Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δράσεις στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων – Έμφαση στην ενεργειακή τους αναβάθμιση


    Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε για τα μείζονα θέματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο με ειδικότερο αντικείμενο τις δράσεις στήριξης των ΜμΕ τουριστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», που αναμένεται να υλοποιηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα που αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιλαμβάνει ειδικό κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τον κλάδο του Τουρισμού. Εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων ξενοδοχείων, οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν σε σχήμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

    Στην τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά στα οφέλη της ενεργειακής αναβάθμισης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και συμφωνήθηκε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τα μικρότερα ξενοδοχεία κάτω των 150 κλινών όσο και για αυτά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, αναφορικά με το ενεργειακό κόστος. Η νέα δράση που έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια κρατική επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 25 λεπτά, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δαπάνες για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, επεμβάσεις θερμομόνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.