Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τώρα θα έχετε πρόσβαση στη συνδρομητική TV σας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.


    Οι πολίτες της ΕΕ που διαθέτουν συνδρομές σε online ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εν λόγω περιεχόμενο και όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ), σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό.

     

    Ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη θα άρει τους περιορισμούς έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Netflix, το HBO Go, το Amazon Prime, το Spotify και το Deezer όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, για διακοπές, σπουδές ή επιχειρηματικούς σκοπούς.

     

    «Οι Eυρωπαίοι περίμεναν το νέο αυτό κανονισμό εδώ και καιρό. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την επίτευξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς», δήλωσε ο εισηγητής Jean-Marie Cavada (Φιλελεύθεροι, Γαλλία). Ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε με 586 ψήφους υπέρ, 34 κατά και 8 αποχές.

     

    Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου θα μπορούν να λαμβάνουν «εύλογα, αναλογικά και αποτελεσματικά μέσα» για να εξακριβώνουν ότι ο συνδρομητής δεν έχει μετακομίσει μόνιμα σε άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς οι απαιτούμενες άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright licenses) ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

     

    Ο κατάλογος με τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πάροχοι για να επαληθεύσουν τον τόπο διαμονής των συνδρομητών τους περιλαμβάνει τα δελτία ταυτότητας, τα στοιχεία πληρωμής, τα φορολογικά στοιχεία, τα στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης και τους ελέγχους των διευθύνσεων IP. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να διασφαλίζουν την αναλογικότητα της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και πρέπει να εισάγουν εγγυήσεις για την προστασία τους, ειδικά στις περιπτώσεις ελέγχων των διευθύνσεων IP.

     

    Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν μόνο για online υπηρεσίες που παρέχονται έναντι συνδρομής. Οι διάφοροι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών θα έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να καταστήσουν το περιεχόμενο που προσφέρουν προσβάσιμο σε όλη την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλες οι προαναφερόμενες απαιτήσεις σχετικά με την επαλήθευση του τόπου διαμονής.

     

    Ο κανονισμός μένει τώρα να εγκριθεί επίσημα και από το Συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεση τους εννέα μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του για να εφαρμόσουν τις διατάξεις του.

     

    Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016), το 64% των Ευρωπαίων χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να παίξει ή να κατεβάσει παιχνίδια, εικόνες, ταινίες ή μουσική. Πολλοί από αυτούς περιμένουν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μετά την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στις 15 Ιουνίου 2017.

     

    Πηγή: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=452539





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.