Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας (εφάπαξ) - Προθεσμία έως 24/7/2020


    Αναρτήθηκε προ ολίγου στην πλατφόρμα ειδοποιητηρίων του ΕΤΕΑΕΠ η δυνατότητα επιλογής Α.Κ. για τους κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Εφάπαξ) σε εκτέλεση της εγκυκλίου 30/2020 e-ΕΦΚΑ, με την ακόλουθη εικόνα:

    H δυνατότητα επιλογής αφορά όλους τους επιστήμονες. Όλοι αυτοί πλην υγειονομικών έχουν επικουρική (1η και 2η στήλη) και όλοι οι επιστήμονες και οι Δικηγόροι Αθηνών έχουν Πρόνοια Εφάπαξ (3η στήλη). Οι λοιποί δικηγόροι Θεσσαλονίκης, Πειραιά, λοιπής Ελλάδας μόνο επικουρική.

    Ακολουθεί ο πίνακας με τις εισφορές:

    image.png

    Όπως διαπιστώνεται στη σχετική πλατφόρμα δυστυχώς δεν έχει επιλογή για παράλληλη ασφάλιση. Με δεδομένη τη συμμετοχή του εργοδότη στην πληρωμή των εισφορών των μισθωτών επιστημόνων, η επιλογή φρονούμε πρέπει να γίνει με δήλωση στον εργοδότη και όχι στην πλατφόρμα, από την οποία θα έπρεπε να εξαιρεθούν οι παράλληλα ασφαλισμένοι, ή κάπως αλλιώς να το δηλώνουν.

    Η προθεσμία επιλογής είναι μέχρι 24.7.2020 και ο ασφαλισμένος μέχρι τότε μπορεί να αλλάξει την επιλογή του. Αν δεν υπάρξει επιλογή κατατάσσεται ο ασφαλισμένος στην 1η Α.Κ.

    Ετοιμάζεται το ενιαίο ειδοποιητήριο (ΕΦΚΑ - ΕΤΕΑΕΠ) μπορεί και αυτό το μήνα δηλαδή του 6ου 2020, (δύσκολα, σε διαφορετική περίπτωση στου 7ου 2020).

    Μόλις γίνει αυτό, το ποσόν των γραμματίων προείσπραξης των δικηγόρων θα συμψηφίζεται και με τις εισφορές ΕΤΕΑΕΠ.

    Οι παλαιές εισφορές ΕΤΕΑΕΠ (αναδρομικά) μάλλον θα πληρώνονται στην παλαιά πλατφόρμα.

    Η εκκαθάριση εισφορών 2019 φαίνεται πως απομακρύνεται για Σεπτέμβριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μη αναρτημένα ειδοποιητήρια (παράλληλης κλπ.) που θα καθυστερήσουν κι άλλο.

    Περισσότερες λεπτομέρειες στην εγκύκλιο 30/2020 ΕΦΚΑ


    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=218444



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αν δεν επιλέξουμε πάει στην 1η κατηγορία η οποία είναι και η φθηνότερη.

    Παράθεση

    Αν δεν υπάρξει επιλογή κατατάσσεται ο ασφαλισμένος στην 1η Α.Κ.

     

    Edited by curzondax
    Link to comment
    Share on other sites

    Το σύστημα είναι σκόπιμα φτιαγμένο ή αν θέλετε δυσλειτουργικό,  ώστε να μην μπορεί κανένας αλγόριθμος να υπολογίσει την σύνταξη,  έτσι ώστε να δίνουν όσα θέλουν (ότι τους περισσεύει όπως όταν τρώμε στην ταβέρνα και έχει τριγύρω αδέσποτα σκυλάκια και γατούλες).
    Αν όμως προλάβουμε τους κβαντικούς υπολογιστές τότε θα έχουμε ελπίδα  για επίλυση αυτού του γόρδιου δεσμού που γέννησαν οι κομματικοί διοικητές ταμείων και τραπεζων συνέλαβε σε ένα εγκεφαλικό σουπερνόβα ο κατρούγκαλος και διάνθισε με sci-fi φαντασία ο βρούτσης.

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν έχω καταλάβει, εφ' όσον έχουμε ενοποιήσει ταμεία (στα χαρτια), γιατί δεν ενοποιούμε και τις συντάξεις να υπάρχει μόνο μια. Τοσο επιστήμονας πρέπει να είσαι? έδωσα τόσα x ένα αλγόριθμο = τόσα εφάπαξ  τόσα κάθε μήνα που ζείς, και τόσα θα εισπράξουν τα προστατευμένα μέλη της οικογένειά σου σου σε περίπτωση που πεθάνεις πιο νωρίς από το όριο συνταξιόδοτησης.

    Link to comment
    Share on other sites

    Σκέφτηκα "γιατί να πληρώνουμε ασφαλιστικά και να μην τα βάζουμε σε ένα λογαριασμό για τα γεράματα;". Και μετά σκέφτηκα την ιατρική περίθαλψη. Και μετά σκέφτηκα "α γι'αυτό είναι αναγκαστικό το ΕΤΕΑΕΠ".

    Link to comment
    Share on other sites

    Από την στιγμή που δεν υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν πληρώνουν αναρωτιέμαι τι συμφέρει περισσότερο

    1) να πληρώνει κάποιος κανονικά 

    2) να μην πληρώνει τίποτα και να επενδύσει τα χρήματα. Όταν φτάσει η στιγμή της συνταξιοδότησης μπορεί να πληρώσει με τα χρήματα από τις επενδύσεις τις ασφαλιστικές εισφορές μείον 20.000€ τα οποία θα τα πληρωθούν σιγά σιγά από την σύνταξη.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.