Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Γνωμοδότηση ΝΣΚ: Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών - Δικαίωμα εγγραφής & εξέλιξης στις τάξεις Α’, Β’ Γ’


    Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε νέα γνωμοδότηση σε ερώτημα που κατέθεσε το Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας της Γενικής Δ/νσης Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τα εξής:

    α) εάν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της αλλοδαπής που κατέχουν πτυχίο αναγνωρισμένο ως ισότιμο και όχι αντίστοιχο των ειδικοτήτων Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως αυτές καθορίζονται στο π.δ. 99/2018 (Α’ 187) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και αντίστοιχης εξέλιξης στις τάξεις Α’, Β’ και Γ και

    β) εάν οι διπλωματούχοι μηχανικοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και κατέχουν πτυχίο αναγνωρισμένο ως ισότιμο και όχι αντίστοιχο των ειδικοτήτων Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως αυτές καθορίζονται στο ανωτέρω προεδρικό διάταγμα, έχουν δικαίωμα εξέλιξης στις τάξεις Α’, Β, και Γ’.

    Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ

    Στη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2021 με προεδρεύουσα την κα Βασιλική Δούσκα, Αντιπρόεδρο ΝΣΚ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Τμήμα Γ’) γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία ως εξής:

    1. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί της αλλοδαπής, που κατέχουν πτυχίο αναγνωρισμένο ως ισότιμο αλλά όχι αντίστοιχο των ειδικοτήτων Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως αυτές ορίζονται στο π.δ. 99/2018, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και αντίστοιχης εξέλιξης στις τάξεις Α’, Β’ και Γ’,

    2. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί της αλλοδαπής, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και κατέχουν πτυχίο αναγνωρισμένο ως ισότιμο αλλά όχι αντίστοιχο των ειδικοτήτων Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως αυτές ορίζονται στο π.δ. 99/2018, έχουν δικαίωμα εξέλιξης στις τάξεις Α’, Β’ και Γ’.

    Σημειώνουμε πως προς το παρό, εκκρεμεί η αποδοχή της γνωμοδότησης από το ΥΠΕΝ.

    Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης με το σκεπτικό του ΝΣΚ από εδώ


    Πηγή: https://news.b2green.gr/2597



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.