Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Noρβηγία: Ποια είναι η πραγματική αυτονομία 21 ηλεκτρικών αυτοκινήτων


    Η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Νορβηγίας έκανε ένα μεγάλο τεστ για να ελέγξει την αυτονομία 21 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τα ευρήματα να παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

    Η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Νορβηγίας (NAF) προχώρησε στο δεύτερο τεστ αυτονομίας ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στο 2021, θέλοντας να διαπιστώσει αν η αυτονομία που ανέφεραν οι κατασκευαστές για τα αυτοκίνητά τους ανταποκρίνεται στην (θερινή πλέον) πραγματικότητα.

    Το ενδιαφέρον είναι πως 19 από τα 21 αυτοκίνητα που ελέγχθησαν ξεπέρασαν το WLTP που είχε αναφέρει ο κατασκευαστής, και που αποτελεί και το νεότερο στάνταρ μέτρησης αυτονομίας ηλεκτρικών και μη αυτοκινήτων.

    Τα οχήματα που ελέγχθησαν ήταν τα Ford Mustang Mach-E (Long Range AWD και Long Range RWD), Tesla Model 3 (Standard Range και Long Range), Volkswagen ID.3 Pro S and ID.4, Skoda Enyaq, Polestar 2, Audi E-Tron GT, Hyundai Ioniq 5, Xpeng G3, BMW iX3, Mercedes-Benz EQA, Volvo XC40 Recharge, Citroen e-C4, Opel Mokka-E, Fiat 500, Honda e και Mazda MX-30.

    Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    «21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδηγήθηκαν μέχρι που σταμάτησαν κι έσβησαν, για να φανεί η πραγματική τους αυτονομία. Για να ελεγχθούν επί ίσοις όροις, το test drive έγινε χωρίς να έχει προθερμανθεί ούτε η καμπίνα, ούτε οι μπαταρίες.

    «Όλα τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στην ίδια διαδρομή, την ίδια μέρα, με παρόμοια οδηγικά στιλ και ρυθμίσεις στον κλιματισμό. Η διαδρομή αποτελείτο από οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητοδρόμους, με ταχύτητα ως τα 110 χλμ/ώρα. Όλα τα αυτοκίνητα έπρεπε να διασχίσουν κι ένα βουνό. Τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αυτονομία έπρεπε να περάσουν άλλες δύο φορές.

    «Το τεστ εστίασε στην αυτονομία, την κατανάλωση και την ταχύτητα της φόρτισης.»

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    naf-summer-electric-vehicle-range-test-(

    naf-summer-electric-vehicle-range-test_7

    naf-summer-electric-vehicle-range-test_7


    Πηγή: https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/mega_test_norbigia_poia_einai_h_pragmatiki_aytonomia_21_ilektrikon_aytokiniton-7799918



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.