Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το νέο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ με δυνατότητα μεγέθυνσης έως 300.000 φορές


    Με ένα νέο, υπερσύγχρονο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης, αναβάθμισε τον εξοπλισμό της η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στην προσπάθειά της να είναι άρτια και ακριβής στις εξειδικευμένες ορυκτολογικές και πετρολογικές αναλύσεις της.

    Το νέο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (SEM) της ΕΑΓΜΕ είναι ιαπωνικής προέλευσης, τύπου JEOL, μοντέλο JSM-IT500LV. Σε αυτό είναι συνδεδεμένο Φασματόμετρο Διασποράς Ενέργειας (EDS) προέλευσης Ηνωμένου Βασιλείου τύπου OXFORD, μοντέλο ULTI MAX.

    Το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή για τεράστιες μεγεθύνσεις (έως 300.000 φορές) στα δείγματα, τα οποία εξετάζονται σε κλίμακα νανομέτρων.

    Με το φασματόμετρο πραγματοποιούνται αναλύσεις στα υπό εξέταση σημεία για χημικά στοιχεία, οι οποίες οδηγούν τους ερευνητές στα ανάλογα συμπεράσματα για τα ορυκτά που υπάρχουν.

    Η όλη διαδικασία γίνεται ταχύτατα σε πραγματικό χρόνο – σε αντίθεση με τα παλαιότερα συστήματα – και με τρομερή ευαισθησία ώστε να αποκαλύπτονται απειροελάχιστες λεπτομέρειες.

    Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Διονύσιος Γκούτης δήλωσε σχετικά: «H αγορά του νέου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης έρχεται να συνεχίσει τη μακρά παράδοση για σαράντα και πλέον χρόνια της εθνικής γεωλογικής υπηρεσίας στη συνεισφορά της ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας στις γεωλογικές, μεταλλευτικές και ορυκτολογικές έρευνες της χώρας και στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να εντάξουμε στον εξοπλισμό του Τμήματος Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας το υπερσύγχρονο αυτό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης. Πλέον, έχουμε ακόμα ένα δυνατό εργαλείο στην προσπάθεια ανάδειξης του γεωλογικού πλούτου της χώρας».

    9e97d742-1-2022-06-30t224400539.jpg

    d973f277-3-9.jpg

    f8949ec5-2-2022-06-30t224354035.jpg

    6faee39c-4-67.jpg

     





    Engineer
    • Like 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.