Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ισχυρή ανάπτυξη για τις έξυπνες κατοικίες την επόμενη πενταετία – Στα 163,7 δισ. η αξία του κλάδου


    Ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει η αγορά των έξυπνων κατοικιών από το 2023 μέχρι το 2028 καταγράφοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10% με την αξία του κλάδου να σκαρφαλώνει από τα 101,7 δισ. δολάρια το 2023 στα 163,7 δισ. σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα με νέα έρευνα της Research and Markets.

    Παράγοντες όπως η επέκταση του χαρτοφυλακίου έξυπνων οικιακών προϊόντων από μεγάλο αριθμό παικτών της αγοράς και η αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλείς και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης.

    Επέκταση χαρτοφυλακίων έξυπνων οικιακών προϊόντων από μεγάλο αριθμό παικτών

    Η βιομηχανία έξυπνων κατοικιών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγουν εξαρτήματα, συσκευές, συστήματα, αλγόριθμους λογισμικού αλλά και παρόχων υπηρεσιών.

    Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Samsung, η Amazon, η Google και η Apple έχουν εισαγάγει καινοτόμα προϊόντα όπως SmartThings, Echo, Home και HomeKit για την αγορά έξυπνων κατοικιών. Τον Ιανουάριο του 2023, η Apple κυκλοφόρησε το HomePod Gen 2, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη θερμοκρασία, την υγρασία, να δημιουργούν έξυπνους οικιακούς αυτοματισμούς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κατά την ανίχνευση συναγερμού καπνού. Λόγω της ευκολίας, της ενεργειακής απόδοσης και των πλεονεκτημάτων εξοικονόμησης κόστους που προσφέρουν οι λύσεις οικιακού αυτοματισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιών τις υιοθετούν σε μεγάλη κλίμακα. Ο έλεγχος φωτισμού, οι έλεγχοι HVAC και τα προϊόντα ασφάλειας και πρόσβασης έχουν υψηλό ποσοστό διείσδυσης στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές προϊόντων επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια τους για να καλύπτουν διαφορετικούς τομείς εφαρμογής σε ένα νοικοκυριό.

    Αυξανόμενη υιοθέτηση έξυπνων συσκευών και αυξανόμενος αριθμός χρηστών του ΙοΤ

    Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλές στους οικιακούς καταναλωτές λόγω της ικανότητάς του να συνδέει οικιακά προϊόντα στο διαδίκτυο και να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο ενώ προσφέρει δυνατότητες άμεσης επέμβασης. Ως αποτέλεσμα, εταιρείες όλων των μεγεθών επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο του IoT και αναμένεται να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως ο φωτισμός, η ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη και η ψυχαγωγία. Η ανάπτυξη της αγοράς των έξυπνων κατοικιών καθοδηγείται από την αυξανόμενη υιοθέτηση των κουδουνιών βίντεο, των τεχνολογιών με φωνητική υποστήριξη όπως η Alexa και το Google Home και των συστημάτων παρακολούθησης.

    Σύμφωνα με τα Internet World Stats, το ποσοστό διείσδυσης του διαδικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, ειδικά σε ανεπτυγμένες όπως είναι η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, οι οποίες κατέγραψαν ποσοστά διείσδυσης 93,4% και 89,2% αντίστοιχα, ενώ στην Ασία και την Αφρική καταγράφηκαν ποσοστά διείσδυσης 67,0% και 43,2% αντίστοιχα.

    Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στην αγορά έξυπνων κατοικιών

    Υπάρχει μια σημαντική αγορά για έξυπνα σπίτια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ειδικά σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα. Μεταξύ αυτών των χωρών, η Νότια Κορέα έχει καταστεί μια σημαντική αγορά για έξυπνα οικιακά συστήματα. Η Κίνα, με την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία και τον πληθυσμό της, επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες.


    Πηγή: https://www.insider.gr/real-estate/276142/ishyri-anaptyxi-gia-tis-exypnes-katoikies-tin-epomeni-pentaetia-sta-1637-dis-i



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.