Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νομιμοποιούν με εξπρές διαδικασίες το αυθαίρετο Mall


    Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την έγκριση του μέγα-project για το Ελληνικό της Lamda Development και η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης ετοιμάζει να χορηγήσει και νέο "δώρο" στον κ. Σπύρο Λάτση. Πρόκειται για την νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου του Mall στο Μαρούσι για το οποίο υπήρξε ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου και υποχρεώνει την εταιρεία στην έναρξη διαδικασίας νομιμοποίησης με την κατάθεση νέας περιβαλλοντικής μελέτης και την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν τις ημέρες του Πάσχα, εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Invest In Greece το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου που αποτελεί το άλλοθι της εταιρείας Lamda Οlympic Village ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου για να ενταχθεί το αυθαίρετο κτίσμα στις ευεργετικές διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης του fast track. Μάλιστα η πρόταση της Lamda πρόκειται να επισφραγιστεί την επόμενη εβδομάδα με την έγκριση του σχεδίου από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

     

    Στόχος της εταιρείας του ομίλου Λάτση είναι η πολεοδομική τακτοποίηση του Mall με την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), το οποίο θα θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσει από τον έλεγχο του ΣτΕ. Αφού πάρει το πράσινο φως από την ΔΕΣΕ θα υποβληθεί από την εταιρεία η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και με την θεσμοθέτηση του ΠΔ θα κατατεθεί νέα περιβαλλοντική μελέτη.

     

    Η επιεικής απόφαση "διάσωσης" του εμπορικού κέντρου για τα δεδομένα του ΣτΕ που συνδέεται με ένα κτίσμα που έχει σχεδόν μια δεκαετία ζωής και σε αυτό απασχολούνται 2.500 εργαζόμενοι είναι ότι η Ολομέλεια δέχεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος για να ξεπεράσει τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα που ανέκυψαν μπορεί να επανέλθει με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

     

    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου», όπως και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί «Ολυμπιακής προετοιμασίας», με τον οποίο χορηγήθηκε η οικοδομική άδεια.

     

    Το Mall ξεκίνησε να λειτουργεί το Φθινόπωρο του 2005. Το σύνολο της επένδυσης υπολογίζεται στα 320 εκατομμύρια ενώ με την σημερινή εμπορική αξία φτάνει τα 435 εκατομμύρια ευρώ.

     

    της Μαριάννας Τζάννε

     

    Πηγή: b2green.gr





    kampel81

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.