Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Καλησπέρα Σας, Ανατρέχωντας πίσω, στις προηγούμενες δημοσιέυσεις πολλά απο τα links δεν λειτουργούν πλέον. Θα μπορούσε να γίνει ξανα πάλι μια "σούμα", απο κάποιο συνάδελφο, όλων αυτών των links. Προσωπικά θα με ενδιέφεραν πολύ θέματα σχετικά με τις γειώσεις.
 3. @mapost επιτρέπεται να κάνεις δήλωση όταν δεν υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα ??? Η άποψή μου είναι ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει διόρθωση της σύστασης χωρίς να χρειάζεται τακτοποίηση (τι να την κάνει την τακτοποίηση, αφού έχει άδεια ????)!!!
 4. στον οδηγό του προγράμματος και στον οδηγό πληρότητας των αιτήσεων έχει αναλυτικές οδηγίες... αν δεν βγάλεις άκρη με τον αλουμινά ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη (πάντα εγγράφως) και τα υποβάλλεις στο πρόγραμμα με ευθύνη του ιδιοκτήτη ... μετά όταν έρθουν οι παρατηρήσεις, τον πρήζεις ότι ο αλουμινάς και ο ιδιοκτήτης σου καθυστερούν την αμοιβή !!!
 5. .1.Μέχρι τώρα μου έδιναν στα κουφωματα δήλωση επιδόσεων που ανέγραφε κάθε κούφωμα τα τ.μ και το Uw εκτός των άλλων, ή δεν ανέγραφε τα τ.μ όμως είχε κωδικό ταυτοποιησης με το δελτίο αποστολής όπου εκει καταλαβαίνεις για ποιό κούφωμα μιλάμε συγκεκριμένα, όποτε είναι το ιδιο πράγμα. Τωρα μου λέει αλουμινάς ότι έχει στο εξοικονομώ αλλάξει και δεν αναφέρουν διατσάσεις στίς δηλώσεις επιδόσεων , αλλά δεν έχει ούτε στο δ.αποστολής κάθε κουφωμα ξεχωριστά. Είναι δυνατον να ισχύει κάτι τέτοιο? 2. Μία εταιρεία Α αναλαμβάνει όλες τίς εργασίες μεταξυ και τέντας να μπουν στο Γ1 διαμέρισμα. Ο τεντάς Β κόβει Δ.Α πρός τον Α στο οποίο γραφει με προορισμό το Γ1 διαμέρισμα. Η εταιρεία Α δίνει δική της <<αποδειξη λιανικης πωλησης>> στην οποία όμως ώς σχετικό παραστατικό αναφέρεται το Δ.Αποστολής του τεντα Β. Δηλαδη δεν έχει κόψει κάποιο Δ.Α η εταιρεία Α που είναι ο προμηθευτης στο εξοικονομώ όλων των εργασιών, αλλά μόνο απόδειξη χρησιμοποιώντας το ΔΑ του Β. είναι σωστο?
 6. https://www.zougla.gr/money/forologika/article/erotisis---apantisis-gia-tis-120-dosis
 7. Η άποψή μου είναι ότι δεν έχεις πολεοδομικό πρόβλημα μεν, έχεις όμως ιδιοκτησιακό. Στην ουσία έχεις πρόβλημα με κατάληψη κοινοχρήστου τμήματος και κάπως θα πρέπει να το διορθώσεις. Έχεις όλες τις προϋποθέσεις του αρ.98 (εκ κατασκευής και σε όλους τους ορόφους) και θα πρότεινα να κάνεις δήλωση είτε με Υ.Δ., είτε με αναλυτικό μιας και το τμήμα είχε μετρήσει. Θα χρειαστεί μονομερής τροποποίηση της σύστασης, άρα συνεννοήσου με τον συμβολαιογράφο.
 8. Πώς μπορει να ειναι "παρατυπος" ο διπλανος? και γιατί το "υποθετεις"?? Και τι τοπογραφικο οικοπεδου θα δειξεις? Δεν χρειαζεται? τεσπα για το "ο μη γενοιτο"...υπαρχουν ευθυνες για "ολους". Εσυ αποφασιζεις.
 9. Vagamad Η οικοδομική άδεια γράφει πότε ηλεκτροδοτήθηκε το ακίνητο, το οποίο είναι ένα δείγμα του πότε κατασκευάσθηκε και ίσως αναφέρει και ημερομηνίες αυτοψίας από την πολεοδομία... επίσης αφού κάνετε τόσο ακριβείς υπολογισμούς της αξίας του ακινήτου, φαντάζομαι ήδη έχετε συμπεριλάβει ένα μειωτικό συντελεστή για το γεγονός ότι "τα σχέδια έχουν χαθεί", οπότε πλέον η δεκαετία στη διάρκεια ζωής του εξανεμίζεται όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι παραπάνω.
 10. Τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας από τον Δήμο Αθηναίων. Τα έργα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της επίστρωσης της πλατείας Ομονοίας συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ.με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και συγκεκριμένα με πλάκες ψυχρού υλικού, που θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, θα αποκατασταθούν οι εξέδρες οι οποίες είχανε υποστεί καθίζηση και οι λίμνες και το μικρό συντριβάνι που ως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητα. Παράλληλα, θα γίνουν και εργασίες επισκευής βλαβών και βελτίωσης της στεγάνωσης και των υποδομών άρδευσης και αποχέτευσης. Η πλατεία Ομονοίας η οποία ειχε προβλεφθεί ήδη από το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της Αθήνας των Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ έχει αλλάξει πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι σημερα Αρχικά ονομαζόταν πλατεία Ανακτόρων και προοριζόταν για να κτιστούν τα βασιλικά ανάκτορα. Στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε πλατεία Όθωνα προς τιμήν του βασιλιά και τελικά, το 1862, σε πλατεία Ομονοίας, λόγω των Πεδινών και των Ορεινών, των δύο αντιμαχόμενων πολιτικών παρατάξεων, η συμφιλίωση των οποίων εορτάστηκε εκεί. Το 1930 με τα έργα κατασκευής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δημιουργήθηκε μια υπόγεια πλατεια με καταστήματα ενώ το 1960 απέκτησε και το εμβληματικό σιντριβάνι. Το 1988 το σιντριβάνι ξηλώνεται για να εγκατασταθεί ο γυάλινος «Δρομέας», έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, ο οποίος στην συνέχεια απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο Hilton όταν ξεκίνησαν εκεί οι εργασίες του μετρό. Η τελευταία αναπλαση της πλατείας έγινε την περίοδο πριν από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρέμβασης στην περιοχή που προέβλεπε επανασχεδιασμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και πεζοδρομήσεις
 11. Τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας από τον Δήμο Αθηναίων. Τα έργα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της επίστρωσης της πλατείας Ομονοίας συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ.με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και συγκεκριμένα με πλάκες ψυχρού υλικού, που θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, θα αποκατασταθούν οι εξέδρες οι οποίες είχανε υποστεί καθίζηση και οι λίμνες και το μικρό συντριβάνι που ως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητα. Παράλληλα, θα γίνουν και εργασίες επισκευής βλαβών και βελτίωσης της στεγάνωσης και των υποδομών άρδευσης και αποχέτευσης. Η πλατεία Ομονοίας η οποία ειχε προβλεφθεί ήδη από το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της Αθήνας των Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ έχει αλλάξει πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι σημερα Αρχικά ονομαζόταν πλατεία Ανακτόρων και προοριζόταν για να κτιστούν τα βασιλικά ανάκτορα. Στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε πλατεία Όθωνα προς τιμήν του βασιλιά και τελικά, το 1862, σε πλατεία Ομονοίας, λόγω των Πεδινών και των Ορεινών, των δύο αντιμαχόμενων πολιτικών παρατάξεων, η συμφιλίωση των οποίων εορτάστηκε εκεί. Το 1930 με τα έργα κατασκευής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δημιουργήθηκε μια υπόγεια πλατεια με καταστήματα ενώ το 1960 απέκτησε και το εμβληματικό σιντριβάνι. Το 1988 το σιντριβάνι ξηλώνεται για να εγκατασταθεί ο γυάλινος «Δρομέας», έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, ο οποίος στην συνέχεια απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο Hilton όταν ξεκίνησαν εκεί οι εργασίες του μετρό. Η τελευταία αναπλαση της πλατείας έγινε την περίοδο πριν από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρέμβασης στην περιοχή που προέβλεπε επανασχεδιασμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και πεζοδρομήσεις View full είδηση
 12. Today
 13. οφείλεις να τα πεις στον πελάτη κι ας κάνει ότι νομίζει... αν εσύ (κι εγώ μαζί σου) κρίνεις ότι είναι επικίνδυνο να γίνει, δεν υπάρχει κανένας άλλος πιο αρμόδιος να αποφανθεί για το έργο !!! Απλά δεν αναλαμβάνεις... *** "άδεια για να πατήσει σκαλωσιά σε κακοφτιαγμένη στέγη του γείτονα" ακούγεται από μόνο του απίθανο...
 14. Στην περίπτωση αυτή γίνεται αίτημα στο ΤΕΕ από τον ιδιοκτήτη και τον νέο μηχανικό μέσω ΦΑΞ και όχι μέσω των ηλεκτρονικών αιτημάτων... Προτείνω να επικοινωνήσετε με το ΤΕΕ να σας καθοδηγήσει σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη.
 15. Καλημερα, υποθετω η απαντηση αυτη πηγαινει σε μενα! Δεν με απασχολει το θεμα του οριου, ας υποθεσουμε οτι ο διπλανος ειναι ο παρατυπος και εμεις μπορουμε ανετα να βαλουμε τη προσοψη. Με απασχολει το θεμα της ευθυνης αν τραυματιστει ο μονωσας και πεσει απτη σκαλωσια ποιος θα τραβιεται μετα? Επειδη ειναι υψηλου ρισκου το συγκεκριμενο σημειο, γιαυτο και σκιαζομαι και σκεφτομαι σοβαρα να πω τελικα οχι στο πελατη οτι δεν αναλαμβανω.
 16. Η γνώμη μου είναι διαφορετική και θεωρώ ότι ο κατάλληλος τύπος βεβαίωσης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η δομημένη κατάσταση στον ακάλυπτο είναι αυτός που αναφέρει ότι γ) οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89. και αυτό διότι δεν δόθηκε κατά θέση και όρια ο χώρος που θα υλοποιηθεί το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης. Ως εκ τούτου θα μπορούσε να υλοποιηθεί στη θέση, την οποία κατέλαβαν οι αποθήκες ασχέτως αν αυτές ρυθμίστηκαν πολεοδομικά.
 17. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Γνωρίζει κανείς αν δικαιούνται τα παιδιά μας των ασφαλισμένων στο ΕΦΚΑ-ΤΕΣΜΕΔΕ δωρεάν κατασκηνώσεις για το 2019? Κοίταξα στη σελίδα του ΤΣΕΜΕΔΕ και δεν είχε καμιά ανακοίνωση για το 2019.
 18. Σε εξειδικευμένα φόρα δεν θα μπει κάποιος για να ψηφίσει για τις εκλογές.... εδώ μπαίνει για συγκεκριμένους λόγους και όχι για να περάσει την ώρα του όπως κάνει στα κοινωνικά δίκτυα.....
 19. Ναι αλλά μιλάμε αποκλειστικά για χώρο υποσταθμού(ΔΕΗ) με νέα άδεια κλπ χωρίς άλλο κτίριο.
 20. Στην άδεια του 1983 πρέπει να έχει και τα στοιχεία νομιμότητας του υπάρχοντος κτίσματος, οπότε πηγαίνοντας στην πολεοδομία θα βρες τι υπάρχει (φύλλο ΟΑ ή ακόμα και σχέδια)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.