Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Θα το ρωτησω γιατί το εχω αμελήσει και θα μου μαζευτούν αρκετά.
 3. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ να κάνεις είναι να εκτυπώσεις το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησες (το πραγματικό, πριν την αλλαγή) και βάσει αυτού να κοιτάξεις για δουλειά. Οτιδήποτε άλλο είναι από ριψοκίνδυνο έως επικίνδυνο. Το γεγονός ότι αποφασίστηκε εν μία νυκτί να μετονομαστείτε σε ΗΜ θα πρέπει να χαρακτηρίζει αποκλειστικά αυτούς που πήραν μια τέτοια απόφαση και όχι και εσάς τους αποφοίτους...
 4. Today
 5. Καλησπέρα σας θα θελα να ρωτήσω εάν κάποιος έχει κάνει μελέτη Κενακ με το πρόγραμμα του ΤΕΕ? Και εάν ναι,να ρωτήσω στο τέλος πως και εάν εκτυπώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία,και εάν την δέχεται η εκάστοτε πολεοδομία.?
 6. Δεν συνεχίζει να ισχύει το ότι αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός, η άδεια ισχύει επ' αόριστον;
 7. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω για ξενώνα με αρχική άδεια το 1999 και δεύτερη άδεια το 2004 ποιον κανονισμό ακολουθούμε; Τον 71/88 ή το Π.Δ 41/2018; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 8. Συνάδελφε, με μεγάλο σεβασμό προς την εμπειρία σου,ομως, τα κάτω σίδερα είναι απαραίτητα με την λογική οτι κατά την κατακόρυφη συνιστώσα του σεισμού υπάρχει η πιθανότητα αναστροφής των ροπών και να χρειαστεί να ενεργοποιηθουν οι κάτω οπλισμοί. Αυτό συμβαίνει σε σεισμούς με μεγάλη κατακόρυφη επιτάχυνση και δεν ειναι θεμα εκφοβισμου ή παράλειψης, είναι καθιερωμενη πρακτική πλεον. Δεν φοβερίζουμε κανέναν, οι κανόνες αλλάζουν, οι γνώσεις αυξάνουν, οτι έγινε ορθώς έγινε όταν εγινε. Αν δεν κάνω λάθος παντως το θέμα το προέβλεπε ο κανονισμός (ελαχιστος κατω οπλισμος προβολων).
 9. καλησπέρα! στην εγκύκλιο 2, σχετικά με το άρθρο 107, παρ 5β αναφέρεται "...Αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες και ως εκ τούτου για τυχόν εκτέλεση εργασιών ακολουθούνται οι γενικές πολεοδομικές διατάξεις." Αυτό σημαίνει οτι τις αντιμετωπίζουμε σαν να έχουν νομιμοποιηθεί; επιτρέπονται δηλαδή εργασίες για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας (με την προϋπόθεση ύπαρξης υπολοίπου δόμησης κλπ) ; ή επιτρέπονται μόνο οι εργασίες του άρθρου 107 παρ 5 (αποπεράτωση, επισκευή, κατεδάφιση, στέγη υπό προϋποθέσεις, ενίσχυση) ;
 10. Βρε συνάδερφοι, τι ερωτήσεις κάνουμε στον άνθρωπο και σε τι συμπεράσματα μπορούμε να καταλήξουμε μέσω ενός φόρουμ? Έστω ότι μας λέει πως μπήκαν Φ12/10, τι σημαίνει αυτό? Χωρίς την πραγματική εικόνα της κατασκευής, τα πραγματικά φορτία που έχουν εφαρμοστεί και χωρίς την εγκεκριμένη μελέτη τι έχουμε να πούμε επί του θέματος? Το μόνο που μπορώ να προτείνω στον φίλο είναι συνεργασία με έμπειρο δικηγόρο και μηχανικό ώστε να μην κάνει άσκοπες κινήσεις και "κάψει" την υπόθεσή του στις υπηρεσίες και στους εμπλεκόμενους φορείς με φλυαρίες και άσκοπες συζητήσεις. Και ακόμη καλύτερα να μην αναμειχθεί καν ο ίδιος σε συζητήσεις, ο καλύτερος ρόλος είναι αυτού που πληρώνει τις αμοιβές του διορισμένου δικηγόρου και μηχανικού χωρίς καμία άλλη εμπλοκή του στην υπόθεση. Διαφορετικά μέχρι το 2050 εδώ θα είμαστε να το συζητάμε.
 11. εχει και πανω και κατω σιδερα ναι.
 12. και ποιος ο λόγος να μπαίνουν ΠΑΝΤΑ κάτω σίδερα συν/φε-εκτός από ότι έτσι φοβερίζουμε τον κόσμο-βγάζουμε και τους άλλους συν.φους (που δεν βάζουν πάντα οπλισμό στην κάτω παρειά) σκάρτους!
 13. Καλησπερα Νίκο , Δοκίμασες-μέτρησες στους ακραίους , ή/και μεσαιο τυχον , αν ειναι ολα σωστά συνδεμένα? Μέτρησες τάση L-N, L-PE, N-PE να δεις? Μπορεί να ειναι κομμένος- χτυπημένος ο ουδέτερος καπου. Ξεκίνα με αυτα για αρχη
 14. Δε βοηθάς ομως. Κάτω σίδερα μπήκαν στο μπαλκόνι? Και πόσα? Σε σεισμό αυτα θα σε σώσουν.
 15. Θα σας πω...Στην υπηρεσια που απασχολουμαι κανω στο autocad περιγραμματα dxf σε συντεταγμενες ΕΓΣΑ87 για το κτηματολογιο της περιουσιας του δημου..αλλοτε τις συντεταγμενες τις βρισκω μονος μου γραφικα με διαφορες ΔΧ,ΔΥ στον κανναβο γιατι εχω να κανω με παλια σχεδια σε ΗΑΤΤ ή αυθαιρετο-τοπικο συστημα συντεταγμενων.Τα ποιο νεα σχεδια εχουν πινακα ΕΓΣΑ87 οποτε δεν δυσκολευομαι να κανω την polyline. Αν εχω ετοιμο το προβολικο συστημα στο autocad στο συστημα του κτηματολογιου το dxf χρειαζεται μονο ενα σταθερο σημειο εισαγωγης.''Κουμπωνει'' μονο του..
 16. Δε μπορω να σας πω αυτη την στιγμη την καμψη αλλα δε νομιζω πως αυτο ειναι προβλημα, εγω φοβαμαι μη μου ερθουν στο κεφαλι με 5 ριχτερ σεισμο.. περναω καθε μερα απο κατω..θελω να νιωθω ασφαλης..
 17. Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 18. δεν θα σου το συνιστούσα να το κάνεις..... η αποτύπωση ή είναι αποτύπωση ή είναι μπρίκια..... Στο δια ταύτα την εφαρμογούλα GGRES87 την έχω κι εγώ στο κινητό μου... φυσικά για απλό εντοπισμό. Μερικές φορές που είχα όρεξη για τεστ το άφησα στο μπαλκόνι του σπιτιού περισσότερο απο μία ώρα για να δω πόσο ακρίβεια θα βγάλει.... Στην πιο καλή περίπτωση ήταν στα 3 μέτρα και μερικές εκατοντάδες επιλύσεις που έγραφε ότι είχε κάνει. Δεν το έχω δοκιμάσει με το διπλόσυχνο που να αναγράφεις ... Οταν οι έμπειροι Τοπογράφοι Μηχανικοί αρχίσουν να μας λένε ότι διπλοσυχνα κλπ σε κινητά αρχίζουν να έχουν κάποια ορθότητα ουσιαστική θα το δώ. Μέχρι τότε παιχνιδάκι και μαξ εντοπισμός.
 19. Διπλόσυχνο gps σε android ? Μήπως εννωείς οτι πιάνει και gps και glonass ? Αν είναι το δεύτερο , προφανώς και όχι , μεγάλες εταιρίες gps , ακόμα προσπαθούν να πετύχουν αυτή την ακρίβεια χωρίς σύνδεση σε δύκτιο . Απο την άλλη κυκλοφορούσαν κάποιες εφαρμογές , που σε κάποια κινητά και με σύνδεση σε δύκτιο πετυχαίναν αρκετά καλές ακρίβειες (rtk πάντα) Όσον αφορά τον ενοπισμό και μόνο είναι μια χαρά , για τοπογραφικό καλύτερη ακρίβεια πιστεύω θα πετύχεις απο το ktimanet , παρά με οποιαδήποτε τέτοια εφαρμογή
 20. Απο την εμπειρία μου, το πρόβλημα στους προβόλους (μπαλκόνια) είναι ότι κατα την κατασκεύη το πάχος τους αυξανεται (ο μπετατζης ρίχνει 2-3 πόντους πιο πολύ σκυρόδεμα) ενώ την ίδια στιγμή το στατικό ύψος μειωνεται,δηλαδη, οι άνω οπλισμοί (τα πανω σίδερα) δεν μπαίνουν στη σωστή θέση (όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά). Περίπτωση υποδιαστασιολόγησης (λίγα σίδερα) δεν μου έχει τύχει ποτε. Για πόσα εκατοστά κάμψη μιλάμε?
 21. Ο πελάτης σου είναι συνιδιοκτήτης εξ αδιαιρέτου σε ένα "οικόπεδο". Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι, είναι συνιδιοκτήτης (με βάσει το ποσοστό του) σε όλα τα κτίρια τα ευρισκόμενα επί του συγκεκριμένου "οικοπέδου" (κι αυτά δηλαδή, που θεωρεί δικά του κι εκείνα των έτερων συνιδιοκτητών). Αυτό στο μέλλον θα "λυθεί" με σύσταση κάθετων συνιδιοκτησιών..... Δηλαδή, για να μπορέσει να γίνει διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων αυθαιρέτων, θα πρέπει να γίνει υπαγωγή στο Ν.4495/2017, όλων των αυθαίρετων κτιρίων των ευρισκόμενων επί του "οικοπέδου" ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης - συναίνεσης των υπολοίπων συνιδιοκτητών, να βγει το ανάλογο πρόστιμο υπαγωγής, να εξοφληθεί και μετά να γίνει η διαγραφή των προστίμων. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του! Απλώς χρειάζονται γερά νεύρα και ....γεμάτο πορτοφόλι!!! Οπότε με απλά λόγια, αν στο συγκεκριμένο "οικόπεδο" υπάρχουν κι άλλα κτίρια (πόσο μάλλον αν είναι πολλά και μεγάλα σε εμβαδόν κ.λπ.), που ανεβάζουν το συνολικό πρόστιμο σε δυσθεώρητα ύψη, εσύ ως μηχανικός δεν έχεις να περιμένεις απολύτως τίποτα!!! Απλώς θα χάσεις το χρόνο σου, ασχολούμενος με θέματα που δεν θα πληρώνεσαι, ελπίζοντας ότι, θα πάρεις μια αμοιβή π.χ. 1.000 ευρώ για μια δήλωση αυθαιρέτου και που στο τέλος δεν πρόκειται να γίνει - κάνεις απολύτως τίποτα..... Γι' αυτό λοιπόν φίλε μου συνιστώ σε σένα "στρίβειν δια του αρραβώνος" (το γρηγορότερον) και τόσο στον πελάτη σου, όσο και στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες ν' αναθέσουν το συνολικό "έργο" όλοι μαζί, σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης τους, που από κοινού θα επιλέξουν, αλλιώς "...μαύρο φίδι που τους έφαγε"!!! P.S. Μακάρι εσύ να είσαι αυτός.... Δεν είναι όμως "καιρός για πρίγκιπες"....
 22. μπορείς να μας πεις πόσο πάχος έχει περίπου η πλάκα του μπαλκονιού στην στήριξη (ακριβώς μετά την μπαλκονόπορτα όπως βγαίνεις) και πόσο στην άκρη ??
 23. Μπορείς να μας πεις και γιατί το θέλεις το autocad να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο?
 24. Ανακεφαλαιώνω την περίπτωση μου και συγχωρέστε με αν δεν ήμουν κατανοητός..... -Το έτος 1981 έγινε αγορά από τον πελάτη μου, ποσοστού (176/1700) εξ αδιαιρέτου σε κληροτεμάχιο εκτάσεως 1700τ.μ. που βρισκόταν σε εκτός σχεδίου καθεστως. - Το έτος 1987 εγκρίθηκε ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή. - Το 1990 ο πελάτης ανέγειρε τριώροφη οικοδομή χωρίς οικοδομική άδεια (κάθε όροφος έχει επιφάνεια 120τ.μ.) σε τμήμα εκτάσεως 176τ.μ. του όλου γεωτεμαχίου των 1700τ.μ. - Το 2007 μετά από καταγγελία, επιβλήθηκαν από την πολεοδομία πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης στο όνομα του πελάτη μου , για την εν λόγω τριώροφη οικοδομή. Μετά από ερώτηση στον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας, μου είπε: ότι μπορώ να κάνω δήλωση του Ν.4495/2017 για την αυθαίρετη τριώροφη οικοδομή και τον πελάτη μου να έχει την ιδιότητα του <<φερόμενου ιδιοκτήτη>> στην αίτηση, χωρίς απαραίτητα την συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών του όλου γεωτεμαχίου εκτάσεως 1700τ.μ. Προκειμένου να διαγράψει η πολεοδομία τα επιβληθέντα πρόστιμα στον πελάτη μου, αφου εξοφλήσει το πρόστιμο του 4495. Υ.Γ. Δεν έχω πληροφορίες για τις άλλες οικοδομές που βρίσκονται στο γεωτεμάχιο και αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε αυτές, απλά από πληροφορίες του ιδιοκτήτη έχουν υπαχθεί στο 4495 (κρατώ επιφύλαξη). Έχει δίκιο ο υπάλληλος της πολεοδομίας που μου λέει να προχωρήσω στην τακτοποίηση..? Γτ προφανώς ο νόμος απαιτεί την συναίνεση των συνιοδιοκτητών στα εξ αδιαιρέτου... Μήπως όταν έχουν καταβληθεί πρόστιμα δεν απαιτείται όντως συναίνεση προκειμένου να διαγραφούν επιβληθέντα πρόστιμα. Ελπίζω να έγινα όσο μπορώ πιο σαφής...Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
 25. Χονδροειδείς αποτυπώσεις, εντοπισμοί, μέχρι και εκτός σχεδίου τοπογραφικά σε μεγάλης έκτασης γήπεδα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ακρίβειας (π.χ. κτηματολόγιο, όπου 30cm ακρίβεια σε μη περιφραγμένους αγρούς φτάνουν και περισσεύουν).
 26. καλησπερα σας,εννοειται πως εγινε με αδεια οικοδομης και τα μπαλκονια κατασκευαστηκαν συμφωνα με αυτη. ακριβως μετα το ξεκαλουπωμα εκατσαν λιγο πιο κατω απο τα διπλανα που ειναι μικροτερα αλλα απο τοτε( εδω και 3-4 χρονια) δεν εχουν κατσει αλο. μετα απο αυτο οσοι εχουν ερθει λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του,ασχετοι κυριως, οποτε βρηκα εναν πολιτικο μηχανικο μεσω γνωστου ο οποιος ειναι πραγματογνωμονας σε Τ.Ε. και η ειδικευεται σε αυτα τα πραγματα αποτι μου ειπε και ο ιδιος,off the record,κοιτωντας το σχεδιο ο ανθρωπος και μετρωντας τα μπετα που εχουν πεσει στα μπαλκονια,μας ειπε πως τα μεταλλα που εχει το σχεδιο δεν ειναι ικανοποιητικα και οτι εχουν πεσει και 5 ποντοι μπετο λιγοτερο αποτι θα επρεπε. φωτο δε θελω να ανεβασω,αλλα δεν εχουν κανενα δοκαρι δεξια αριστερα.
 27. να υποθέσω ότι το θές για εντοπισμό ή θες κάτι περισσότερο? (κι αν ναι τι?)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.