Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αίγυπτος: Κινέζοι θα κατασκευάσουν νέα Μητρόπολη 45 δις ευρώ


    Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με κινεζική εταιρία για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση μέρους της σχεδιαζόμενης νέας διοικητικής πρωτεύουσας που θα ανεγερθεί ανατολικά του Καΐρου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την επένδυση.

     

    Βάσει της συμφωνίας, η κρατική κινεζική εταιρία τεχνικών έργων, επίσης γνωστή και ως China Construction, θα μελετήσει την κατασκευή και τη χρηματοδότηση του διοικητικού τμήματος της νέας πρωτεύουσας, το οποίο θα περιλαμβάνει υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και το προεδρικό γραφείο.

     

    Η νέα πρωτεύουσα εντάσσεται σε σειρά μεγάλων έργων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι, με στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια χώρα με πληθυσμό 90 εκατομμυρίων.

     

    Η σχεδιαζόμενη πόλη, την οποία η Αίγυπτος θέλει να οικοδομήσει μέσα σε πέντε έως επτά χρόνια με κόστος 45 δισεκ. δολαρίων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιους Αιγύπτιους, οι οποίοι θεωρούν το έργο μη απαραίτητο και κακοσχεδιασμένο.

     

    Η εν λόγω πόλη, η οποία θα έχει το μέγεθος της Σιγκαπούρης, θα περιλαμβάνει ένα αεροδρόμιο μεγαλύτερο από το Χίθροου του Λονδίνου, ένα κτήριο υψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα δρόμων και λεωφόρων.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/ypodomes-exoterikou/item/31556-%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-45-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

     

    Δείτε την σελίδα του έργου: http://thecapitalcairo.com/

     

    block-left.jpg

     

    vision-03.jpg

     

    smartcity-02.jpg

     

    smartcity-05.jpg

     

    vision-06.jpg





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    λογικό

    οι Κινέζοι επενδύουν σε νεκρές πόλεις

     

    https://www.google.com/search?q=dead+cities+of+china&ie=utf-8&oe=utf-8

     

    ίσως αυτό τους βγει πιο ζωντανό.. (που δεν το πιστεύω, μάλλον η μεταφορά των κέντρων εξουσίας είναι απαραίτητη στα συστήματα διακυβέρνησης)

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.