Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέος αλγόριθμος για αυτόνομα αυτοκίνητα αναγνωρίζει τους πεζούς στον δρόμο


    Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο, ανέπτυξαν ένα σύστημα ανίχνευσης πεζών για έξυπνα οχήματα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που διακρίνει τους πεζούς σε πραγματικό χρόνο με εντυπωσιακή ακρίβεια.

     

    Χρησιμοποιώντας μοντέλα deep learning και τεχνολογία computer vision, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα σύστημα που ανιχνεύει πεζούς με ρυθμό 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο – σχεδόν τόσο καλά όσο το ανθρώπινο μάτι. Για να επιτευχθεί αξιόπιστη ακρίβεια σε αυτό τον ρυθμό και σε πραγματικό χρόνο, ο αλγόριθμος φιλτράρει περιοχές που δεν ανιχνεύεται ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα τα κτίρια ή τον ουρανό.

     

    Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Nvidia να ασχοληθεί με την τεχνολογία των έξυπνων αυτοκινήτων και το ενδιαφέρον της Google στις τεχνολογίες αυτό-οδήγησης, είναι μόνο θέμα χρόνου να εισέλθουν στην ζωή μας τα έξυπνα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, οπότε τέτοιοι αλγόριθμοι ανίχνευσης θα παίξουν κρίσιμης σημασίας ρόλο στην διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στους δρόμους.

     

    Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Nuno Vasconcelos, λέει πως εκτός από τα έξυπνα οχήματα, η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε συστήματα αναγνώρισης εικόνων και video.

     

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD-r11098





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.