Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ολοι οι οικισμοί της Ελλάδας που μπαίνουν για πρώτη φορά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων


    Από το Χαλάνδρι και τη Βάρκιζα, μέχρι τον Λαγκαδά και το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, από το Πήλιο μέχρι τις Κυκλάδες και την Ψαρού στη Μύκονο αυξάνονται οι τιμές της εφορίας καθώς για πρώτη φορά μπαίνουν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων 3.478 ζώνες.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

    Οπως αποκαλύπτει αύριο το «Βήμα της Κυριακής» με τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας καλύπτεται πλέον το 98% της χώρας (του πληθυσμού) κι ανάμεσα στις περιοχές που μπαίνουν για πρώτη φορά στο σύστημα είναι η μισή Μύκονος και οι Κυκλάδες, το Πήλιο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και πολλές άλλες.

    Στην περιοχή της Αττικής οι νέες εντάξεις αφορούν ακριβές περιοχές όπως είναι Βάρκιζα, τα Λεγρενά, η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Νικόλαος, ο Χάρακας, το Δασκαλειό, πέριξ του Πόρτο Ράφτη, στο Θορικό, Ασπρόπυργο.

    Στο αντικειμενικό σύστημα εντάσσονται όλες οι περιοχές της Σαλαμίνας και των Κυθήρων που είναι εκτός, ενώ στην Αίγινα εντάσσονται η Πέρδικα, ο Μεσαγρός και η Σουβάλα.

    Στον Νομό Θεσσαλονίκης στο αντικειμενικό σύστημα εντάσσονται περιοχές του Λαγκαδά περιοχών που βρίσκονται προς τον Λαγκαδά.

    Στη Χαλκιδική θα ενταχθούν παραλιακές περιοχές της Κασσάνδρας, στο ύψος των οικισμών Σκάλα Φούρκας, Ποσείδι, και τα παραλιακά μέρη από Νέα Καλλικράτεια έως παραλία Διονύσου.

    Στην Αχαΐα, εντάσσονται όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές όπως το Διακοπτό, η Αιγείρα, ο Πλάτανος, η Τράπεζα, τα Σελιανίτικα, ο Ψαθόπυργος και τα Βραχναίικα.

    Στην Αιτωλοακαρνανία εντάσσονται όλες οι περιοχές κοντά στη Λίμνη Τριχωνίδα, όωπς και περιοχές του Θέρμου του Καινούριου, του Αγγελόκαστρου του Αστακού.

    Στην Κόρινθο, θα ενταχθούν παραλιακές περιοχές από το Περιγιάλι έως το Λέχαιο.

    Στο Νομό Ηλείας θα ενταχθούν η Κυλλήνη, η Ανδραβίδα και η Αρχαία Ολυμπία.

    Στο Νομό Τρικάλων αντικειμενικές θα επεκταθούν στο Περτούλι, στην Ελάτη, στην Πύλη, στο Καστράκι, στη Φαρκαδώνα, στην Τρυγώνα, στο Μεγαλοχώρι.

    Στο Νομό Ημαθίας θα ενταχθούν περιοχές όπως είναι το Σέλι, το Πλατύ, η Βεργίνα, η Νέα Νικομήδεια, ο Αγ. Γεώργιος κ.λπ.

    Στο Νομό Κιλκίς θα ενταχθούν η Ειδομένη, οι Εύζωνοι, η Αξιούπολη, οι Καστανιές, η Γουμένισσα.

    Στο Νομό Σερρών, θα ενταχθούν περιοχές όπως η Πρώτη Σερρών, η Αμφίπολη, η Χρυσοπηγή, ο Προμαχώνας, η Κερκίνη, η Ηράκλεια, τα Λουτρά, το Στρυμονικό και η Αλιστράτη.

    Στο Νομό Έβρου εντάσσονται οικισμοί που είναι κοντά στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού

    Πώς να διαβάσετε τους πίνακες

    Στην πρώτη καρτέλα “Συγκεντρωτικά” αναγράφεται το πλήθος των Οικισμών εντός (αριστερά) και εκτός (δεξιά) Αντικειμενικού Συστήματος ανά Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομό) και στις επόμενες δεκατρείς καρτέλες (μια για κάθε Περιφέρεια της Χώρας) αναφέρονται αναλυτικά οι Οικισμοί εντός και εκτός Αντικειμενικού Συστήματος ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα Διοικητική Διαίρεση “Καλλικράτης”.


    Πηγή: https://www.ot.gr/2021/06/05/oikonomia/akinita/oloi-oi-oikismoi-tis-elladas-pou-mpainoun-gia-proti-fora-stis-antikeimenikes-aksies-ton-akiniton/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.