Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Προώθηση των επενδύσεων στις Υποδομές Μεταφορών Ευρώπης-Ασίας πέτυχε το Υποδομών


    Προώθηση των Ελληνικών Θέσεων στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών για τους ΕυρωΑσιατικούς μεταφορικούς άξονες, που διεξαχθεί στην Ρίγα της Λετονίας (ASEM 29-29 Απριλίου) κατάφερε ο αν.Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

     

    Στο πλαίσιο των εργασιών για τους μεταφορικούς άξονες Ευρώπης-Ασίας, από τον Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην συνάντηση αντιπροσωπειών Ευρώπης και Ασίας, κατατέθηκαν οι Ελληνικές θέσεις για τις υποδομές, τη διαλειτουργικότητα των μεταφορικών δικτύων, την αναγκαιότητα για στρατηγικές συμμαχίες και την προσέλκυση επενδύσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο υπόμνημα συν-αντίληψης (declaration) μεταξύ των Ευρωπαϊκών και Ασιατικών εθνικών αντιπροσωπειών, ενσωματώθηκαν 3 βασικά σημεία, ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, τα οποία είναι:

     

    1. Αναγνωρίσθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις για συνεργασία και ενδυνάμωση των συνδέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκών περιφερειακών χωρών και απομακρυσμένων χερσαίων, θαλάσσιων και νησιωτικών περιοχών (όπου συμπεριλήφθηκε και η έκφραση περιοχών Αρχιπελάγους με σαφέστατο προσδιορισμό για την Ελλάδα και τις μεσογειακές χώρες).

     

    2. Υπογραμμίσθηκε η σημαντικότητα για προώθηση νέων συνδέσεων των περιοχών αυτών για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την αναβάθμιση των κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών για τις περιοχές αυτές.

     

    3. Συμφωνήθηκε η προώθηση και η διαχείριση επενδύσεων στις υποδομές μεταφορών για τη βελτίωση της διασύνδεσης Ευρώπης-Ασίας, συμπεριλαμβανομένου των περιφερειακών και υπερ-τοπικών συνεργασιών, τουλάχιστον μέσω της συμμετοχής των Διεθνών Οικονομικών Ινστιτούτων (IFIs).

     

    Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης πραγματοποίησε συναντήσεις και είχε συνεργασίες με:

     

    -Σε τριμερή συνάντηση Μάλτας, Κύπρου και Ελλάδας με τους ομολόγους του υπουργούς Μεταφορών Μάλτας, Κύπρου, με στόχο την διαμόρφωση κοινού πλαισίου προώθησης της συνεργασίας στις χώρες τις Μεσογείου. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι 3 χώρες θα δημιουργήσουν ένα φόρουμ συνεργασίας χωρών της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου, όπου θα συντονίζεται από την Ελλάδα ώστε να προωθηθούν δράσεις στο πλαίσιο διακρατικών ή πολυκρατικών συνεργασιών με χώρες της Ασίας για την αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών και συνεργασιών, με στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης ροών τουρισμού από την Ασία.

     

    -Με τον υπουργό Μεταφορών της Ουγγαρίας, με αντικείμενο συζήτησης και συνεργασίας τους σιδηροδρομικούς άξονες σύνδεσης της Ελλάδας με την κεντρική Ευρώπη, μέσω Σκοπίων και Βουλγαρίας

     

    -Με τον Υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης, όπου αναπτύχθηκε εκτενέστατος διάλογος για τις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Υπ. Μεταφορών θα επισκεφτεί την Ελλάδα με ομάδα επιχειρηματιών για περεταίρω συζητήσεις.

     

    -Με πλειάδα φορέων και οργανισμών που εκπροσωπούν τους μεταφορείς, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγινε ενημέρωση επί των Ελληνικών θέσεων και σχεδιασμών.

     

    Της Διάσκεψης Ασίας – Ευρώπης (ASEΜ) προηγήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ Χ. Σπίρτζη με την Επίτροπο Μεταφορών, κα Violeta Bulc και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε κλίμα καλής συνεργασίας και προγραμματισμού κοινών δράσεων.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/30152-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.