Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ψηφιακό γκισέ: Ηλεκτρονικά οι συναλλαγές των πολιτών με ΚΕΠ, ΔΟΥ και ΕΦΚΑ


    Οι τρεις δράσεις της ψηφιακής καθημερινότητας και διακυβέρνησης που εγκαινιάζονται με την κωδική ονομασία ψηφιακός γκισές. Πως θα γίνονται οι συναλλαγές του κράτους με τον πολίτη, αρχής γενομένης από τα ΚΕΠ, τις ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ.

    Τρεις μείζονος σημασίας για τον πολίτη δράσης για τον πολίτη και τις συναλλαγές του με το κράτος εγκαινιάζονται στο πλαίσιο της ψηφιακής καθημερινότητας και διακυβέρνησης με την κωδική ονομασία ψηφιακός γκισές.

    Νέα διαδικασία επικοινωνίας πολίτη και Δημοσίου

    Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Πρώτον: Εγκαινιάζουμε νέα διαδικασία επικοινωνίας του πολίτη με το Δημόσιο, το «ψηφιακό γκισέ».

    Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr, θα κλείνει ραντεβού με την υπηρεσία που θέλει και θα κάνει διάσκεψη με τον υπάλληλο σε ώρα που θα συμφωνείται. Εφόσον ζητά κάποιο πιστοποιητικό, ο υπάλληλος θα το εκδίδει ψηφιακά και θα το στέλνει με email.

    Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες που θα διαθέτουν «ψηφιακό γκισέ» είναι τα ΚΕΠ, οι ΔΟΥ και ο e-ΕΦΚΑ.

    Δεύτερον: Ξεκινά -μέσω του gov.gr- η ψηφιακή κατάθεση αιτήσεων στα ΚΕΠ, τα οποία θα εκδίδουν τα έγγραφα που ζητούνται και θα τα αποστέλλουν στο e-mail του πολίτη.

    Τρίτον: Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης ληξιαρχικών πιστοποιητικών μέσω του gov.gr.

    Άλμα στην ψηφιακή διακυβέρνηση

    «Γίνεται ήδη αντιληπτό σε όλους τους πολίτες -και αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο- ότι συντελείται σήμερα στη χώρα μας ένα σημαντικό άλμα ψηφιακής διακυβέρνησης.

    Αυτό το άλμα, υπηρετεί τον αγώνα ενάντια στον κοροναϊό, συμβάλλει στη λειτουργική αναβάθμιση του Κράτους, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα.

    Χτίζουμε με πράξεις και χειροπιαστά αποτελέσματα μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ πολίτη και Κράτους, πολίτη και πολιτικής. Και η σχέση αυτή δίνει νέα ώθηση στη Δημοκρατία μας» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

    Κάρτες ανεργίας, ΑΜΚΑ και eΕΦΚΑ

    Επιπλέον ο κ. Πέτσας ανέφερε σε ότι αφορά την διευκόλυνση του πολίτη και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κράτους και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές ότι ανάμεσα σε άλλα

    – Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας θα γίνεται αυτόματα και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

    – Η ενημέρωση του ΑΜΚΑ κάθε πολίτη θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, ή θανάτου συγγενικού τους προσώπου.

    – Μια σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, του e- ΕΦΚΑ, όπως η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, θα παρέχονται ηλεκτρονικά σε 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, απασχολούμενους και αγρότες.


    Πηγή: https://www.in.gr/2020/05/04/politics/psifiakos-gkises-pos-tha-ginontai-oi-synallages-ton-politon-kep-dou-kai-efka/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.