Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Από την Εθνική Τράπεζα το ομολογιακό, έως 161,1 εκατ., για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης


    Την αποκλειστική αναδοχή της πρωτογενούς δόμησης και υλοποίησης μακροπρόθεσμου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους έως 161,1 εκατ., προς υπό σύσταση εταιρεία ειδικού σκοπού αποκλειστικών συμφερόντων ομίλου ΓΕΚ Τέρνα για τη χρηματοδότηση τμήματος της συμμετοχής της στην επενδυτική κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης», ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Υπενθυμίζεται ότι, η κοινοπραξία έχει συσταθεί από την ελληνική εταιρεία, σε συνεργασία με τον ινδικό όμιλο GMR Airports Limited, με σκοπό την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης, καθώς και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών συνδέσεων αυτού.

    Η τεχνική ολοκλήρωση της χρηματοδότησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, ενώ η εκταμίευσή της θα συντελεστεί σταδιακά σε χρονικό ορίζοντα έως 5 έτη, δυνάμει της προόδου των κατασκευαστικών εργασιών του έργου.

    Ο Βασίλης Καραμούζης, βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, σχολίασε «Η αποκλειστική ανάληψη από την Εθνική Τράπεζα της χρηματοδότησης της συμμετοχής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο έργο του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, αποτελεί επιστέγασμα της στοχευμένης εταιρικής στρατηγικής της Τράπεζάς μας να πρωταγωνιστεί στην χρηματοοικονομική υποστήριξη νευραλγικών έργων υποδομής της χώρας.

    Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που με την υψηλή ρευστότητα και την εξελιγμένη τεχνογνωσία μας συμμετέχουμε έμμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

    Αναμένουμε ότι ο έργο αυτό θα έχει ιδιαίτερα θετικές προεκτάσεις στην ανάπτυξη των υποδομών και της αρτιότερης διασύνδεσης της ελληνικής περιφέρειας και των νησιών μας, καθώς και στην ευρύτερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο».


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/aeroporika/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%AD/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.