Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να περιέχει ένα τοπογραφικό σε περίπτωση που πολίτης, σε λειτουργούν κτηματολόγιο, θέλει δικαστικός, να αλλάξει το ΚΑΕΚ, στο οποίο εντοπίζει το δικαιωμά του, από αγνώστου ιδιοκτήτη στο δικό του όνομα. Υπάρχει κάπου αλλού αυτή η συζήτηση εκτός από εδώ?
 4. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι ξένες εταιρείες ανοίγουν γραφεία σε χώρες όπου: α) υπάρχει "κενό" στην υπάρχουσα αγορά και συνεπώς υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδος => κατασκευή & εκμετάλλευση. β) η φορολογία και οι μισθοί των υπαλλήλων είναι πολύ μικροί. Παίρνουν μελέτες με μικρή προσφορά, και δίνουν ένα τμήμα (κυρίως σχέδια) σε αυτά τα γραφεία για να βγάλουν κέρδος. γ) οι διαδικασίες είναι απλοποιημένες. Δεν υπάρχει η γελοία γραφειοκρατία της Ελλάδας που κοστίζει πριν ξεκινήσει ο άλλος τη διαδικασία, και παίρνει χρόνο όσο: "Ένας Θεός ξέρει.." Θα πρέπει το κέρδος να είναι τεράστιο για να το ανεχτεί αυτό ένας επενδυτής. δ) δεν κοστίζουν οι εισφορές ενός εργαζομένου όσο περίπου και ο μισθός του. Πιστεύω με τη κάποια εμπειρία που έχω αποκτήσει ως μηχανικός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι είναι πιθανότερο στο επόμενο παγκόσμιο η εθνική Μογγολίας να βγει πρώτη, παρά να βρεθεί μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού να επενδύσει στην Ελλάδα. Βάση των παραπάνω, αυτό που έχω ως εικόνα είναι πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, αυτές οι εταιρείες θα έπαιρναν Έλληνες μηχανικούς, θα τους είχαν στο ΙΚΑ, και θα έκαναν σχέδια και μελέτες αφού τους εκπαίδευαν μηχανικοί απ' το εξωτερικό για τις συγκεκριμένες διαδικασίες και πρότυπα. Πέραν όμως αυτού, τόσοι Έλληνες υπάρχουν στις μεγάλες εταιρείες έξω που θα μπορούσαν οι ίδιες να τους κάνουν την πρόταση να μετακομίσουν στην Ελλάδα.
 5. και αφου είπαμε εμεις τα παραπανω, δλδ οτι δεν υπαρχουν προστιμα για εκπροθεσμες τροποποιητικες των Ε9 λογω κτηματολογιου, δημοσιευθηκε αυτη η αποφαση, που αφορά περιπτωσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων https://www.b2green.gr/el/post/70965/neo-fek-typos-kai-periechomeno-praxis-epivolis-prostimou-ekprothesmis-ypovolis-dilosis-stoicheion-akiniton
 6. συνάδελφε γνωρίζεις την απόσταση που έπρεπε να έχουν τα Φ/Β πάνελ από τα όρια της στέγης? Το πόσο επηρέασε την στατικότητα της κατασκευής δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ακολουθήθηκαν οι προδιαγραφές και οι κανονισμοί. Και όπως είπα έχουν υπογράψει ένας μηχανικός και ένας του ΔΕΔΔΗΕ για το αντίθετο .......
 7. Το πρόβλημα δεν ήταν τα φωτοβολταϊκά, αλλά η στέγη. Τα πάνελ έμειναν εκεί που έπρεπε να είναι. Η στέγη "πέταξε" και μάλλον το " πανω-σήκωμα" είναι αυθαίρετο και "άτεχνα" κατασκευασμένο...
 8. Προσωπικά ως παράρτημα αντιλαμβάνομαι το παρακολούθημα (θέση στάθμευσης κλπ) που δεν έχει χιλιοστά. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο όντως δεν βγάζει νόημα. Πολύ σωστή η επισήμανση για την καμία αναφορά και στην εγκ 2/ν. 4495 για το εν λόγω άρθρο (+1).
 9. Ξεκίνα από μηχανολόγος και τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία...
 10. μιλαω για το 98 παρ. 8 που περιεχει πολλα θεματα, το ενα πιο ασαφες απο το άλλο. "8. Επί αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετων αλλαγών χρήσης που έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε οριζόντια ή κάθετη συνιδιοκτησία και εντός τμημάτων αποκλειστικής χρήσης αυτών, εφόσον κατά τη σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους ως αποκλειστική χρήση, για την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος δεν απαιτείται συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών. Ειδικώς, όταν αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, που εξυπηρετούν τη συνιδιοκτησία έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε παράρτημα οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας [ειναι αδυνατη η εξηγηση της λεξης "παραρτημα" και τι εννοεί ο νομοθετης...] ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να προβαίνει μονομερώς σε συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της πράξης σύστασης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, [ούτε για αυτο το μονομερώς υπαρχουν οδηγιες και καθε συμβ/φος αυτοσχεδιαζει κατα την κριση του...] προκειμένου το παράρτημα να αποκτήσει το χαρακτήρα κοινόχρηστου και κοινόκτητου χώρου της συνιδιοκτησίας. Στην περίπτωση αυτή η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται." [ειναι αδυνατη η εξηγηση της λεξης "παραρτημα" και τι εννοεί ο νομοθετης... γι αυτο και στην εγκ. 2 , ενω ήταν λαλιστατοι για απλά θεματα...απεφυγαν καθε αναφορα στο αρθρο 98, απλα γιατι δεν ήξεραν τι να γραψουν]
 11. Ειτε το θελουμε ειτε οχι η προσφατη "μαστορικη" ειναι μια αποτυχημενη ιστορια.Τα παραδειγματα εκατονταδες. Και οχι μονο. Το φταιξικο του συναφιου μας ειναι μεγαλο οταν -δυστυχως- δεχομαστε την "μαστορικη" ή "του ιδιοκτητη" υποβαθμιση της ασφαλειας (αστο ξερω εγω ή δε θελω να μου στοιχισει τοσο θα το φτιαξω φτηνοτερο.)
 12. Μπορώ να βεβαιώσω την καθηγήτρια Πολιτκικό (υποθέτω) μηχανικό ότι η αναφερόμενη εγκατάσταση Φ/Β επί στέγης ήταν νόμιμη. Γιατί για να συνδεθεί στο δίκτυο έπρεπε να εκπληρωθούν κάποιες διαδικασίες. Μία από αυτές έχει και την υπογραφή ενός συνάδελφου μηχανικού. Αυτού που έκανε (ή επίβλεψε) την κατασκευή. Μην τα ρίχνουμε πάντα στα μαστόρια. Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί μάστορες υπάρχουν καλοί και καοί μηχανικοί. Επίσης να την πληροφορήσω ότι αν εφαρμόζονταν (ακριβώς) όλες οι μελέτες όλων των μηχανικών τότε θα κλαίγαμε και θα γελάγαμε μαζί. ευτυχώς όμως κάποιοι άλλοι μηχαικοί ή μαστορες έχουν βάλει το "χεράκι" τους.
 13. Μα συμφωνώ. Και εγώ μεταξύ αστακού και χαβιαριού γίνομαι ο καλύτερος αναρχικός. Αν ειδικά παίζει και Chateau Lafite στο τραπέζι, δηλώνω πάραυτα και αναρχομαρξιστής, Βαρουφάκης 2 γίνομαι σου λέω.
 14. Μαθήματα ιστορίας Εδώ παραδοσιακά η αριστερά ήταν ο χώρος των αριστοκρατών και αυτών που μπορούσαν να σκεφτούν . Αντιθέτως η δεξιά <<τραβούσε>> τους εργάτες και πολίτες χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου. Ανοίξτε κανένα βιβλίο πριν γράψετε ό,τι σας πασάρει ο σκαι
 15. Ένα ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με την πρόσφατη καταστροφή στη Χαλκιδική [πηγή : michanikos-online.gr] : Τα δολοφονικά μερεμέτια 12-07-2019 - Πηγή: protagon.gr 0 Στις φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Χαλκιδική, βλέπουμε, μεταξύ άλλων, μία στέγη που φέρει πάνελ φωτοβολταϊκών. Δεν την βλέπουμε στην επιφάνεια του κτιρίου, αλλά επάνω σε ένα αυτοκίνητο. «Ποιος άραγε μελέτησε αυτή τη στέγη;» αναρωτιέται η κυρία Φυλλίτσα Καραντώνη επίκουρος καθηγήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Και όπως επισημαίνει η ίδια, αυτά συμβαίνουν όταν οι μάστορες αντικαθιστούν τους μελετητές. Και το πάει ακόμα πιο πέρα, στην εκπαίδευση των πολιτικών μηχανικών: «Λίγοι επιλέγουν το Μάθημα των Ξύλινων Κατασκευών γιατί έχει εργασία που ξεκινάει από τον προσδιορισμό φορτίων ανέμου και τελειώνει με υπολογισμό των συνδέσεων των μελών. Κοινώς απαιτεί πλήρη μελέτη και αρκετή δουλειά». Όποιος έχει γνώση και εικόνα της περιοχής που επλήγη, μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις επισημάνεις που κάνει η καθηγήτρια αν και στην πραγματικότητα αφορούν το σύνολο της χώρας, ειδικά την περιφέρεια, όπου ο τοπικός μάστορας αντικαθιστά τον μηχανικό και το μερεμέτι την ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν τιμωρείται κανείς. Πώς να τιμωρήσεις μία ολόκληρη χώρα; Μην πάτε μακριά, βγείτε λίγο έξω από μία ελληνική πόλη, ειδικά σε καμιά παραλία με ταβέρνες ή σε μεγάλους οικισμούς αυθαιρέτων, όπως η Νέα Καλλικράτεια στη Χαλκιδική που βρίσκεται και πολύ κοντά στο σημείο μηδέν της καταστροφής. Καταστήματα εστίασης, σπίτια, κοτέτσια, αποθηκευτικοί χώροι και στάνες έχουν προεκτάσεις που έγιναν με δουλειές του ποδαριού και λαμαρίνες της συμφοράς. Στήθηκαν σε μία άλλη εποχή, όταν ακόμα ένα απλό μπουρίνι εθεωρείτο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο. Και στήθηκαν με την προχειρότητα που επέβαλε αφενός η έλλειψη οικονομιών πόρων και αφετέρου η απουσία ελέγχων. Οι νόμιμες και καλά μελετημένες κατασκευές δεν υπέστησαν, ούτε προκάλεσαν περιφερειακές ζημιές. Τα μερεμέτια απεδείχθησαν δολοφονικά. Τι μπορεί να γίνει; Όχι και πολλά στη χώρα όπου τα πάντα νομιμοποιούνται αν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι άλλωστε ανέφικτος ο έλεγχος και η παρέμβαση από την πλευρά της Πολιτείας. Εδώ ανέχονται τα τέρατα μπροστά στα μάτια τους, θα ασχοληθούν με φωτοβολταϊκά στη στέγη; Ενδεχομένως να είχαν γλιτώσει κάποιες ζωές αν λειτουργούσε το σύστημα προειδοποίησης δια του 112, με το οποίο όλα τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν σε συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνουν σχετικό μήνυμα. Την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα επιβλέψει τη δοκιμή του συστήματος. Αν το είχε ετοιμάσει ο Νίκος Παππάς, καλό είναι να βγει να μας το πει, να του αποδώσουμε τα εύσημα. Αλλιώς θα πρέπει να τον ρωτήσουμε γιατί επί ένα χρόνο δεν λειτούργησε κάτι που λειτούργησε σε μία μέρα.
 16. οι συμβ/φοι ειχαν προσφατα ενα σεμιναριο για την εφαρμογη του νομου. Υποθετω οτι εχουν παρει καποιες αποφασεις.[ελπιζω να μην ειναι σαν εκεινη την εγκ. 35...] Αρα, ο ενδιαφερομενος, θα πρεπει να ρωτησει τι ειπαν γι αυτο...[και για πολλά άλλα] το δικο τους φορουμ ειναι "κλειστό δια το κοινόν....."
 17. Καλησπέρα Δημήτρη. Αυτό είναι που με ανησυχεί και μένα κατά πόσο ο συμβολαιογράφος μη έχοντας οδηγία θα μπορέσει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα, όταν για παράδειγμα θα αναγράφεται στην τεχνική έκθεση ότι αυτό είναι μικρότερο λόγω επέκτασης κοινόχρηστου διαδρόμου εις βάρος του. Η παρ 8 του άρθρου 98 αν θυμάμαι καλά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τακτοποίηση σε χώρους αποκλειστικής χρήσης και παραρτήματα χωρίς να απαιτείται συναίνεση. Τόσοι νόμοι πέρασαν το θέμα μικρότερης οριζόντιας λόγω κατάληψης κοινοχρήστων κανείς δεν το άγγιξε όπως το λες και εσύ.
 18. Εξαρτάται πως είναι δηλωμένο στο Ε9 (από εκεί γίνονται οι διασταυρώσεις) Αν είναι δηλωμένα ξεχωριστά 3 διαμερίσματα, μπορεί να μπει μεμονωμένα ο Β όροφος. Την αίτηση την κάνει είτε ο επικαρπωτής είτε ο ψιλός κύριος, δεν υπάρχει πρόβλημα όποιος και αν την κάνει.
 19. Καλησπέρα σε όλους τούς μηχανικούς εκεί έξω... είμαι ένας μαθητής της Γ' Λυκείου ο οποίος απο μικρός είχε πάθος με τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα θέματα που θέλω να αναπτύξω σε αυτό το post ειναι τα εξής: "Σαν μηχανολόγος μηχανικός θα μπορώ με κάποιο/α μεταπτυχιακό/ά να ασχοληθώ με την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (Που συνιστούν το μέλλον του τομέα);" Επίσης "Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η απορρόφηση μου σε εναν κλάδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού" Θα ήθελα να μου πείτε με βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
 20. Έτσι το κάνω κ εγώ! 😎 Προσοχή θέλει εάν έχεις σχεδιάσει τίποτα πάνω στον χάρτη (πχ κάποιο γεωτεμάχιο) να το κάνεις κ αυτό scale μαζί με την πινακίδα για να τυπωθεί σωστά....
 21. το δικό σου πόδι που είναι κρητικό .....
 22. Αναρχία και χαβιάρι. Έτσι μάλιστα...
 23. Όχι δεν αντιγράφω καμία Βικιπαίδεια. Καταλαβαίνω την άγνοια σας να συνεχίσετε μια συζήτηση στην οποία είστε ανενημερωτος και δυσκολεύεστε να κατανοήσετε έννοιες τις οποίες δεν σας έχουν παρουσιάσει τα καλά ΜΜΕ. Θέλετε ή μη η αναρχία υπάρχει στον κόσμο , σαν τρόπος ζωής . Ακόμη και στην Ελλάδα , στην συντηρητική αυτή χώρα με τους οπισθοδρομικους πολίτες υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ανοιχτά αναρχικοί και βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις . Στον κοινωνικό μου περίγυρο , όσο περίεργο και να σας φανεί έχω ανθρώπους που είναι αναρχικοί και ο ένας είναι ασφαλιστής και ο άλλος τραπεζικός υπάλληλος . Η αναρχία δημιουργήθηκε ως αντίδραση στις κοινωνικές ανισότητες . Δεν σημαίνει ότι απουσιάζουν οι αρχές ή δεν σέβεσαι την ελευθερία του άλλου . Επίσης κανένας δεν σου είπε ότι θα έχεις τόσα λεφτά . Είναι μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων . Εφόσον έχετε βαρεθεί αυτές τις ουτοπίες σύμφωνα με εσάς και μη έχοντας την παραμικρή γνώση , ασχοληθείτε με τα Εξάρχεια και τους τάχα αναρχικούς και τα πιο σημαντικά προβλήματα σας. Το να εκφερετε γνώμη για μια ιδεολογία για την οποία δεν έχετε την παραμικρή ιδέα είναι γελοίο για εσάς αλλά και τροχοπέδη για τη συζήτηση . Εγώ έχω την διάθεσή να εξηγήσω και να διορθώσω λάθη αλλά μάλλον άλλοι είναι αυτοί που φοράνε παρωπίδες .
 24. Γεια σας. Είμαι πτυχιούχος "Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών" του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τελείωσα το στρατό και εγγράφηκα και στο ΤΕΕ ώστε αυτή τη στιγμή έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όταν είχα περάσει μέσω πανελληνίων το 2010 η σχολή λεγόταν "Μηχανικός Υπολογιστών και Ηλεκτρονικής", ενώ μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς" μόλις το 2017, το εξάμηνο δηλαδή που έκανα την διπλωματική μου εργασία. Ως εκ τούτου το πρόγραμμα σπουδών που εγώ παρακολούθησα κάθε άλλο παρά Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ήταν, με το σύνολο σχεδόν των μαθημάτων να αφορούν τους υπολογιστές (software, hardware, αλγόριθμοι κλπ.) καθώς και πολλών ειδών μαθηματικά (κυρίως για τις τηλεπικοινωνίες όπου είχαμε και εκεί πολλά μαθήματα). Κατευθύνσεις, δέσμες και άλλα τέτοια δεν υπήρχαν, με το σύνολο σχεδόν τον μαθημάτων να είναι υποχρεωτικά και ίδια για όλους, ενώ κάποια επιλογής που υπήρχαν τα είχα πάρει κυρίως σε θέματα software όπου τα κατάφερνα και καλύτερα. Στα δε ηλεκτρολογικά τα μόνα που κάναμε ήταν να λύνουμε r l c κυκλώματα με διαφορικές εξισώσεις καθώς και ένα μάθημα που είχαμε για μετασχηματιστές και τριφασικά ρεύματα σε μεγάλα δίκτυα (το οποίο και αυτό περάστηκε στο ντούκου με sos θέματα και εφαρμογή τύπων). Ούτε λόγος για AutoCAD (μόνο MATLAB κάναμε), ηλεκτρολογικό/μηχανολογικό σχέδιο και φυσικά καμία πρακτική άσκηση ή εργαστήρια στα αντικείμενα του ηλεκτρολόγου. Ως εκ τούτου δεν νιώθω καθόλου σίγουρος για την ικανότητα μου αυτή τη στιγμή να ασκήσω το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Επειδή έχω ωστόσο συγγενικό πρόσωπο πολιτικό μηχανικό με δικό του γραφείο, θα με ενδιέφερε, ως ιδέα τουλάχιστον, το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου, αφού θα με συνέφερε να συνεργαστώ μαζί του. Θα ήθελα ωστόσο να με διαφωτίσετε σε κάποιες ερωτήσεις: 1. Είναι εύκολο να μάθω ηλεκτρολογικό σχέδιο και πόσος καιρός συνήθως χρειάζεται να μάθει κάποιος με μηδενικό υπόβαθρο? 2. Αν ασχοληθώ αποκλειστικά με ηλεκτρολογικές μελέτες αρκεί εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας να συνεργάζομαι με κάποιον πολιτικό μηχανικό όπου αυτός θα μου δίνει τα σχέδια σπιτιών και εγώ απλά θα κάνω την μελέτη? Εννοώ, βγάζει κάποιος αξιοπρεπές εισόδημα μόνο με αυτό χωρίς να κάνει καμία άλλη ασχολία? 3. Είναι αρκετό να μάθω ηλεκτρολογικό σχέδιο ή πρέπει οπωσδήποτε και μηχανολογικό? 4. Είναι δύσκολο να μάθει κάποιος AutoCAD και πόσο χρόνο θα πάρει ώστε να είμαι σε θέση να σχεδιάζω έστω τα βασικά για τη δουλειά? 5. Πρέπει απαραιτήτως να ξέρω να κάνω ηλεκτρολογικές μελέτες για πάσης φύσεως εγκαταστάσεις (π.χ. βιομηχανικό σχέδιο, μελέτες ξενοδοχείων κλπ.)? 6. Εκτός από σχέδια πρέπει να ξέρω να κάνω και άλλα πράγματα (ας πούμε φωτοβολταϊκά, ενεργειακές μελέτες, συντηρήσεις ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων κλπ.)? 7. Όλα τα παραπάνω έχει νόημα να πάω για αρχή σε κάποιο γραφείο ηλεκτρολόγου μηχανικού για πρακτική, εφόσον δεν έχω έστω στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις? 8. Τέλος τι άλλο θα μου προτείνατε να κάνω? Να κάθομαι να βρίσκω βιβλία να διαβάζω μόνος μου? Χρειάζεται στα αλήθεια να έχει κάποιος γνώσεις από τη σχολή του, ή τα μαθαίνουν όλοι στην πράξη καθώς δουλεύουν κοντά σε άλλους έμπειρους επαγγελματίες? Μήπως να βρω κάποιον δάσκαλο να μου μάθει τίποτα βασικά πριν βγω για πρακτική σε γραφεία άλλων? Και το κυριότερο για εμένα πόσον καιρό θα πάρουν όλα αυτά για να τα μάθω? Γιατί είμαι ήδη σχεδόν 30 χρονών, αν είναι να περάσουν ας πούμε άλλα 5 χρόνια και ακόμα να "διαβάζω" και να μην έχω και καθόλου προϋπηρεσία τότε καλύτερα να το αφήσω από τώρα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον/α συνάδελφο μπει στον κόπο να μου απαντήσει. Όλες οι απόψεις και οι προτάσεις σας είναι δεκτές και σεβαστές και θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες!
 25. tetrιs,,,, κάπου κοντινές ήταν οι σκέψεις μας..... αλλά αντί να κλειδώνουμε πολλά θέματα για φασίζουσες σκέψεις και λογικές .... απλά θα πέσει και σουτάκι.... ας κρύβονται όπως κρύβονται και άλλοι στην τελική (και φυσικά αν δεχτούμε επίθεση θα υπάρξουν και ποινές) ....
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.