δικαστηριο.
 9. Νομικά θα μπορούσε να λυθεί με σύσταση δουλείας επί του ακινήτου και με την ανάλογη αποζημίωση, εφόσον και τα δύο μέρη είναι σύμφωνα. Φυσικά δεν αρκεί ένα απλό συμφωνητικό, αλλά χρειάζεται συμβόλαιο σε αυτή την περίπτωση.
 10. Έχεις άποψη ένα κτίριο ή μια κατασκευή γενικότερα να πατάει σε δυο διαφορετικών ιδιοκτητών όμορα γήπεδα; Σκέψου ως λέξεις κλειδιά την "αυτοτέλεια" και την "μεταβίβαση" και θα καταλάβεις ότι δεν στέκει.
 11. Έχω ένα ζευγάρι promark3. Η οθόνη αφής του ενός ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των μετρήσεων να μην ανταποκρίνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κατεβάσω τα δεδομένα και φυσικά να χειριστώ το δέκτη. Να σημειωθεί πως το πληκτρολόγιο ανταποκρίνεται κανονικά και η οθόνη δουλεύει, πλην όμως δεν ανταποκρίνεται η αφή. Δοκίμασα τους συνδυασμούς Power+Enter+Escape και Enter+Log+In για να κάνω reset το δέκτη αλλά δεν διορθώθηκε κάτι. Στη συνέχεια το σύνδεσα με υπολογιστή για να δοκιμάσω τη μεταφορά των δεδομένων, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω από το μενού το Surveying, οπότε άκυρο και από εκεί. Επίσης, δεν μπορώ να κάνω επανεγκατάσταση του firmware, με την ελπίδα πως θα λυθεί κάτι. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πιθανούς συνδυασμούς πληκτρολογίου για να πλοηγηθώ στο μενού ή κάποιο πιθανό τρόπο για να κατεβάσω τα δεδομένα; Όποιο φως δεκτό...!
 12. https://www.michanikos.gr/forums/topic/51547-ν-449517-τακτοποίηση-αυθαιρέτων-με-καταπάτηση-όμορης-ιδιοκτησίας/#comments https://www.michanikos.gr/forums/topic/53656-κτίριο-σε-δύο-οικόπεδα/#comments https://www.michanikos.gr/forums/topic/52215-ν-449517-τακτοποίηση-αυθαιρεσιών-σε-όμορα-οικόπεδα-ιδίου-ιδιοκτήτη/#comments
 13. [ σιγουρα εχει ξανασυζητηθει...] απλα να φανταστεις μια τομη...απο την οποια φαινεται οτι, δημιουργεις δυο ιδιοκτησιες πανω απο την ιδια λωριδα οικοπεδου. δλδ. μια που παταει στη λωριδα μεχρι το υψος που παταει η μαντρα /σπιτι του ενος... και απο πανω δημιουργεις μια ξεχωριστη ιδιοκτησια που ανηκει στην διπλανη οικοδομη, αλλα "καβαλικευει" κατα 10 εκ. στην μαντρα/ιδιοκτησια του διπλανου... κατα παραβαση του κανονα οτι 'τα επικείμενα είκει τοις υποκειμένοις' ... εδιτ και στο ερωτημα που ετεθη, δεν ηταν θεμα του ν. 4495 ειναι καθαρα θεμα "ιδιοκτησιακο" και εχει διεξοδικα αναλυθει απο την αρχη της συζήτησης
 14. Έχω την άποψη οτι στέκει.....Ποιο είναι το αντίστοιχο θέμα στα αυθαίρετα 4495 (δεν το βρισκω) για να καταλάβω που κάνω λάθος.
 15. Στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, όσοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει δηλώσεις μέσω της θέασης 2015-2016 τι αποτελέσματα να περιμένουν; Θεωρητικά και (πρόχειρα) έχουμε: 1. σφάλμα λόγω εντοπισμού μέσω ορθοφωτοχάρτη + 2. σφάλμα οριζόντιας μετόπισης υποβάθρου(15-16). Τα 2α θα τα επιδιορθώσει μόνο του κτηματολόγιο (π.χ πρόδηλα σφάλματα λέω εγώ??) ή θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία σύνταξης διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών όπου απαιτείται με πολλαπλάσιο κόστος σαφώς για τον ιδιοκτήτη?
 16. @ZaXoYs Περιμένεις να στείλουν από ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ. Όταν τα στείλουν θα σου εμφανιστεί ειδοποίηση στη σελίδα των ειδοποιητηριων ΕΦΚΑ ότι πήγανε. Τότε κανείς άλλη πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ επιλέγοντας φορέα ΕΦΚΑ και κανείς άλλη ρύθμιση για αυτά.
 17. Καλώς ήρθες συνάδερφε Μην τρελαίνεσαι με την επιλογή της σχολής. Και τα δυο τμήματα που αναφέρεις είναι εξαιρετικά. Μετά τη σχολή, γίνεται χαοτικό το σύστημα (μεταπτυχιακά, αγορά εργασίας, εξωτερικό ...) Προσπάθησε να ευχαριστηθείς την περίοδο των σπουδών σου και να γνωρίσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς (αυτό κι αν είναι σημαντικό)
 18. Όταν το ανέβασα στον εντοπισμό μέσα στο σύστημα της ηλεκτρονικής δήλωσης μου έβγαλε ένα κίτρινο πολύγωνο στην λάθος θέση,μετά άρχισα να ψάχνομαι,και το ανέβασα στην θέαση,εκεί λοιπόν μου βγάζει ένα κίτρινο πολύγωνο στην σωστή θέση και ένα ακόμα πολύγωνο με την διακεκομμένη στην λάθος θέση,όπως βλέπεις στην φώτο,αλλάζοντας υπόβαθρο μέσα στην θέαση βλέπω πάλι τα δύο πολύγωνα..
 19. Συνάδελφοι αν έχεις χρέος και πριν το 2017 (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και μετά (2017-2018) ΕΦΚΑ πρέπει να κάνεις πιστοποίηση και ρύθμιση μόνο μια φορά για το ΤΣΜΕΔΕ ή χρειάζεται δύο ξεχωριστές πιστοποιήσεις αλλά και ρυθμίσεις ? (1 για το ΤΣΜΕΔΕ και 1 για το ΕΦΚΑ)? Έχω κάνει πιστοποίηση και στο ΚΕΑο έχουν περάσει μόνο οι οφειλές του ΤΣΜΕΔΕ και όχι του ΕΦΚΑ, να περιμένω και άλλο και θα μπουν και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο??
 20. Δηλαδή λες ότι το κίτρινο πολύγωνο είναι το dxf από την επίγεια μέτρηση και όταν δοκίμασες ξανά να το ανεβάσεις, στο ίδιο υπόβαθρο μάλιστα του 2016, στο έβγαλε στη θέση της διακεκομμένης πράσινης γραμμής;
 21. Όπως καταλαβαίνεις και από τις απαντήσεις όλων μας, τηρούμε σοβαρή επιφύλαξη λόγω μη προσκόμισης απαιτούμενων στοιχείων για την συνένωση-κατάτμηση προκειμένου εκτιμητικά να κριθεί βάσει αυτών των στοιχείων αν αυτή η αξιοποίηση μπορεί να γίνει και παράλληλα λόγω του ότι αποτελεί μια μελλοντική ενέργεια που δεν αντιπροσωπεύει τη στιγμή της εκτίμησης. Κατάτμηση από τη στιγμή που υπάρχει και αδειοδοτημένο κτίριο εντός και αφού πρώτα όπως αναφέρεις θα θεωρηθεί τοις πράγμασι συνένωση, θα πρέπει όχι μόνο να πληρούνται οι όροι δόμησης (αρτιότητα, αναγνωρισμένος δρόμος κλπ) αλλά και να γίνει αναθεώρηση ή νέα άδεια ως προς την αλλαγή τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης. Συνεπώς μιλάμε για υποθετικά στοιχεία. Επίσης όπως αναφέρθηκε δεν έχεις εντολή για κάτι τέτοιο. Ο δικαστικός επιμελητής σου ανέθεσε εκτίμηση 2 ακινήτων με βάση τους τίτλους των ακινήτων που έχουν προσημειωθεί. Εκεί σταματά η όλη σκέψη. Δεν θυμάμαι να μπορεί ο οφειλέτης να κάνει ανακοπή πλειστηριασμού επειδή δε συμφωνεί με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού. Να ανατρέξουμε στη νομοθεσία να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο. Θυμάμαι όμως ότι μπορεί να διατάξει ο δικαστής μετά από 3 (?) άγονους πλειστηριασμούς χαμηλότερη τιμή εκκίνησης ή και εκποίηση. Πέραν αυτού όμως οι εκτιμητές αν έχουν θέσει διαφορετικές παραδοχές και οδηγήθηκαν σε διαφορετικές-με μεγάλες αποκλίσεις-αξίες δε σημαίνει ότι κάποιος είναι λάθος. Ο ένας (π.χ εσύ) κάνει εκτίμηση με τα στοιχεία που του διαθέτουν εκτιμώντας τα ακίνητα στη σημερινή τους κατάσταση. Ο άλλος εκτίμησε και αυτός αγοραία αξία, αλλά με με την επιπλέον παραδοχή (η οποία αναγράφεται στην έκθεση) στην αγοραία αξία και μόνο κατόπιν έγγραφης εντολής για εκτίμηση ακινήτου με βέλτιστη αξιοποίηση ως να ήταν συνενωμένο (τοις πράγμασι) και υπό την προυπόθεση ότι δύναται να κατατμηθεί σε δυο άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα τη στιγμή της εκτίμησης.
 22. @karanus Οταν εχεις ενα μεγαλο ενιαιο αρτιο γηπεδο, τοτε ενδεχομενη κατατμηση θα πρεπει να δημιουργει 2 επισης αρτια, με τους σημερινους ορους δομησης ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. Αυτό το εχεις εξασφαλισει οτι μπορει να γινει? Αν ναι, το αναφερεις στην εκθεση εκτιμησης, ωστοσο αυξανει κατα πολυ το αντικειμενο της εκτιμησης, κ δεν ξερω αν στο εχουν αναθεσει. Επικροτω την αναζητηση υπεραξιας σε σεναρια εναλλακτικης εκμεταλλευσης ακινητων απο τους εκτιμητες. Αλλα η προσωπικη μου εμπειρια απο πραγματογνωμοσυνη πρωτοδικειου ειναι οτι αυτη η υπεραξια δεν αναγνωριζεται με τους ισχυοντες τιτλους ιδιοκτησιας απο κανενα. Και σωστα δεν αναγνωριζεται, αφου ειναι υποθετικη. Για παραδειγμα, ενας υποψηφιος αγοραστης-επενδυτης στον οποιο θα παρουσιαζες τη σημερινη κατασταση και το δυναμικο εκμεταλλευσης, θα σου ελεγε φιλε καντα ολα αυτα που λες (συνενωση-κατατμηση,βεβαιωση οικοδομησιμοτητας) και τα ξαναλεμε οταν εισαι ετοιμος. Στην ελλαδα ζεις, αυριο τα παντα γινονται και τα παντα δεν γινονται. Επισης, προκύπτει και φιλοσοφικο-ηθικο ερωτημα, το αν ο τωρινος ιδιοκτητης δικαιουται να καρπωθει αυτη την υπεραξια με τη σημερινη κατασταση των ακινητων ή οχι. Κατα τη γνωμη μου δεν δικαιουται, γιατι αν η αξια ηταν τοσο σημαντικη, θα επρεπε ηδη να ειχε τακτοποιήσει τη χαρτουρα του για να την καρπωθει. Αφου δεν το εκανε, δεν δικαιουται να καρπωθει τιποτε παραπανω απο την κατασταση που εχει τη χαρτουρα του. Αυτα για να σου φυγουν και οι τελευταίες προκαταληψεις. Ο σημερινος ιδιοκτητης δεν εκανε απολύτως καμια ενεργεια για να ανεβασει την αξια των ακινητων του περα απο αυτη που τα αγορασε, αρα ειναι στην πραξη ενας απλος μεταπωλητης, χωρις δικαιωμα υπερκερδους. Τέλος, απο την οπτικη του scope, οταν καποιος οριζει γραπτως το "αντικειμενο" της εκτιμησης το οποιο αναθετει, ειναι απολυτως υπευθυνος να το καθορισει με σαφηνεια. Εφοσον δεν καθοριστηκε γραπτως "η διερευνηση περαιτέρω αξιοποιησης των ακινητων", ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ. Αν θες να κοιμασαι ησυχος για προσωπικους σου λογους παραυτα, απλα αναφερεις με copy-paste απο το δικο σου ποστ τις σκεψεις σου, δηλαδη δουλεια 2 δευτερολεπτων κυριολεκτικά, τα οποια δεν θα στα πληρωσει ετσι κ αλλιως κανεις. Καλη συνέχεια
 23. Yesterday
 24. Το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Αλλά... Η Τράπεζα για ποιόν λόγο να δώσει τέτοια εντολή στον εκτιμητή; Δλδ εντολή μελλοντικού σεναρίου κατάτμησης. Η Τράπεζα ενδιαφέρεται όσο πιό γρήγορα γίνεται να πάρει τα λεφτά της . Και εάν η τιμή που πιάνουν τα δύο γήπεδα , σαν ξεχωριστές εκτιμήσεις της δίνουν τα λεφτά της , τότε γιατί να ενδιαφερθεί για το κάτι , η και το πολύ παραπάνω; Να το πάω και ένα βήμα παρακάτω. Πες ότι η Τράπεζα δεν δίνει τέτοια εντολή και ο εκτιμητής προχωράει με δύο ξεχωριστές εκτιμήσεις. Έρχεται ο ιδιοκτήτης και βάζει και αυτός εκτιμητή, ζητώντας την αναστολή του πλειστηριασμού, με εντολή αυτή την φορά προς τον εκτιμητή να κάνει χρήση του σεναρίου κατάτμησης. Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση; Κάποιος από τους εκτιμητές θα έχει κάνει λάθος; Θα είναι και οι δύο σωστοί ; Βάσει των παραδοχών που θα έχουν κάνει και θα πρέπει να αποφασίσει ο Πρόεδρος του δικαστηρίου , εάν θα αναστείλει τον πλειστηριασμό , βάζοντας διαφορετική τιμή εκκίνησης > από την τιμή που θα έχουν οι δύο ξεχωριστές εκτιμήσεις;
 25. Ναι, το κίτρινο είναι το σωστό, μέχρι και πριν λίγες μέρες που έκανα εντοπισμούς ανεβάζοντας dxf δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά τους ορθοφωτοχαρτες(έχω παρατηρήσει ότι στους οφχ του 2016-2017 υπάρχουν θέματα με τα κτίρια) , σε σχέση με τα προσωρινά πολύγωνα που έχει κάνει ο μελετητής νταξει υπάρχουν θέματα καθώς είναι προχειροδουλειά,τουλάχιστον στις περιοχές που έχω ασχοληθεί, χθες που ανέβασα ένα dxf το συγκεκριμένο δηλαδή στην φώτο παραπάνω, μέσα στον εντοπισμό στην ηλεκτρονική δήλωση, μου το έβγαλε εκεί που φαινεται η διακεκομενη, φορτώνοντας το μετά στην θέαση για να δω τι παίζει μου βγάζει αυτό που βλέπεις στην φώτο..οτι υπόβαθρο και να επιλέξω βλέπω αυτό το πράγμα που βλέπεις στην φώτο, το σωστό και το λάθος που μου έβγαζε στον εντοπισμό.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.