Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόταση για δημιουργία δομών 105 εκ. ευρώ με ΣΔΙΤ από το ΔΠΘ


    Το έργο περιλαμβάνει 5 νέες δομές στην Κομοτηνή, μεταξύ των οποίων νέες εστίες και Κεντρική Βιβλιοθήκη-πολυχώρο εκδηλώσεων

    Να εγκρίνει την υποβολή πρότασης με τίτλο: «Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ. με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3389/2005, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης στη συνεδρίαση της 19 Μαρτίου.

    Η πρόταση αυτή προωθήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το κόστος ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου ανέρχεται στο ποσό των 105.500.000.

    Η πρόταση περιλαμβάνει έργα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή, στην οποία θα δημιουργηθούν νέες Φοιτητικές εστίες και χώρος σίτισης φοιτητών, Ξενώνας φιλοξενίας, Πανεπιστημιακές κατοικίες αλλά και Κεντρική Βιβλιοθήκη/Αναγνωστήριο που θα λειτουργεί και ως Πολύ-λειτουργική Εγκατάσταση εκδηλώσεων.

    Η πρόταση, σύμφωνα με το ΔΠΘ, περιλαμβάνει ανάπτυξη έργων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις Πανεπιστημιουπόλεις Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Ξάνθης, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών φοιτητικής μέριμνας (στέγαση και σίτιση) όσο και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

    Τι περιλαμβάνει η πρόταση

    121584635046.jpg

    Στην Αλεξανδρούπολη προτείνεται η δημιουργία φοιτητικών εστιών 4 κτηρίων συνολικού εμβαδού 12.194,34 τ.μ. και δυναμικότητας 350 ατόμων. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία χώρου σίτισης εμβαδού 3.776,75 τ.μ και δυναμικότητας 1500 ατόμων και η δημιουργία πανεπιστημιακών κατοικιών, 12 χώρων τουλάχιστον 4 ατόμων συνολικού εμβαδού 1.440,00 τ.μ.

    komo1584634737.jpg

    estieskomotini1584634476.jpg

    Στην Κομοτηνή προτείνεται η δημιουργία 2 κτιρίων φοιτητικών εστιών 9.667,36 τ.μ. εσωτερικής επιφάνειας και 3.551,8 τ.μ. συνολικό εμβαδόν υπαίθριων χώρων, 350 ατόμων δυναμικότητας. Επίσης δημιουργία χώρου σίτισης φοιτητών δυναμικότητας 2.500 ατόμων. Ξενώνας φιλοξενίας για 28 άτομα συνολικού εμβαδού 660 τ.μ., 24 πανεπιστημιακές κατοικίες χωρισμένες σε 6 τμήματα των 4 κατοικιών συνολικού εμβαδού 2.880 τ.μ. και η δημιουργία ενός κεντρικού κτιρίου που θα συστεγάζει βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και διάφορους χώρους που θα χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις, συνολικού εμβαδόν 17.000 τ.μ και 6.000 τ.μ υπαίθριων χώρων.

    1111584634873.jpg

    Τέλος στην Ξάνθη προτείνεται η δημιουργία ερευνητικού κέντρου Αριστεία που θα περιλαμβάνει 1 κεντρικό κτίριο με εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα 10.000 τ.μ. και 5.000 τ.μ. υπαίθριων χώρων.

    Σχεδιασμός για τη βιώσιμη ανάπτυξη

    Κτηριακές υποδομές όπως το Κέντρο Ερευνητικής Αριστείας (στην Ξάνθη) και η Κεντρική Βιβλιοθήκη - Πολυχώρος (στην Κομοτηνή) θα ενισχύσουν τη δυναμική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου να ανταποκριθεί στην αποστολή του για παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και έρευνας προωθώντας την εξωστρέφεια,  την καινοτομία και τη σύνδεσή του με την κοινωνία - καθώς αποτελούν υποδομές ανοιχτές στους πολίτες  της Θράκης- και κατ’ επέκταση να βελτιώσει την ακαδημαϊκή του αναγνωρισιμότητα και ελκυστικότητα.

    Οι υποδομές των φοιτητικών κατοικιών (στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη) θα αποτελέσουν σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

    Ο σχεδιασμός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τη βιώσιμη ανάπτυξή του στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα αποτελέσει πυλώνα ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου στην περιοχή και σημαντικό σημείο της ιστορίας του.


    Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr/article/223498/Protasi-gia-dimiourgia-domon-105-ek-euro-me-SDIT-apo-to-DPTh?fbclid=IwAR2wDmyO_RxLsWJvYYKvJ060DdOtdx-r-mAq42liOjF2_FyVl53FrTWym-Y



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.