Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο οι πρώτοι λιμένες προς αξιοποίηση


    Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου θα είναι τα πρώτα λιμάνια που θα αξιοποιηθούν, όπως υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του metaforespress.gr, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του υπουργείου για το νέο νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα που τίθεται προς δημόσια διαβούλευση.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας θα αξιοποιηθούν μέσω της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών, ενώ για το Ηράκλειο εξετάζεται και η μέθοδος της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων.

    «Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τα 10 λιμάνια», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και η οποία παρατείνει στα 60 χρόνια τις συμβάσεις παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των οργανισμών λιμένων.

    «Με αυτό τον τρόπο, οι επενδυτές έχουν έναν ξεκάθαρο ορίζοντα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, συμπληρώνοντας ότι το ανταποδοτικό τέλος στις υποπαραχωρήσεις ορίστηκε έως 5%.

    Φώτης Φωτεινός  


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B7%CE%B3%CE%BF/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.