Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τον Ιανουάριο του 2020 ο διαγωνισμός για το «Θριάσιο2»


    Εργο που συνεχίζει να περνά από «χίλια κύματα» παραμένει η αξιοποίηση του Θριάσιου.

    Το πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα λόγω του μεγέθους του (δυνατότητα δόμησης περίπου 240.000 τ.μ) θα συμβάλει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών. Ωστόσο, όπως φαίνεται η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου και η αξιοποίηση του σχετικού ακινήτου της ΓΑΙΑΟΣΕ έχει «βαλτώσει» με τον διαγωνισμό για το λεγόμενο «Θριάσιο 2» να παίρνει νέα παράταση αυτή την φορά για τον Ιανουάριο του 2020.

    Στις 18 Νοεμβρίου έληγε η προθεσμία για τις προσφορές του διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για το έργο εκμετάλλευσης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής στο Θριάσιο Πεδίο, ωστόσο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε την παράταση του διαγωνισμού λόγω της εξέλιξης στον διαγωνισμό «Θριάσιο 1», αλλά και σχετικού αιτήματος που υπέβαλαν ορισμένοι εκ των υποψηφίων επενδυτών. Υπενθυμίζεται ότι στο «Θριάσιο 2» συμμετέχουν η Pearl που ανήκει στην Cosco, η Goldair και η κοινοπραξία της Foodlink με τον όμιλο Κοπελούζου.

    Η ευρωπαϊκή «καμπάνα»

    Προ των πυλών φαίνεται πως είναι και ο κίνδυνος επιστροφής ευρωπαϊκών κονδυλίων εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα του πρώτου διαγωνισμού τα οποία έπρεπε να ολοκληρωθούν έως το τέλος Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάκτηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε» γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί η επιστροφή χρηματοδότησης ύψους €180 εκατ. για την ανάπτυξη υποδομών στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν βρίσκεται το έργο για το εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών στα 588 στρέμματα της ΓΑΙΑΟΣΕ  που έχει «παγώσει» από τις αρχές του 2019.


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Ton_Ianouario_tou_2020_o_diagonismos_gia_to_%C2%ABThriasio2%C2%BB/#.Xd2YNZP7TIU



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.