Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πάνω από 2,8 εκατομμύρια σταθμούς φόρτισης θα χρειαστούν, έως το 2030, στην Ευρώπη


    Πάνω από 2,8 εκατομμύρια σταθμοί φόρτισης θα χρειαστούν στην Ευρώπη, έως το 2030, περίπου κατά 15 φορές περισσότεροι έναντι αυτών που υπάρχουν σήμερα, ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μπορούν να κυκλοφορούν απρόσκοπτα.

    Τα παραπάνω επισημαίνουν οι ACEA και Eurelectric, καλωσορίζοντας την εστίαση της Κομισιόν στο κομμάτι της υποδομής όσον αφορά την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, πρόταση που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο αποκατάστασης για την μετά-κορωνοϊό εποχή.

    Οι ενώσεις υποστηρίζουν τον στόχο της χρηματοδότησης συνολικά 1 εκατομμυρίου δημόσιων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όπως προβλέπει το σχέδιο αποκατάστασης.

    Ωστόσο, σημειώνουν ότι αυτός ο στόχος ήταν ήδη μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), και ότι υπολείπεται κατά πολύ από τον πραγματικό αριθμό που πρέπει να διαθέτει η Ευρώπη.

    Αυτή η ανάγκη αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη τη συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που τα επόμενα χρόνια θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

    Όπως τονίζεται, «η ανάπτυξη υποδομής (ιδίως στο βασικό πυρήνα των ΔΕΔ-Μ και τα ολοκληρωμένα δίκτυα και τις αστικές περιοχές) θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τα benchmarks για τα οχήματα μηδενικής και χαμηλής εκπομπής που ορίζονται από την ΕΕ για το 2025 και το 2030, και πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κατηγορίες ισχύος φόρτισης σημεία και τις ικανότητες φόρτισης των οχημάτων».

    Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι, τα φορτηγά και τα λεωφορεία έχουν διαφορετικές ανάγκες από τα συμβατικά αυτοκίνητα, λόγω υψηλότερης ζήτησης ισχύος και ενέργειας.

    Η ACEA θεωρεί τα επόμενα χρόνια καθοριστικά, καθώς σύντομα θα αποτελέσουν ευκαιρία επένδυσης για να δημιουργηθούν τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά κτίρια δεκάδες σταθμοί φόρτισης.

    Έτσι, κάθε μήνα, όσο κατασκευάζονται νέοι σταθμοί φόρτισης, τόσο θα ανεβαίνει το ποσοστό πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα βελτιώνονται και θα αναπτύσσονται οι υποδομές φόρτισης, παράλληλα με την συστηματική βελτίωση της αποθήκευσης ενέργειας στις μπαταρίες.


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/57959/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Χωρίς να εξελιχθεί η μπαταρία πέρα από την τεχνολογία που είναι προσεγγιστικά η ίδια για 20-30 χρόνια εγώ τα θεωρώ επισφαλή επένδυση για την ανθρωπότητα. Ειδικά σε υψηλές επιδόσεις το βάρος είναι τεράστιο και το ίδιο ισχύει για το κόστος και συχνά για τη μικρή διάρκεια. Δε θα εκπλαγώ αν καταλήξουμε σε κυψέλες υδρογόνου πριν καταλήξουμε σε απλούστερο ηλεκτρισμό εκτός και αν γίνει επανάσταση επιστημονικά στη μπαταρία σύντομα.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.