Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Συγνωμη που σε κουραζω φιλε coulis, αλλα το ερωτημα μου δεν αφορα τον λογαριασμο του ρευματος, αυτο ειναι αυτονοητο. Το ερωτημα μου ειναι αφου ειναι κατοικος εξωτερικου πως μπορει να δηλωσει κυρια κατοικια στην Ελλαδα. Γιαυτο ρωτησα αν περασες καμμια παρομοια περιπτωση το 2018, η εχεις καποια εγγραφη απαντηση του ΥΠΕΝ;
 3. Το να είναι υποχρεωτική η υποβολή σφραγισμένου ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΟΥ αρχείου, με ξεπερνά, πάντως. Μόνο στην Ελλάδα μπορούσαν να το σκεφτούν στα σοβαρά...
 4. Στη σ.ο.ι. υποβάλλονται από πλευράς μηχανικού: κατόψεις, τοπογραφικό, πίνακας, και βεβαίωση νομιμότητας (για τις μετά τον 7/2011 πράξεις). Αν οι ιδιοκτήτες δηλώσουν ως έτος κατασκευής προ 14-3-83, δεν απαιτείται προσκόμιση θεωρημένης άδειας. Και δεν νομίζω πως ο συμβ/φος έχει κάποια ευθύνη Όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι, την ευθύνη έχει ο μηχανικός που έδωσε τη βεβαίωση. Μόνο εναντίον του μπορείς να στραφείς. Κι όπως σου είπε ο Ιάσονας
 5. Όλα σχεδόν τα στοιχεία που αναφέρεις, μπορούν να ληφθούν από τη (στερεοσκοπική) θέαση και ερμηνεία των α/φ. Και για διαφορετικές εποχές, με τρόπο ώστε να έχεις ιστορική αντίληψη του γίγνεσθαι (π.χ. δασαρχείο). Τα 5ρια, παρέχουν πιο σύντομη (και πιο οικονομική) πληροφορία, μιας συγκεκριμένη εποχής. Και φυσικά, η αξία τους είναι σημαντική για περιοχές όπου το αρχείο α/φ είναι πολύ φτωχό.
 6. Καλημέρα σε ολους και σας ευχαριστώ ξανα Ακομα ψαχνομαι και σκεφτομαι να κινηθώ νομικά εναντίον του μηχανικού όμως έπεσα πάνω σε αυτό το οποίο λέει οτι η συμβολαιογράφος για τη γονική παροχή έπρεπε να ζητήσει τα παρακάτω έγγραφα από τους γονείς μου τα οποία και προφανώς ουδέποτε ζητήθηκαν. 6) Αντίγραφο της Άδειας Οικοδομής και Σχεδιαγράμματα Πολεοδομίας(τοπογραφικό διάγραμμα - διάγραμμα κάλυψης - τομή - κατόψεις ορόφων). Αν το ακίνητο έχει κτιστεί μετά τις 14-3-1983 το αντίγραφο της άδειας οικοδομής πρέπει να είναι επικυρωμένο. Και ρωτάω βάσει του παραπάνω πώς γίνεται να μην έχει ευθύνη η συμβολαιογράφος ?
 7. Με ένα γρήγορο διάβασμα είδα ότι υπάρχει και η περίπτωση ανταλλαγής σε περίπτωση μη δυνατότητας αξιοποίησης της έκτασης. Αρκετά ενδιαφέρον!!!
 8. Today
 9. καλημέρα εγώ βλέπω ότι η διαμερισμάτωση, την οποία δεν σου ρύθμισε ο μηχανικός σου, υπάγεται στις πολεοδομικές παραβάσεις (άρθ 81 παρ 3) δηλαδή εδώ "3. Ως πολεοδομικές παραβάσεις ορίζονται οι εξής: α) κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/ άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας η (σ.σ ή ) βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης, και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού" και επομένως σύμφωνα με την η μεταβίβαση σου δεν έχει κανένα πρόβλημα (άσχετα αν έχει αυτή την παράβαση, την οποία όποτε θέλεις -δηλαδή και τώρα- μπορείς να την ρυθμίσεις)
 10. Δεν κάνουν όλοι οι δικηγόροι ή όλοι οι μηχανικοί για όλες τις σχετικές με το αντικείμενό τους "υποθέσεις"! Πολλοί από δαύτους είναι ημιμαθείς, απαίδευτοι, ξερόλες, αδιάβαστοι ή ακόμα κι ευθυνόφοβοι! Δεν σημαίνει ότι, ο "απέναντι από το σπίτι σου δικηγόρος" ή ο "δίπλα από την πλατεία μηχανικός" ή ο "φτηνός" ή ο "ξάδελφος της θείας" κ.λπ. γνωρίζουν να σου λύσουν επ' ωφελεία σου το θέμα..... Η εύρεσή τους είναι "....όλα τα λεφτά"!!! Είναι το 90% της λύσης του προβλήματός σου (το υπόλοιπο είναι η δουλειά τους)!!! Φαντάσου πως θα έψαχνες να βρεις καρδιολόγο για ν' αντιμετωπίσεις ένα "θέμα" της καρδιάς σου.... Όπως δεν "παίζουν" με τις καρδιές τους οι άνθρωποι, έτσι δεν πρέπει να παίζουν και με τα σπίτια τους.... Όφειλες να κάνεις καλύτερη επιλογή μηχανικού όταν την έκανες κι αυτό ίσως σήμερα ή αύριο κληθείς να πληρώσεις.... Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να επανορθώσεις.... Η συμβουλή μου είναι "μην πας ξυπόλυτος στα αγκάθια"..... Εύχομαι καλή τύχη.
 11. Yesterday
 12. Το θέμα έως τώρα δεν ήταν το σχήμα της πλατείας σε σχέση με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού αυτό δεν αλλάζει απ΄το υφιστάμενο, αλλά το πως αναπλάθεται μέσα στην υπάρχουσα περίμετρο του. Πάντως η πρόταση σου δίνει ευχαιρή προσβασιμότητα σε μεγάλο τμήμα πλατείας από την πλευρά της Γ' Σεπτεμβρίου απ' όπου η πλατεία ήταν ολικά ξεκομένη. Αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο. Σχετικά με την δυνατότητα "οδοποίησης" του κεντρικού της τμήματος όμως, διατηρώ όπως προανέφερα μεγάλη επιφύλαξη για την στατική της επάρκεια ως οδοφόρου πλάκας. Όσο για το στρογγυλό σχήμα με περιμετρική κίνηση, πράγματι θεωρώ ότι βάζει την πλατεία σε "καραντίνα", ενώ στόχος είναι να βιώνεται από τον διερχόμενο κόσμο.
 13. ΦΕΚ 77Α/23.05.2019 Άρθρο Δωδέκατο 1. Καταργείται το άρθρο 76 του ν.4368/2016 (Α21 ), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του ν.4585/2018 (Α216). 2. Μετά την παρ. 5 του άρθρου 50 του ν.4495/2017 (Α167) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής : «6. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και τυχόν αναθεωρήσεών τους, που εκδόθηκαν σύμφωνα με το από 8.7.1993 π.δ. (Δ795) είτε σύμφωνα με τον ν.4030/2011 (Α249) κατά το χρονικό διάστημα από 1.3.2012 έως 31.12.2017, παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως 31.12.2021.». _ΦΕΚ 77Α_2019.pdf
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι, μια γρήγορη ερώτηση γιατί δεν προλαβαίνω να ψάξω στο φόρουμ αν έχει απαντηθεί ξανά. Κτίσμα προ του 1975 με σημερινή χρήση κατοικίας, χρήζει τακτοποίησης. Δεν έχω αποδείξεις ότι τότε ήταν κατοικία. Πώς προχωράω? *Ο ιδιοκτήτης στο Ε9 το δήλωνε αποθήκη (το διόρθωσε).
 15. Καλησπέρα. Τα καλώδια στο κουτί, αν δεν τραβήχτηκαν (π.χ. από τη μεριά του διακόπτη των φωτιστικών), θεωρώ παράξενο -αλλά όχι απίθανο βέβαιο- να χαλάρωσαν (εκτός αν έγινε κάτι άλλο, π.χ. τρύπες κλιματιστικών που πείραξαν κουτιά ή συγκεκριμένη γραμμή;). Μες στον πίνακα ελέγξατε τις γραμμές/συνδέσεις; Πατάνε όλα τα καλώδια καλά, κάνατε συσφίξεις; Έχετε στην έξοδο σε όλα τα καλώδια τάση με κλειστούς μικροαυτόματους; (Δε βλέπω ειδικότητα από το κινητό, αν είστε ιδιώτης προτείνω να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο). Είδα πως αναφέρατε πως δεν έχετε καθόλου τάση σε κανένα διακόπτη από τους 3, όποτε δε θα ρωτήσω αν ελέγξατε τη συνδεσμολογία των ακραίων-μεσαίου. Τέλος, επειδή πολλά έχουμε δει και ακούσει αλλά λέμε πως δε θα τύχει ποτέ σε εμάς, ελέγξτε/σκεφτείτε (ακριβώς επειδή είναι παλιό το σπίτι -όπως αναφέρετε) μήπως 1 στο 1.000.000 παίρνει η συγκεκριμένη γραμμή από άλλο πίνακα (π.χ. ήταν διαφορετική η διαμόρφωση της κατοικίας πιο παλιά). Εύχομαι να λυθεί γρήγορα το θέμα και να μάθουμε και εμείς την αιτία του προβλήματος ώστε να γίνουμε κατάτι σοφότεροι.
 16. Το κυκλικό σχήμα δε μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο και αυτό φαίνεται ειδικά στην πλατεία Μεταξουργείου που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Επίσης, το εσωτερικό του κύκλου, γύρω από το "τοπόσημο" ερημώνει και γίνεται γκέτο - εκτός αν αυτό θέλουμε.. Όπως και να' χει είναι μια πρόταση. Χώρο για τοπόσημο έχει και το δικό μου σχέδιο, στη μυτερή γωνία που δημιουργείται. Και το δρομέα στο Χίλτον σε μια τέτοια μυτερή γωνία τον έβαλαν. Όχι άλλες πεζοδρομήσεις... Το σχέδιό τους δεν αρκεί να περιλαμβάνει μόνο το ιστορικό κέντρο, πρέπει να περιλαμβάνει όλο το λεκανοπέδιο.
 17. Η διαφορά της δημοσκόπησης αυτής από των ΜΜΕ δεν είναι τόσο η σχέση μεταξύ ΝΔ - Σύριζα αλλά το γεγονός ότι εμείς εδώ δεν βάζουμε καν στη βουλή το Κινάλ, αντιθέτως όμως βάζουμε τον Τζίμερο!
 18. Εαν θέλετε μπορείτε να απευθυνθείτε και στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) χωρίς να αναφέρεται τον ΑΜ του μηχανικού. Πιστεύω θα σας καθοδηγήσουν στα πρώτα βήματα
 19. το καλύτερο σχήμα κατα τη γνώμη μου, είναι το κυκλικό (βλέπε συντριβάνι/δρομέας). Η τοποθεσία είναι ιδανική για τη δημιουργία κεντρικού τοπόσημου και η κίνηση να γίνεται γύρω του. Θα αποκτήσει έναν έντονο χαρακτήρα σε μια ούτως ή άλλως πολυσύχναστη και κομβική περιοχή. Θέλει προσοχή το τοπόσημο γιατί αν είναι να βάλουν αντίστοιχο του γκρεμοτσακισμένου Ίκαρου (βλέπε πλ. Μεταξουργείου πιο κάτω) θα γίνει περίγελος. Κάποια κεντρική αρτηρία θέλει πεζοδρόμηση (θα ήθελα Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Γ΄Σεπτεμβρίου). Όλο το σχέδιο βέβαια πρέπει να βασιστεί σε μια ευρύτερη πολιτική πολεοδομικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει όλο το ιστορικό κέντρο
 20. Όχι η συμβ/φος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Επίσυναψε και μνημόνευσε στο συμβόλαιο την βεβαίωση νομιμότητας και έκανε τη δουλεία της καθόλα νόμιμα. Την ευθύνη την έχει ο μηχανικός αν εκδοθεί βεβαίωση νομιμότητας ενώ υπάρχουν αυθαιρεσίες που δεν τακτοποιήθηκαν.
 21. @Pavlos33 σε ευχαριστω θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σου. Αν καταλαβαίνω καλα απο αυτο που παρέθεσες θεωρειται άκυρη η γονική παροχη και έχει επίσης ευθύνη και η συμβολαιογράφος ?
 22. Καλά όλα αυτά αλλά γιατί δεν λέτε απευθείας ποιό σχήμα πλατείας υποστηρίζετε; να την κάνουμε πχ όπως το 19ο αιώνα; δεκτό, αλλά πέστε το. Εμένα ας πούμε αυτή είναι η πρότασή μου: το κομμάτι που αποδίδω στην κυκλοφορία είναι το νεκρό, αχανές και υποβαθμισμένο τμήμα της πλατείας. αυτό που απελευθερώνω στην άλλη μεριά, μπροστά από τα Χόντος, μπορεί να γίνει και παρκάκι με σιντριβάνια, αγάλματα και ότι άλλο "τοπόσημο" θέλετε που θα είναι και άμεσα ορατό από το δρόμο.
 23. Παραθέτω την παρ 12 άρθρ 83 Ν. 4495/17 περί ποινών και κυρώσεων, την οποία φυσικά την γνωρίζει και ο δικηγόρος που θα απευθυνθείς. Επίσης χρήσιμη η παρ 1 του Άρθρου 82. Καλή τύχη στην υπόθεσή σου. Άρθρο 82 Απαγόρευση δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις 1. α) Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή κατά την παράγραφο 1α του άρθρου 81, ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης κατά την παράγραφο 1β του άρθρου 81, ή έχει εκτελεστεί πολεοδομική παράβαση των περιπτώσεων β, γ, δ της παραγράφου 3 του άρθρου 81. Στην ανωτέρω απαγόρευση εμπίπτουν και τα ακίνητα τα οποία εισφέρονται σε εταιρεία. Παρ 12 άρθρ. 83 12. α) Οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν συμβόλαια, οι δικαιοπρακτούντες, οι υποθηκοφύλακες ή οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων που μεταγράφουν αυτά, εφόσον δεν έχει επισυναφθεί η δήλωση και η βεβαίωση του παρόντος, καθώς και οι μηχανικοί που χορήγησαν ανακριβή βεβαίωση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Κατά την επιμέτρηση των ποινών του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται υποχρεωτικά και αναλογικά υπόψη η αξία της αυθαίρετης κατασκευής. β) Στους μηχανικούς της περίπτωσης α, ανεξάρτητα από την ποινική τους δίωξη, επιβάλλεται και προσωρινή ή οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του φορέα του οποίου είναι μέλη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρυθμίζεται η διαδικασία επιβολής της διοικητικής ποινής και κάθε άλλο σχετικό θέμα. γ) Ειδικά, στις περιπτώσεις υπαγωγής στον παρόντα ή μεταβίβασης αυτοτελών νέων αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς την έκδοση άδειας για κτίσματα που κατασκευάστηκαν ή άλλαξαν οι χρήσεις αυτών μετά τις 28.7.2011, στον αρμόδιο για την υπαγωγή ή την έκδοση βεβαίωσης μηχανικό, επιβάλλεται οριστική παύση άδειας άσκησης επαγγέλματος, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου του Τ.Ε.Ε. και διαγραφή από οποιοδήποτε μητρώο επαγγέλματος μηχανικού, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 24. Δεν μας λες κατ΄αρχήν αν υπάρχει σύσταση, πάντως όπως και νά 'χει αυτά τα 50μ2 δεν καλύπτονται ούτε ως υπόγειο , αλλά ούτε και με το κριτήριο 25μ2. Γιατί όμως δεν καταφεύγεις στο κριτήριο (ια) περί μη αύξησης των κατακορύφων φορτίων του κτιρίου άνω του 20%. Πρέπει να σε καλύπτει οπωσδήποτε.
 25. Μα και βέβαια....., κανείς δεν θεωρεί την Ιστορία στοιχείο που μπορεί να τους απασχόλησε. Για δε τις μίζες και τη ρεμούλα θα την είχαν ίσως μετατρέψει και σε μεγάλη διασταύρωση .... αν τους το επέτρεπε η φέρουσα ικανότητα της πλάκας του υπογείου σταθμού κλ.π που δεν θα είχε προβλεφθεί ως οδοφόρα και με σημερινές προδιαγραφές ...
 26. Κατανοητό ζητάω τη γνώμη σας για το πώς μπορώ να χειριστώ το θέμα με το μηχανικό αν δηλαδή υπάρχουν συνέπειες για αυτον ωστε να τον πιέσω έτσι. Και επίσης αν καποιος μπορεί να υποδείξει κάποιον ειδικό σε αυτά τα θέματα ωστε να επικοινωνήσω μαζί του και να αναλάβει την κατάσταση.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.