Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Οι ίπποι και οι φάσεις της αντλίας δεν μας ενδιαφέρουν για την επιλογή. Η επιλογή γίνεται με παροχή και μανομετρικό. Πόσα μπεκ θα ποτίζουν συγχρόνως ??? (Από αυτό βρίσκεις την παροχή) Τι πίεση θέλει το κάθε μπεκ για να έχει την μέγιστη παροχή? (3 bar?) Σε πόσα μέτρα και με τι σωλήνα τροφοδοτείται το πιό μακρυνό μπεκ? (από τις 2 τελευταίες απαντήσεις βρίσκεις το μανομετρικό) Το πιεστικό δοχείο (φούσκα) είναι πολύ μικρό (προτείνω περίπου 5 - 10% της μέγιστης ωριαίας παροχής) Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "έπεσε η απόδοση της αντλίας" ????
 3. καποιος που ε΄χει ανεβάσει δικαιολογητικά τα παραστατικα τράπεζας για εξόφληση των 2 ΠΕΑ, και για ιδια κεφαλαια) που ανεβαίνουν στα δικαιολογητικά , ώς τι ανεβαίνουν? Δικαιολογητικό ΕΚΟ ή Δικαιολογητικό Εγκρισης ΔΑνείου? Τι κλικάρετε? και την δανειακή σύμβαση?
 4. Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, όχι για Σουηδία. Έκανα ιδιωτική ασφάλεια. Κόστος περί τα 100-150ευρω, αν θυμάμαι καλά. Συνιστώ να κάνεις το ίδιο στην Σουηδία. Απλά ψάξε να σιγουρευτείς τι καλύψεις χρειάζονται και πάρε τιμές μέσω internet.
 5. στο συνδεσμο ηλεκτρολογων τις περιοχης σου λεω να πας πρωτα για να παρεις καποιες πληροφοριες.
 6. Today
 7. Άρθρο 7 Γενικές Διατάξεις «1. Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή. «Σε ιδιοκτησία που τμήμα της εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, ο επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης προκύπτει για το εκτός οικισμού τμήμα βάσει των κείμενων διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση εφόσον έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του. Στην περίπτωση αυτή η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει οπουδήποτε εντός της παραπάνω ιδιοκτησίας μετά από έγκριση του αρμοδίου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, αρκεί τα τμήματα που τοποθετούνται στο εντός του οικισμού τμήμα να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα περί αποστάσεων στο παρόν και με την προϋπόθεση ότι δεν προκαλείται υπέρβαση στο συντελεστή κάλυψης και όγκου και στο επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, ενώ στο εκτός του οικισμού τμήμα αρκεί οι οικοδομές να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις για τις τηρούμενες αποστάσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση. Όταν το τμήμα που εμπίπτει εκτός του ορίου οικισμού δεν έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης και η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τα παραπάνω.»» Η παραπάνω μέσα σε « » παραγρ. 1 έχει τεθεί όπως τροποποιήθηκε με το άρθρ. 1 παραγρ. 4α του Π.Δ. της 14/23.2.1987 (ΦΕΚ 133Δ΄) ενώ τα παραπάνω μέσα σε « » εδάφια, προστέθηκαν με την παρ. 12, άρθρου 10 του Ν. 4315/24.12.2014 (ΦΕΚ 269Α΄)
 8. Καλησπέρα συνάδερφοι. Σε περίπτωση που υπάρχει πυροσβεστικό συγκρότημα μόνο με ηλεκτροκίνητες αντλίες (όχι dieselαντλία), και emergency generator σε ξενοδοχείο, υπάρχει κάποια διευκρίνηση πέραν της ΤΟΤΕΕ 2451/86 για το που ακριβώς θα συνδεθεί το παροχικό καλώδιο του πυροσβεστικού συγκροτήματος;;; Δηλαδή μπορεί να είναι στο πίνακα του μηχανοστασίου, στο γενικό πίνακα ή ακόμα και πρίν τον γενικό διακόπτη του γενικού πίνακα σε τρόπο ώστε αν θέλω να απομονώσω ηλεκτρικά το ξενοδοχείο να συνεχιστεί η αδιαλειπτη παροχή στο πυροσβεστικό από το genset; Η πυροσβεστική τι ζητάει στους ελέγχους πάνω σε αυτό το θέμα;
 9. αν δεν την πρώτα ανεβάσεις ηλεκτρονικά εδώ (...γ) τα στοιχεία της ηλεκτρονικής άδειας) ποια στοιχεία θα βάλεις?? Άρθρο 4 Διαδικασία ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1. Κατά την ηλεκτρονική διαδικασία γνωστοποίησης εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, ο Διαχειριστής της αίτησης εισάγει στο σύστημα: 2. α) Αίτηση - δήλωση γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα β) υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης γ) τα στοιχεία της ηλεκτρονικής άδειας
 10. Και εγω πάντως, σαν Τοπογραφος Μηχανικός,ηλεκτρονικά υποβαλλωτο 95% των δηλώσεων.Ομολογω έχω διαβάσει ολο το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρεπει να το αποφευγουμε. Ας εξηγησει καποιος ξεκαθαρα να το ληξουμε
 11. Μήπως το οικόπεδο ρυμοτομείται από το σχέδιο πόλης και στη θέση αυτή έβαλε ο ΟΤΕ το καφάο; Έκανες τοπογραφικό; Πάντως από για αυθαιρεσίες δεν έχεις θέμα. Δίνεις κανονικά βεβαίωση αδόμητου.
 12. Καλή Ανάσταση σε όλο το forum! Έχω μία Πασχαλινή περίπτωση: Ετοιμάζομαι να εκδώσω βεβαίωση αδόμητου και διαπίστωσα ότι εντός των ορίων του οικοπέδου έχει βάλειο ο ΟΤΕ ένα ΚΑΦΑΟ (κατανεμητή). Δε βρήκα κάτι στο Ν.4495/2017. Πώς το αντιμετωίζω αυτό;
 13. Στην πράξη σου επιτρέπει να βγάλεις Β ΠΕΑ χωρίς σενάριο.
 14. Άρα, σύμφωνα με τον τίτλο, είναι στην Α. Στην ανάγκη, πάρε μια γνωμοδότηση (ερμηνεία τίτλου?) από δικηγόρο και ζήτα όρους για το ΓΠΣ της Α. Αν, και πάλι, σε παραπέμψουν στις καλένδες, υπάρχει και η νομική οδός (μήνυση από τον ιδιοκτήτη για διαφυγόντα κέρδη, κλπ).
 15. Μία λύση είναι η σύσταση δουλειών (από το Δήμο). Η άλλη λύση, είναι να γίνει απαλλοτρίωση
 16. δεν υπαρχει τετοιο θεμα Μονον η αναγνωριση οδου σαν προ 23 μπορει να ισχυσει αλλα θελει "ειδικες διαδικασιες" https://nomosphysis.org.gr/19165/ste-570-2019-anarmodios-ekdotheisa-apofasi-toy-nomarxi-kykladon-gia-tin-anagorisi-odoy-os-proyfistamenis-toy-1923-ston-adamanta-miloy/
 17. @Arche Το ίδιο πράγμα λέμε. Και εγώ παντρεμένος είμαι, αλλά από 01.01.2017 (έναρξη ισχύος του ΕΦΚΑ) απ' ό,τι φαίνεται χώρισα ή μάλλον δεν παντρεύτηκα ποτέ. Όπως και ο συνάδελφος παραπάνω, σε μια επίσκεψή μου στο ΤΜΕΔΕ για άλλο ζήτημα, τους ρώτησα και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
 18. Σε περιοχή Εκτός σχεδιου και εντός natura μπορούν οι ιδιοκτήτες συνεχόμενων αγροτεμαχίων να κανουν παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος ( στο Δημο) ώστε αυτός να κάνει διάνοιξη δρόμου που θα φτάνει αυτος ως τη θάλασσα.Δεν θα χρειαστεί άλλες εγκρισεις;Η αρτιότητα δεν επηρεάζεται εφοσον ολα ειναι κατα παρέκκλιση αρτια λόγω natura.;
 19. δεν σε καταλαβαίνω directionless. Εγώ παντρεμένος είμαι, μήπως πρέπει να το δηλώσω???
 20. Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά απο ολοκλήρωση των έργων και της αίτησης, σήμερα έλαβα την αρνητική απάντηση με εκκρεμή δικαιολογητικά και θα ήθελα την βοήθειά σας να μην κάνουμε κάποιο λάθως πριν το τελειώσουμε. 1) Σχετικά με την ΄΄βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής βάση Νόμου περί αυθαιρέτων΄΄ έχω κάνει τακτοποίηση πριν κάνω αίτηση στο πρόγραμμα, σε ποιο κομμάτι κάνω την ανάρτηση; 2) ''δανειακή σύμβαση.'' είναι η σύμβαση τοκοχρεολυτικού δανείου φαντάζομαι, επίσης αυτό πού το κάνουμε ανάρτηση; 3) Επειδή ο μηχανικός είχε χρωστούμενα απλά έκοψε τα τιμολόγια και τα καταχώρισε στο σύστημα, με ενημέρωσε πως δεν χρειάζεται κατάθεση σε τράπεζα, τώρα που θα πάω στην τράπεζα για κατάθεση θα είναι αποδεκτά τα εμβάσματα; επίσης στην αιτιολογία τη ακριβώς πρέπει να γράφει; 4) Για την άδεια μικρής κλίμακας στην θερμομόνωση και εγώ ήμουν στην αρχικές αιτήσεις όπου δεν ήταν απαραίτητη. τώρα που θα βγάλω την άδεια θα πρέπει να πληρώσω και το πρόστιμο ή απλά να βγάλω την άδεια χωρίς να δηλώσω τίποτα ; Επίσης σχετικά με το ΙΚΑ που έχει το σύστημα εφόσον δεν έχει ζητηθεί θα πρέπει να κάνω κάτι (κάτι μου το είχανε αναφέρει αλλα δεν ξέρω για τη πράγμα χρειάζεται, την μόνωση την έχει κάνει ο προμηθευτής και μου έχει κόψει 2 τιμολόγια, για παροχή και πώληση.); Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα όπου μας βοηθάτε με της γνώσεις σας, τηλεφωνικά για ερωτήσεις στο σύστημα είναι δύσκολο κάποιος να τους μιλήσει.
 21. Συγνώμη, δεν προβλέπεται ασυμβίβαστο στη σύνταξη Ά και ΄Β ΠΕΑ από το ίδιο επιθεωρητη;
 22. Αν και μεταχρονολογημένη η απάντηση πιστεύω ότι θα βοηθήσει και άλλους με παρόμοιο προβληματισμό. Νομίζω ότι ο έλεγχος λόγω υπέρβασης του προστίμου πάνω από το 20%, πρός τα πάνω ή πρός τα κάτω, εξ αιτίας αλλαγών στα στοιχεία των δηλώσεων που μεταφέρονται στον Ν.4495 από τους Ν.4178 ή Ν.4014, ασχέτως σε ποιό στάδιο ήταν εκεί πρίν μεταφερθούν στον Ν4495, δεν ισχύει. Η διαδικασία ελέγχου της υπέρβασης του 20% του προστίμου, ενεργοποιείται μόνο σε αιτήματα για διόρθωση στοιχείων περαιωμένων δηλώσεων υπαγωγής του Ν.4495, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.2α και 2β του ΦΕΚ 3976Β/2017. Δεν αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στο ύψος προστίμου που προκύπτουν μετά την μεταφορά στον Ν.4495. Αν κάποιος συνάδελφος έχει διαφορετική και τεκμηριωμένη άποψη πάνω στο θέμα θα παρακαλούσα να την καταθέσει.
 23. Άγαμος και εγώ στον ΕΦΚΑ με εξαρτώμενο μέλος την σύζυγο μου, παρόλο που η ίδια είναι ασφαλισμένη πλέον στο τέως ΙΚΑ. Αυτό πως σας φαίνεται; Σε συνομιλία με το ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν, δεν πειράζει αφήστε το έτσι...
 24. Αν εννοείς στον ,προ τριαντακονταετίας τίτλο κτήσης , αναφέρεται ότι "κείτεται στην αγροτική περιοχή κοινότητος Α, και εις τα όρια των κοινοτήτων Α-Β (τμήμα του οποίου ευρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Β."
 1. Load more activity
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.