Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ηλιοθερμικό σύστημα παράγει ενέργεια, αφαλατώνει νερό – Το έργο ΗΠΗΝ


    Την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη μέθοδο της Ηλιοθερμικής Παραγωγής Ηλεκτρισμού και Νερού που πραγματεύεται το έργο ΗΠΗΝ, θα έχουν οι επισκέπτες της Έκθεσης Building Green 2014 (http://buildinggreenexpo.gr), οι οποίοι θα επισκεφτούν το περίπτερο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-23 Νοεμβρίου 2014, στο M.E.C. Expo Center στην Παιανία και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 έως 20:00.

     

    Το έργο ΗΠΗΝ (www.step-ew.eu), το οποίο ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται έως σήμερα, πραγματεύεται την τεχνολογική λύση της συμπαραγωγής αφαλατωμένου νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας την ηλιοθερμική μέθοδο αποκομιδής ηλιακής ενέργειας, ικανής να συμβάλει ουσιαστικά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίλυση τόσο του ενεργειακού όσο και του υδατικού προβλήματος νήσων και περιοχών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου.

     

    Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας, μικρής κλίμακας, πειραματικής μονάδας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πεντάκωμο της Κύπρου όπου βρίσκονται ηλιοστάτες.

     

    Οι ηλιοστάτες είναι διατάξεις κατόπτρων που μπορούν να κινηθούν σε δύο άξονες ακολουθώντας την κίνηση του ήλιου, συγκεντρώνοντας (εστιάζοντας) την ηλιακή ακτινοβολία συνεχώς σε μία επιφάνεια, πετυχαίνοντας υψηλές θερμοκρασίες στον στόχο.

     

    Η μέθοδος αυτή είναι ικανή, υποστηρίζουν οι εταίροι, να συμβάλει ουσιαστικά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίλυση τόσο του ενεργειακού προβλήματος όσο και του προβλήματος της έλλειψης νερού στα νησιά και σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου.

     

    Καθώς η ανάγκη για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γίνεται ολοένα εντονότερη, στόχος είναι παράλληλα η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

     

    Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Κύπρου, την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων της Κύπρου και το ITE/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

     

    Στον εκθεσιακό χώρο θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στο έργο, προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την προτεινόμενη τεχνολογία, τις εφαρμογές και τα οφέλη της.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2014/11/20/iliothermiko-nero-afalatosi-118918/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.