Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Spitogatos: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας το 2020


    Στα αστικά κέντρα διατηρείται το ενδιαφέρον για ενοικίαση ή αγορά κατοικίας όμως ανεβαίνουν σημαντικά περιοχές των προαστίων.

    Τις πιο δημοφιλείς περιοχές για αναζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση και πώληση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις περιοχές στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση, κατέδειξε η έρευνα που πραγματοποιήσαμε για το 2020.

    Στην περιοχή  Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο  πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις κατοικίας για ενοικίαση, με το top5 των πιο δημοφιλών περιοχών για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική να συμπληρώνεται από το Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο, την περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα. Πιο περιζήτητη περιοχή για αγορά σπιτιού το 2020 ήταν η  Κολωνάκι-Λυκαβηττός , ενώ οι άλλες περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες προς πώληση ήταν οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το Ιστορικό Κέντρο και η Κυψέλη. Στη Θεσσαλονίκη, οι πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας για το 2020 ταυτίζονται απόλυτα, με το Κέντρο και την Τούμπα να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων τόσο των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών όσο και των αγοραστών.

    Δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας

    ΑΤΤΙΚΗ

    Ενοικίαση

    Πώληση

    Αμπελόκηποι - Πεντάγωνο

    Κολωνάκι - Λυκαβηττός

    Παγκράτι

    Αμπελόκηποι - Πεντάγωνο

    Νέος Κόσμος

    Παγκράτι

    Κολωνάκι - Λυκαβηττός

    Ιστορικό Κέντρο

    Πετράλωνα

    Κυψέλη

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Ενοικίαση

    Πώληση

    Κέντρο Θεσσαλονίκης

    Κέντρο Θεσσαλονίκης

    Τούμπα

    Τούμπα

    Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία

    Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία

    Βούλγαρη - Ντεπώ - Μαρτίου

    Βούλγαρη - Ντεπώ - Μαρτίου

    Χαριλάου

    Χαριλάου

    Όσον αφορά στις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο του Spitogatos, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε σε κάποιες περιοχές εκτός του δήμου Αθηναίων, όπως το Σούνιο (+47%), τα Βίλια (+45%), η Κερατέα (+44%), τα Άνω Λιόσια (43%) και το Μαρκόπουλο (+42%). Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι κατά τη διάρκεια του 2020 αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση ανέβηκε σημαντικά στη Νέα Φιλαδέλφεια (+35%), τις Αχαρνές (+35%), τη Μεταμόρφωση (+34%), το Ίλιον (+34%) και το Καματερό (+33%). Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (+26%), η Θέρμη (+25%), το Ωραιόκαστρο (+24%), η Μίκρα (+23%) και τα Πεύκα (+22%).


    Πηγή: https://www.spitogatos.gr/blog/poies-itan-oi-dimofilesteres-perioxes-gia-anazitisi-katoikias-to-2020



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.