Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Άνοιξε η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου μήκους 42.2 χλμ στη Κίνα


    Πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής. Η γέφυρα που ενώνει το λιμάνι Κινγκντάο με το νησί Χουανγκντάο, στον κόλπο Ζιάοζού, έχει μήκος 42 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Για την οικοδόμησή της εργάστηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι και χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια. Πριν οι Κινέζοι έπρεπε να οδηγήσουν περίπου 30 χιλιόμετρα σε παράκτιο δρόμο για να πάνε από το Τσινγκντάο στην απέναντι επαρχία Χουάμγκντάο του κόλπου Ζιαοζού.

    Χρησιμοποιήθηκαν 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα και 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμένου. Το υπερθαλάσσιο κόσμημα στον κόλπο της επαρχίας Σανγκντόνγκ αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα πάνω από νερό, μια κατασκευή που αντέχει σε σεισμούς, τυφώνες ακόμα και σε πρόσκρουση πλοίου στους πυλώνες.

     

    Έως την ημέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα, οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν μια παράκτια διαδρομή μήκους 30 χιλιομέτρων στο τέλος της οποίας, ένα λιμάνι, επιβιβάζονταν σε πλοιάρια για να μεταβούν στο νησί Χουάνγκντάο.

     

    Στοίχισε 23 δισ. και οι κατασκευαστές υπολόγιζαν ότι από πάνω της θα περνούν γύρω στα 80 εκατ. επιβάτες το χρόνο ενώ το ταξίδι θα μειωθεί από 10 σε 4 μόλις ώρες. Οι Κινέζοι μέχρι στιγμής έχουν τις 12 από τις 15 μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο.

     

     

     





    jim21

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    δεν ενωνει κανενα νησι ... ειναι μια γεφυρα σε μια κατι σαν λιμνοθαλασσα λιμανι και ενωνει δυο απεναντι πλευρες ... κατι σαν την υποθαλασσια της θεσσαλονικης χαχαχ.. μονο που οι κινεζοι κανουν εργα οχι σαν εμας...

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης 42,195 χιλιομέτρων (26,219 μίλια), (πηγή wikipedia) 

     

    Μέχρι και ο κατάκοπος μαραθωνοδρόμος σε 2 ώρες και κάτι τη βγάζει την διαδρομή 

    Τι όριο ταχύτητας να έχει ? 10χμλ / ώρα λογικά (κλάμα) 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.