Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • «Δειλή» ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας από το β' εξάμηνο του 2015


    Συνολικά για εφέτος, εκτιμάται ότι η πτώση των επενδύσεων σε οικοδομές θα διαμορφωθεί περίπου σε 48% το 2014, οι επενδύσεις σε κατοικίες θα διαμορφωθούν στα πέριξ των 2,4 δισ. ευρώ το 2014 (1,3% του ΑΕΠ) από 4,6 δισ. ευρώ το 2013 (2,5% του ΑΕΠ).

     

    Τα πρώτα σημάδια ήπιας ανάκαμψης, από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και μετά, φαίνονται τώρα στον ορίζοντα για την εγχώρια αγορά κατοικίας, η οποία όμως αγγίζει αυτή τη στιγμή τα κατώτερα επίπεδα.

     

    Συνολικά για εφέτος, εκτιμάται ότι η πτώση των επενδύσεων σε οικοδομές θα διαμορφωθεί περίπου σε 48% το 2014, οι επενδύσεις σε κατοικίες θα διαμορφωθούν στα πέριξ των 2,4 δισ. ευρώ το 2014 (1,3% του ΑΕΠ) από 4,6 δισ. ευρώ το 2013 (2,5% του ΑΕΠ).

     

    Από πού προκύπτουν οι θετικές ενδείξεις για το 2015; Η απάντηση είναι η εξής: Τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα της Τράπεζας της Ελλάδος για το δεκάμηνο του 2014 δείχνουν μέν περαιτέρω πτώση της αγοράς ακινήτων ωστόσο οι ρυθμοί πτώσης, σε όλους τους επιμέρους τομείς φαίνεται να επιβραδύνονται, γεγονός το οποίο θα φανεί στην αγορά μερικούς μήνες αργότερα.

     

    Ο όγκος των νέων οικοδομών (με βάση τις εκδοθείσες άδειες οικοδομών) σημείωσε μείωση τον Οκτώβριο 2014 κατά 2,8% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 7,2% τον Σεπτέμβριο 2014. Επιπλέον, στο 10μηνο 2014 καταγράφηκε υποχώρηση του όγκου κατά 3,3%, έναντι ωστόσο, μεγαλύτερης πτώσης κατά 29,4% στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank, σε σχετική ανάλυση για την εγχώρια αγορά κατοικίας, η επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης, αντανακλά μια τάση σταθεροποίησης που ενδεχομένως να σηματοδοτήσει ήπια αύξηση του όγκου οικοδομών από το δεύτερο μισό του 2015.

     

    «Οι άδειες ιδιωτικών οικοδομών αποτελούν πρόδρομο δείκτη για τις εξελίξεις στην αγορά κατοικίας και ειδικότερα στις επενδύσεις σε ιδιωτικά ακίνητα μερικούς μήνες αργότερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/445796/deili-anakampsi-tis-oikodomikis-drastiriotitas-apo-to-v-examino-tou-2015/





    akius

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τελικά , η μεγαλύτερη "απάτη" είναι ότι μονίμως χρησιμοποιούν τον ρυθμό μεταβολής και αγνοούν την πραγματική τιμή.

     

    Δηλαδή , είχαμε  κάποτε πχ 10.000 οικοδομές νέες οικοδομές το χρόνο. Σήμερα έχουμε 2.

     

    Αν αύριο γίνουν 3 θα πούμε ότι έχουμε 30% ανάκαμψη , νούμερο τρομερό  !!!

     

    Στην πραγματικότητα όμως πάλι στα μαύρα χάλια θα είμαστε....

    • Upvote 6
    Link to comment
    Share on other sites

    +1 και μην ξεχνάμε είναι και θεμα όγκου και επιφάνειας και χρήσεων.....

    άλλο άδεια προσθήκης και άλλο άδεια ανέγερσης...

    άλλο μονοκατοικία  άλλο πολυκατοικία

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Είδα ανάκαμψη και χάρηκα.

    Τώρα όμως συνειδητοποίησα πως αυτό που λένε οι δημοσιογράφοι ανάκαμψη στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μηχανικοί και οι μαθηματικοί το λένε μείωση της αρνητικής κλίσης.

    Μέχρι να γίνει θετική η κλίση έχουμε καιρό ακόμα.

    Link to comment
    Share on other sites

    Teddy χωρίς να μπορώ να πιάσω το υπονούμενο συμφωνώ ότι τα μεγέθη είναι πιο κάτω και μάλλον ρυθμό ανάπτυξης λένε σε σχέση με Σεπτέμβρη 13 που είχαμε μια μείωση της τάξης του 90% χωρίς να εξετάζω τον όγκο των αδειών.

    Και λέω ότι το συγκεκριμένο Σεπτέμβρη συγκρίνουν με Σεπτέμβρη 14, που αναφέρουν την αύξηση 3,8% χωρίς να θέλω να πω οτι δεν είναι ένα ενθαρυντικό νούμερο που θα πρέπει να ακούγεται.

    Δείχνει μια ακόμα μεγαλύτερη ανηφόρα που πρέπει να πορευτούμε και ακόμα μετά είναι μια ακόμα μεγαλύτερη.

    Δεν μπορώ να εξετάσω τις πηγές. Δεν γνωρίζω ότι αν είναι προεκλογικό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Δεν μπορώ να εξετάσω τους λόγους που γράφτηκε και την αλήθεια του θέματος. Λέω μόνο κουράγιο και καλή ανηφοριά. Οσοι μπορούν

    Link to comment
    Share on other sites

    Ηρθε ο Αλεξης.

    Ετοιμαστε οτι εξοπλισμο εχετε.

    Αρχιζει η αναπτυξη.

    Ηδη απο το πρωι εχουν ερθει 8 Ο.Α.........

     

    Έτσι. Αγοράστε μελάνια για τους ραπιδογράφους και τα plotters. Κάντε install το autocad που μάλλον θα το κάνατε uninstall λόγω αχρηστίας. Δείτε μήπως τέλειωσε το μελάνι και το καρμπόν για τις σφραγίδες. Λαδώστε τις μηχανές σας με το καλύτερο λάδι :)

    • Upvote 1
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.