Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Minoan Group: Πράσινο από το ΣτΕ για την επένδυση των 267 εκατ. ευρώ στην Κρήτη


    Θετικά απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μεγάλη τουριστική επένδυση του ομίλου Minoan Group στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης, κρίνοντας ότι οι προτάσεις του επενδυτή, με βάση το ΕΣΧΑΣΕ- Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων, είναι πλήρεις και είναι επαρκής η προσέγγιση των περιβάλλοντικών επιπτώσεων του έργου. H απόφαση μάλιστα του ΣτΕ ήταν, κατά τις πληροφορίες, ομόφωνη και πλέον απομένουν οι υπογραφές των αρμοδίων υπουργείων για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων.

     

    Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των εργασιών για το έργο των 267 εκατ. ευρώ προς το τέλος του 2015- αρχές 2016 δεδομένου ότι η ολοκλήρωση των οριστικών αρχιτεκτονικών μελετών θα απαιτήσουν ένα διάστημα έξι μηνών, κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας της διοίκησης της Minoan Group.

     

    Εν τω μεταξύ, παράλληλα με τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά τις αδειοδοτικές διαδικασίες, η διοίκηση της εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα επαφές της σε αναζήτηση συνεταίρων για τη μεγάλη τουριστική επένδυση, που προωθεί την τελευταία ... σχεδόν εικοσαετία, είτε στο κομμάτι της διαχείρισης είτε ακόμη και της απευθείας συμμετοχής επενδυτών στο project, το οποίο ήταν από τα πρώτα που εντάχθηκαν στο fast track.

     

    Υπενθυμίζεται εδώ ότι το σχέδιο της Minoan Group προβλέπει 1.936 κλίνες διαμοιρασμένες σε 5 μικρές μονάδες των 350 κλινών και υποδομές που θα έχουν φιλικότερη διάσταση στο περιβάλλον. Για την εν λόγω επένδυση, η εταιρεία είχε ήδη από το τέλος της δεκαετίας του '90 μισθώσει έκταση 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.

     

    Πηγή: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/epixeiriseis/item/225337-minoan-group-prasino-apo-to-ste-gia-tin-ependisi-ton-267-ekat-eiro-stin-kriti





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.