Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ξεκινά η υλοποίηση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου σε δημόσια υπηρεσία


    “Πράσινο φως” δόθηκε τόσο από τη διαχειριστική επιτροπή του ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ, όσο και από το Υπουργείο Υγείας, που αξιολόγησαν θετικά την πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο χώρο του πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

    FOTOVOLTAIKA-ON-PARKING-OK.png

    Πρόκειται για ένα έργο έκτασης 5.000τμ που θα τοποθετηθεί πάνω σε σκίαστρα στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου και αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 250.000 ευρώ το χρόνο στην κατανάλωση ρεύματος. Οπως λέει χαρακτηριστικά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο για λογαριασμό Δημόσιας Υπηρεσίας, που θα εξυπηρετεί αφενός τη σκίαση των οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών αλλά κυρίως θα εξοικονομεί ενέργεια για το Νοσοκομείο, δίνοντάς του έτσι εν καιρώ τη δυνατότητα να κάνει προσλήψεις προσωπικού που είναι απαραίτητο για το Νοσηλευτικό ίδρυμα. Ένα σύντομο ιστορικό της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει ο Γιώργος Μπέζος, με ανάρτησή του, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο από το νέο πακέτο παρεμβάσεων αξίας 4.000.000 ευρώ.

    FOTOVOLTAIKA-ON-PARKING-OK-2.png

    “Από το 2012 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταβάλαμε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης & εξοικονόμησης πόρων μέσω αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Θυμίζω ότι τότε ακόμη και για ζεστά νερά χρήσης το καλοκαίρι με 35 & 40 βαθμούς κελσίου, το Νοσοκομείο Καλαμάτας κατανάλωνε πετρέλαιο με αποτέλεσμα η δαπάνη να φτάνει περί το 900.000€ ετησίως.

    Τότε προχωρήσαμε σε μια σειρά από έργα με κύρια αιχμή την εγκατάσταση του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού συγκροτήματος σε δημόσια υπηρεσία στη χώρα, με αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων ήταν η ετήσια δαπάνη μας ετησίως σε πετρέλαιο να έχει περιοριστεί πια στις 250.000€ και το Νοσοκομείο να κερδίσει με το σπαθί του το τίτλο του 1ου Πράσινου Νοσοκομείου της Χώρας.

    Η προσπάθεια όμως για εξοικονόμηση πόρων ήταν συνεχής και από το 2017 στραφήκαμε στο πως θα εξοικονομήσουμε πόρους από την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος που η δαπάνη του πια αγγίζει τις 600.000€ ετησίως. Αυτή η προσπάθεια ενισχύθηκε και από την πολιτική επιλογή της τότε ηγεσίας του Υπ. Υγείας (Α.Ξανθό-Π.Πολάκη) να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα νοσοκομεία της χώρας αλλά και από τον τότε Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και συμπατριώτη μας Α. Χαρίτση ο οποίος προχώρησε στην αναθεώρηση του κοινοτικού προγράμματος ΥΜ.ΕΠΠΕΡΑΑ και έδωσε και στα Νοσοκομεία της Πελ/σου την δυνατότητα να υποβάλλουν πρόταση χρηματοδότησης.

    Έτσι λοιπόν με ταχείς ρυθμούς ωριμάσαμε ένα νέο πακέτο μεγάλων παρεμβάσεων και έργων που αγγίζει το ποσό των 4.000.000€ και οδηγεί το Νοσοκομείο ενεργειακά στην κατηγορία Β+.

    Μέσα στα υποέργα ξεχωρίζει και η εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού πάρκου στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου μας συνολικής ισχύος 1 Μεγαβάτ MWp– το μεγαλύτερο φωτοβολταικό για λογαριασμό δημόσιας υπηρεσίας-με το οποίο θα εξοικονομούμαι σε ετήσια βάση 250.000€.


    Πηγή: https://www.messinialive.gr/nosokomeio-kalamatas-ksekina-ylopoiisi-tou-megalyterou-fotovoltaikou-parkou-dimosia-ypiresia/



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.