Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εγνατία Οδός: Διαγωνισμός για την παραχώρηση διοδίων σε ιδιώτη


    Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση λειτουργίας και υποστήριξης των σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στα 48 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός.

     

    Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης των σταθμών διοδίων στον άξονα της Εγνατίας Οδού, προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας. Ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί η 11η Σεπτεμβρίου.

     

    Η Εγνατία προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς λήγει στο τέλος του έτους η σύμβαση με την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», η οποία διαχειρίζεται σήμερα τους επτά σταθμούς διοδίων στον οδικό άξονα.

     

    Η διάρκεια του διαγωνισμού έχει οριστεί στα 4 χρόνια, ωστόσο μπορεί να αλλάξει εάν το επιθυμεί ο παραχωρησιούχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΕΟ, που εξακολουθεί για πολλούς μήνες να παραμένει στα συρτάρια του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται το κείμενο της προκήρυξης, εφόσον ο παραχωρησιούχος δεν επιθυμεί τη συνέχιση της σύμβασης με τον ανάδοχο των διοδίων, η Εγνατία Οδός θα καταγγείλει εγγράφως τόσο συμφωνία-πλαίσιο για τα διόδια όσο και τις εν εξελίξει επιμέρους συμβάσεις αζημίως για την ίδια, για το ελληνικό δημόσιο και για το ΤΑΙΠΕ∆.

     

    Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα υπογράψει έως και 30 συμβάσεις προμήθειας παροχής υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης για τους διοδίων. Στη λειτουργία των σταθμών διοδίων περιλαμβάνονται οι ελάχιστες απαιτούμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία τους, όπως η διάθεση του απαραίτητου προσωπικού για την είσπραξη των τελών διοδίων, οι υπηρεσίες μεταφοράς, καταμέτρησης και κατάθεσης των εισπράξεων, οι υπηρεσίες καθαριότητας των σταθμών και η προμήθεια απαιτούμενων αναλωσίμων για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων καθώς και η προμήθεια των στολών εργασίας του προσωπικού.

     

    Στην υποστήριξη των διοδίων περιλαμβάνονται οι ελάχιστες απαιτούμενες υπηρεσίες υποστήριξης, όπως η τεχνική υποστήριξη του υφιστάμενου συστήματος συλλογής διοδίων της Εγνατία Οδός ΑΕ, η τεχνική υποστήριξη λειτουργίας των υποδομών (κτηριακές, σήμανσης, Η/Μ εγκαταστάσεων, κλπ) των σταθμών διοδίων και η τυχόν βελτίωση/αναβάθμιση των σταθμών διοδίων της ΕΟ.

     

    Όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Πάρις Σαββαΐδης, στις συμβάσεις που θα υπογράψει ο ανάδοχος θα περιλαμβάνονται και αυτές που αφορούν την κατασκευή των τριών νέων σταθμών διοδίων στους σημαντικότερους κάθετους άξονες του αυτοκινητοδρόμου.

     

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης της Εγνατίας, μέσα στο 2015 θα κατασκευαστεί σταθμός διοδίων στον άξονα Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας, σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, που δεν έχει οριστεί ακόμη. Ο δεύτερος σταθμός θα κατασκευαστεί στον άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή και ο τρίτος στον άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι θα λειτουργήσει σε υφιστάμενο σταθμό, που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο σήμερα δεν λειτουργεί.

     

    Εξάλλου, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσει το νέο σύστημα για την αναλογική τιμολόγηση των διοδίων.

     

    Σημειώνεται πως σήμερα λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και ειδικότερα, στα Μάλγαρα, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στο Άκτιο (πρώην ΤΕΟ).

     

    Απαιτούμενα προσόντα του αναδόχου

     

    Όπως αναφέρεται στο κείμενο του διαγωνισμού, ο ανάδοχος, που θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 960.000 ευρώ, θα κριθεί από την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια αλλά και την τεχνική του ικανότητα.

     

    Ως απαιτούμενα προσόντα του αναδόχου ορίζονται:

     

    - η χρηματοοικονομική επάρκεια, καθώς θα πρέπει να έχει μέσο όρο ετήσιου κύκλου εργασιών τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις 2011-2013

    - τραπεζικές βεβαιώσεις συνολικής ευχέρειας τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και

    - προηγούμενη τριετή εμπειρία σε υπηρεσίες που αφορούν στην λειτουργία τουλάχιστον 30 λωρίδων κυκλοφορίας ανά έτος

     

    Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=189636&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.