Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΕΝ: Προς παράταση προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων έως 30 Σεπτεμβρίου


    Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Κυριακή στη Real News. 

    Όπως επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

    Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης , θα προχωρήσει. "Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες", αναφέρει.


    Πηγή: https://www.capital.gr/politiki/3464217/k-xatzidakis-paratasi-prothesmias-gia-tin-taktopoiisi-authaireton-eos-30-septembriou



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Γνωρίζετε εάν παρατείνονται και οι εφάπαξ/δόσεων εκπτώσεις; Επίσης δεν ξέρω πώς ακριβώς αλλάζουν οι προθεσμίες με την δήλωση. Π.χ. αν θεωρητικά δεν ισχύει η έκπτωση σε 2 μέρες τότε ισχύει η έκπτωση αν κάνεις αρχική υποβολή πριν πληρώσεις το παράβολο+ΤΕΕ ή πρέπει να πληρωθεί ή αν πληρώσεις βράδυ 30/6 και λογιστικά τα δουν μετά αλλά η χρονοσφραγίδα λέει εμπρόθεσμα έχεις καλυφθεί;

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η προαναγγελία της σύντομης παράτασης έχει σηκώσει έντονες αντιδράσεις πάντως γιατί δεν έχει κάποιο λογικό πάτημα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα πολλαπλά δημοσιεύματα που είχαν ξεκινήσει από το Μάιο για τετράμηνη ή εξάμηνη παράταση που ποτέ δεν διαψεύσθηκαν επισήμως, τις συνέπειες της πανδημίας στη λειτουργία των γραφείων και των υπηρεσιών καθώς και το γεγονός πως όλοι οι σύλλογοι μηχανικών καθώς και κεντρικά το ΤΕΕ έχουν ζητήσει παράταση μέχρι τέλος του χρόνου και για αυτό το ζήτημα.

    Edited by Vasili
    Link to comment
    Share on other sites

    Η παράταση πρέπει να είναι εξάμηνη.

    Να εξεταστεί η δυνατότητα ο νόμος να παραμείνει σε ισχύ επ αόριστον και οι πολίτες να κάνουν χρήση όταν  τον  χρειάζονται !!!

    Link to comment
    Share on other sites

    Ειπαμε δεν έχουμε την εκπροσώπηση που θα έπρεπε.Φταιμε εμείς καταρχήν γιατί ο καθένας και πάνω του .Όλοι βεβαια είναι υπέρ στο συγκεκριμένο θέμα.Ο Χατζηδάκης το ξεκίνησε καλά αλλά οι συμβουλάτορες πάλι σκ@τ@ τα έκαναν,τον ανάγκασαν να πει αυτά που είπε ,άντε μάζευτα τώρα

    Link to comment
    Share on other sites

    Ακόμη τίποτε επισήμως. Θέλω να πιστεύω πως αργεί γιατί θα γίνονται συζητήσεις με το ΤΕΕ και τους συλλόγους μηχανικών και ιδιοκτητών. Η παράταση σε όλα (υπαγωγές, κατ5, αρχεία) όπως ανέφερε με τον πιο επίσημο τρόπο το Τεχνικό Επιμελητήριο στο αίτημα του, καθώς επίσης και οι λοιποί σύλλογοι γραπτώς (ο ΣΑΔΑΣ είχε στείλει γραπτό αίτημα από τον Απρίλιο) βασίζεται στην πραγματικότητα της κατάστασης. Οι αποφάσεις δεν έρχονται από το υπέρτατο ον. Αν είναι παράλογες θα πρέπει να αλλάζουν.

    Link to comment
    Share on other sites

    Στην Ελλάδα είμαστε. Η πιθανότητα να μην πάει τουλάχιστον 31/12 είναι μικρή. Κατά σύστημα δίνουν παρατάσεις με το σταγονόμετρο για να εκμεταλλεύονται την ψυχολογία της τελευταίας στιγμής αλλά ίσως κάνει κακό να μαθαίνει κάποιος σε τέτοια συστήματα που δεν εκφράζουν εμπιστοσύνη.

    Link to comment
    Share on other sites

    δεν αποκλείεται βέβαια κάποια στιγμή να μπει η οριστική τιμή που να επιτρέπει στις δηλώσεις να υπολογίζονται με τα μίνιμουμ πρόστιμα, δηλαδή δεν αποκλείεται όπως είχαμε δει ότι τα πρόστιμα υπολογίζονται minimum προ καραντίνας, να μεταφερθεί η ημερομηνία αυτή ως το Σεπτέμβριο ή αργότερα αν φανεί κάτι έκτακτο, διότι όπως είπε ο λοιμοξιολόγος Σύψας τα δεδομένα παρακολουθούνται συνεχώς οπότε αν παρατηρηθούν νέα κρούσματα τα οποία θα φέρουν δυσχέρεια στην Ελληνική κοινωνία δεν αποκλείεται να δούμε την ημερομηνία Σεπτεμβρίου να μεταφέρεται αργότερα. Ακόμα δεν το αποκλείω τα πρόστιμα να μείνουν ως έχουν σήμερα, ενώ όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Χατζηδάκης πάλι παλιότερα όσοι τακτοποιούν μετά το Σεπτέμβρη ή όποτε μπει η καταληκτική εμερομηνία να τακτοποιούν με ψηλότερες τιμές.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.