Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ιστορικό ρεκόρ με 25,5εκατ.επιβάτες το 2019 για το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος


    Ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε και το 2019 η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία διαχείρισης, συνολικά 25.574.030 επιβάτες χρησιμοποίησης τον αερολιμένα της πρωτεύουσας στο δωδεκάμηνο, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 24 εκατομμυρίων επιβατών και ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό νούμερο που ήταν 24,13εκατομμύρια.

    Το εντυπωσιακό αυτό ρεκόρ στατιστικά ήρθε μέσα από μία αύξηση της τάξης του 6% που κατά κύριο λόγο οφείλεται στους επιβάτες εξωτερικού που έφτασαν τους 17.823.030 επιβάτες με αύξηση 8,6% και κατά δεύτερο λόγο στους επιβάτες εσωτερικού που ήταν 7.751.000 αυξημένοι οριακά κατά 0,3%.

    ΤΑ ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ

    Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί μέσα στη διάρκεια του έτους. Στους επιβάτες είχαμε 5 μήνες με κίνηση άνω των 2εκατ.επιβατών και για πρώτη φορά ένα μήνα (τον Αύγουστο) άνω των 3εκατ.επιβατών. Τους άλλους 6 από 1,3 έως 1,9εκατ.επιβάτες. Πολυπληθέστερος μήνας ήταν ο Αύγουστος με 3,03εκατ.επιβάτες (απόλυτο ρεκόρ για ένα μήνα) ενώ ασθενέστερος ήταν ο Φεβρουάριος με 1,32εκατ.επιβάτες. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε τον Φεβρουάριο με 11,3%. Συνολικά 1,5εκατομμύρια παραπάνω επιβάτες εξωτερικού χρησιμοποίησαν το Ελ.Βενιζέλος το 2018.

    Οι αυξήσεις στους επιβάτες εξωτερικού κυμάνθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά εκτός από Φεβρουάριο (11,6%), τον Ιούνιο (10,2%) και τον Δεκέμβριο (10,9%). Κορυφαίος μήνας ο Φεβρουάριος. Πολυπληθέστερος μήνας ήταν ο Ιούλιος με 2,06εκατ.επιβάτες (νέο απόλυτο ρεκόρ) και ασθενέστερος ήταν ο Φεβρουάριος με 884χιλιάδες. Μόνο δύο μήνες κινήθηκαν κάτω από 1εκατ.επιβάτες (Ιανουάριος-Φεβρουάριος).

    Αντίστοιχα στους επιβάτες εσωτερικού είχαμε διακυμάνσεις. Το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε θετικά, το δεύτερο εξάμηνο αρνητικά. Καλύτερος μήνας ο Φεβρουάριος με 10,7% και 443χιλιάδες επιβάτες και χειρότερος ο Δεκέμβριος με -6,7% και 464χιλιάδες επιβάτες. Μόνο δύο μήνες κινήθηκαν πάνω από 900 χιλιάδες επιβάτες (Ιούλιος-Αύγουστος).

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά από το άλλο, αναμένεται για φέτος η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του 30% των μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές.

    Μόλις συμβεί αυτό, το αεροδρόμιο θα είναι πλέον έτοιμο να ανοίξει την πόρτα για τις μεγάλες αναμενόμενες επενδύσεις που έφερε αυτή η τεράστια αύξηση στη κίνηση του αεροδρομίου, που περιλαμβάνουν ένα νέο τέρμιναλ (ή μεγάλη επέκταση του υφιστάμενου) και συνολικές επενδύσεις που φημολογείται ότι ξεπερνούν σε πρώτη φάση τα 300εκατ.ευρώ.

    Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το έργο της «μικρής επέκτασης» του αεροσταθμού κόστους 25εκατ.ευρώ, με το νέο κτίριο να είναι ήδη εμφανές στους επιβάτες.


    Πηγή: https://ypodomes.com/istoriko-rekor-me-25-5ekat-epivates-to-2019-gia-to-aerodromio-el-venizelos/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.