Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ανησυχία για τον Ε-65


    «Εντονότατη ανησυχία επικρατεί σε όλους τους κατοίκους των Δήμων Λαμιέων, Καρδίτσας και Τρικκαίων, καθώς και στους κατοίκους των νομών των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων. Αιτία, η αβεβαιότητα και η γενικότερη ασάφεια που υπάρχει και κυριαρχεί, αναφορικά με την τύχη του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας», αναφέρουν,μεταξύ άλλων,σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη οι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Λαμιέων και Τρικκαίων.

     

    Με αφορμή τις υφιστάμενες καθυστερήσεις και την κρατούσα αβεβαιότητα για την τύχη του, ακόμη και για το τμήμα που ήδη εκτελείται, όπως σημειώνουν στην επιστολή τους, οι τρεις Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

     

    Οι εργασίες στο «τυφλό» τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα, τονίζουν ότι προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Όμως, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα ξεκινήσουν εργασίες στο τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα. Παραμένει άγνωστο, προσθέτουν, τι θα γίνει με τη βόρεια χάραξη του δρόμου, προς Γρεβενά και Εγνατία Οδό.

     

    Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, σημειώνουν, είναι σημαντικότατο έργο ουσίας για ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, αλλά και την Ήπειρο.

     

    Εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ανάμεσα σε κατοίκους πολλών νομών της χώρας, οι οποίοι θα κερδίζουν χρόνο και, κατ' επέκταση, θα αποκομίζουν οικονομικά οφέλη. Το ίδιο συμβαίνει και με το εμπόριο, τον αιμοδότη αυτών των τοπικών κοινωνιών. Ο δε πρωτογενής τομέας της οικονομίας θα μπορεί πιο εύκολα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει υπό τις προϋποθέσεις της εξασφαλισμένης εξωστρέφειας για τα αγροτικά προϊόντα, αναφέρουν.

     

    Εξαιρετικά σημαντικά είναι και τα οφέλη από τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και τις επισκέψεις αλλοδαπών. Είναι γνωστό ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής του αυτοκινητόδρομου, μέχρι και τα βόρεια σύνορα της χώρας, υπάρχει πλήθος τουριστικών, πολιτιστικών, ιστορικών μνημείων και τόπων ειδικού ενδιαφέροντος, επισημαίνουν, επίσης, οι τρεις δήμαρχοι Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

     

    Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/125449/anisyhia-gia-ton-e-65#.VS-23AUUYYI.facebook





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.