Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στα $84,1 δισ. το κόστος των ζημιών από τους σεισμούς στην Τουρκία


    Στα $84,1 δισ. υπολογίζεται το κόστος των ζημιών στις επαρχίες της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 41.000 ανθρώπους ενώ υπολογίζεται ότι κατέστρεψε τουλάχιστον 118.000 κτίρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από την Τουρκική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων.

    Από αυτά τα $70,8 δισ. αφορούν στην κάλυψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών στέγασης εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων, την αποκατάσταση γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και υποδομών, τα $10,4 δισ. από την απώλεια εθνικού εισοδήματος και τα $2,9 δισ. από την απώλεια εργάσιμων ημερών.

    Σχεδόν 13,4 εκατ. άνθρωποι ζουν στις δέκα επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, ήτοι το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας, και παράγουν σχεδόν το 10% του ΑΕΠ.

    Στην περιοχή έχει ανακοινωθεί από τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η κατασκευή 200.000 πολυκατοικιών στις επαρχίες της ΝΑ Τουρκίας από τις οποίες οι 130.000 θα χτιστούν στις επαρχίες Χατάι, Καχραμάνμαρας και Μαλάτια, δηλαδή στις τρεις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/sta-84-1-dis-to-kostos-twn-zhmiwn-apo-toys-seismoys-sthn-toyrkia



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.