Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επένδυση 300 εκατ. για νέο εμπορικό επί της Κηφισού


    Τον προσεχή Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η έναρξη των πρώτων εργασιών για την ανάπτυξη και αστική ανάπλαση της έκτασης του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (λεωφόρος Κηφισού 60), όπου δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την εταιρεία Artume.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να συνεδριάσει στις αρχές Αυγούστου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης, εξέλιξη που κατέστη εφικτή μετά την πρόσφατη απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής την οποία είχε υποβάλει η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, που αντιδρά στην υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου.

     

    Για τον σκοπό αυτό είχε κατατεθεί προσφυγή, όπου γινόταν λόγος για παραβιάσεις του Προεδρικού Διατάγματος που έχει εκδοθεί για τη μείωση του συντελεστή δόμησης και του ύψους των κτιρίων σε ολόκληρη την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, με στόχο την ανάπλασή της. Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή, κρίνοντας ότι το έργο βρίσκεται εκτός επιρροής του αρχαιολογικού χώρου, ενώ από την απόφαση προκύπτει και ότι το έργο υλοποιείται πάνω σε κεντρικούς άξονες, γεγονός που θα συμβάλει στην προστασία από «ηχητική όχληση» στην ευρύτερη περιοχή.

     

    Ως εκ τούτου, μετά και την αλλαγή των χρήσεων γης στην περιοχή από Βιοτεχνικό Πάρκο σε ζώνη ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο, μέσω σχετικής υπουργικής απόφασης του ΥΠΕΚΑ, η Artume είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει την επένδυσή της στην έκταση των 20 στρεμμάτων, που έχει αποκτήσει ήδη από το 2007.

     

    Πηγή: http://www.kathimerini.gr/778339/article/oikonomia/epixeirhseis/ependysh-300-ekat-gia-neo-emporiko--epi-ths-khfisoy





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Και όχι μόνο. Κατεδαφίζουμε με μανία οτιδήποτε είναι παραγωγικό φίλε μου. Τώρα πως θα ξεπληρώσουμε το υποτιθέμενο χρέος με πολυκαταστήματα "θα σε γελάσω" που λένε. Εκτός αν έρχονται οι "Ευρωπαίοι" να ψωνίζουν εδώ.  :grin:  :mrgreen:

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

    Ο Μουζάκης δεν ήταν οι κλωστές Πεταλούδα ?

     

    Ηταν φοβερός επιχειρηματίας έχω ακούσει , αλλά τώρα κυβερνάνε οι μεσίτες και πρέπει να ξεπουλήσουν τα πάντα γιά τα μεσιτικά .

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.