Jump to content
 • Novatron
 • Engineer
  Engineer

  Αποχώρησαν από την «επένδυση» του Ελληνικού κινεζική Fosun και η Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι

  Sign in to follow this  

  Αποχώρησαν από την «επένδυση» του Ελληνικού κινεζική Fosun και η Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Lamda Development του ομίλου Λάτση, που αναλαμβάνει το έργο σε ποσοστό 100%.

  Σύμφωνα με τη Lamda Development «τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group».

  «Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω» τόνισε η εταιρεία ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αποχώρηση από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών, της κινεζικής Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

  Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνεται, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. «Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου» προσθέτει.

  Σύμφωνα με το tvxs.gr, στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου από τα κεφάλαια που αναμένεται να αντληθούν θα διατεθούν:

  • ποσό €467 εκατομμυρίων θα διατεθεί για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής HELLINIKON GLOBAL I S.A.» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτή για την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του Τιμήματος Αγοραπωλησίας Μετοχών της Ελληνικό ΑΕ, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Σύμβασης και της ως άνω Τροποποιητικής Σύμβασης, ήτοι ποσό €300 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της πρώτης δόσης κατά την Ημερομηνία Μεταβίβασης και ποσό €167 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της δεύτερης δόσης κατά τη δεύτερη επέτειο από την Ημερομηνία Μεταβίβασης (υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν εκδοθεί άδειες δόμησης για όλα τα κτήρια –τοπόσημα (landmark buildings), όπως αυτά προσδιορίζονται στο Σχέδιο Γενικής Διάταξης),
  • ποσό €133 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση επιμέρους αναπτύξεων στο πλαίσιο της επένδυσης εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης ,
  • ποσό €40 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της αύξησης,
  • ποσό €10 εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης της προτεινόμενης αύξησης.

  Υπενθυμίζεται ότι η Lamda βρίσκεται σε συνομιλίες με ελληνικές και ξένες τράπεζες για δάνειο – μαμούθ, ώστε να χρηματοδοτήσει την «επένδυση»

  Sign in to follow this  


  User Feedback
  Είναι γνωστό ότι κανείς "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν τζιράρει τα λεφτά του, αλλά τα λεφτά των άλλων (τρανταχτό παράδειγμα οι τράπεζες).

  Και γνωρίζουν από καιρό οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", ότι οι αιτιάσεις κατά των τέως κυβερνώντων ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις.

  Τώρα που εξέλιπαν οι "βάρβαροι", οι μάσκες έπεσαν

  Κι όσοι περίμεναν "ανάπτυξη" λόγω του συγκεκριμένου έργου, ας κάνουν υπομονή καμιά 20ριά χρονάκια... 

  Κακά τα ψέματα, η Τουρκία (και λόγω υποτίμησης) είναι ελκυστικότερη.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  3 ώρες πριν, tetris said:

  Είναι γνωστό ότι κανείς "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν τζιράρει τα λεφτά του, αλλά τα λεφτά των άλλων (τρανταχτό παράδειγμα οι τράπεζες).

  Μπα! Οι έξυπνοι "άλλοι" του επενδυτικού σχήματος ( Κινέζοι του ομίλου Fosun Group και οι Άραβες της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι) , την έκαναν με άλμα επί κοντώ από την επένδυση. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να τζιράρει ο "άλλος" τα λεφτά τους. Οπότε πάμε για δάνειο από Ελληνικές Τράπεζες. ΩΧΧΧ!!!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Προφανώς, τώρα που ήρθε η ανάπτυξη στο Ελληνικό, θα τρέχει με τέτοια ταχύτητα και σε τέτοιες διαδρομές που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν οι Κινέζοι και τα Εμιράτα! Αλί μας!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 19/9/2019 at 10:56 ΜΜ, man21 said:

  Μπα! Οι έξυπνοι "άλλοι" του επενδυτικού σχήματος ( Κινέζοι του ομίλου Fosun Group και οι Άραβες της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι) , την έκαναν με άλμα επί κοντώ από την επένδυση. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να τζιράρει ο "άλλος" τα λεφτά τους. Οπότε πάμε για δάνειο από Ελληνικές Τράπεζες. ΩΧΧΧ!!!

  Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε εσείς ή οποισδήποτε έχει χρόνο, ποια είναι διαφορά πριν και τώρα ; Πριν δεν θα έπαιρνε δάνειο ;

  Και για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο που έφυγαν οι δύο άλλες εταιρίες 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Το δάνειο θα το έπαιρναν και οι άλλοι οπότε θα είχε αντίκρυσμα... Τώρα τι αντίκρυσμα να έχει? Τι να του πάρουν έτσι και βαρέσει κανόνι? Ότι του πήραν και για το προηγούμενο κανόνι?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ακριβώς..... στο:  "Και για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο που έφυγαν οι δύο άλλες εταιρίες "

  διότι, όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο για την υλοποιησιμότητα  του project  η  "αποχώρηση ...."  των κινεζο-αράβων (βασικά των κινέζων...!!!) αλλά τώρα ακριβώς που τους ξεφορτώθηκαν είναι που ανάβει πλέον το πράσινο φως για να προχωρήσει.

  Ήταν γνωστό και βούκινο  ( ίσως όχι όμως σε  απλούς παροικούντες .....) ότι τους Κινέζους ΔΕΝ τους ήθελαν ούτε οι Γερμανοί προκειμένου για τα γεωοικονομικά συμφέροντα τους, ούτε οι Αμερικανοί για τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα. Το έχουμε ξαναπεί αυτό .

  Με αυτό δε το ανακοινωθέν της LAMDA:

  «Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω»

   ουσιαστικά τους έδειξαν την πόρτα  με πρόφαση  την διατήρηση τάχα της "Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας"  αυτής δηλαδή που  είναι στα χέρια Αμερικανών και Γερμανών.  Κάτι σαν το "ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ" που βλέπουμε γραμμένο σε τοίχους ......

  Η συμμετοχή των Κινέζων ήταν το απαγορευτικό εμπόδιο για την εξέλιξη του Ελληνικού,  το οποίο πιστά διατηρούσε (His Trump's voice) ο πρώην  "ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ",   "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ",    "ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ",  .....  "GO BACK MADAME MERKEL"..... :shock:......)  απίθανα προφασιζόμενος μιά τα δασικά, μιά τα αρχαία και τέλος τα αυθαίρετα στο Ελληνικό.  Παρεμπιπτόντως, αρχαία ανέσκαβαν εκεί  το 2003 (μπροστά μου ανοίχθηκε αρχαϊκός τάφος με τον σκελετό μικρού παιδιού μέσα) , πράγμα που όμως ΔΕΝ εμπόδισε τότε π.χ την κατασκευή του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ που γινόταν πάνω από τα κεφάλια των αρχαιολόγων με τα κουταλάκια  τους.....  Έρχονταν όμως Ολυμπιακοί 2004 και ...τα σκυλιά δεμένα..!      Όσο για τις αιτιάσεις του απίθανου Σταθάκη να θέλει λέει να μεταβιβάσει στην LAMDA χωρίς προηγούμενη τακτοποίηση αυθαιρέτων (άλλο τάχα εμπόδιο) έχουμε ασχοληθεί εδώ:

   

   

  Έτσι υπηρετήθηκε πιστά από τον πρώην το :

  "Ελληνικό με Κινέζους απλά ΔΕΝ γίνεται" ,

  έως που ήρθε ο νυν Γερμανοτραφείς και Τραπεζοεκτραφείς (έτσι και η κόρη του με το που βγήκε από το Πανεπιστήμιο την πήραν κατ΄ευθείαν στην GoldmanSacks)  όπου,  κινούμενος με άλλη ευχέρεια στο θέμα, ξεκαθάρισε το τοπίο με την παρούσα εξέλιξη.

  Εξ' άλλου, φανερή ήταν η σπουδή για την συνάντηση του Γεωργιάδη με την LAMDA ήδη από τον Ιούλιο και  κατηγορηματικές οι διακηρύξεις τους για την άμεση έναρξη του έργου (και μέσα στο '19)  που σίγουρα έδειχναν ότι κάτι μεγάλο έρχεται ....  

  Edited by Anton_civeng

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Εγώ ακόμα γελάω με αυτούς που έβριζαν τους Ζαίους για την "επένδυση" στο ελληνικό. Ξέρουμε τις "επενδύσεις" στο Ελλάδα τι σημαίνει, 40 χρόνια τώρα. Παίρνουμε δάνεια, ρίχνουμε τα μπετά και άντε γεια.

   

   

  Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

  Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

  Ευχαριστώ, Didonis.

  Edited by hemin

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Το παρακάτω είναι συνέχεια των προηγουμένων μνμτν....

  http://www.avgi.gr/article/10811/10199975/-e-polykatoikia

  Το ότι είναι από την αυγή δεν έχει καμία σημασία αυτή την στιγμή αφού θα κριθεί στο μέλλον......

   

  Παράθεση

  Περνάει κι άλλο ο καιρός και περιμένουμε πάλι τον Γιάννη να ξεκινήσει... Προχθές λοιπόν τον παίρνουμε τηλέφωνο να μάθουμε τί γίνεται και λέει, "Παιδιά τα έχω όλα υπό έλεγχο, ψάχνω να δώσω υπεργολαβία τις εκσκαφές και τα μπετά, τα υδραυλικά και τα Η/Μ. Ο υπεργολάβος θα κρατήσει τους τρεις πρώτους ορόφους, για τους υπόλοιπους βλέπουμε". Του λέμε "Καλά ρε Γιάννη, εσύ δεν θα κάνεις τίποτα;" Και λέει "Εμένα εξ αρχής με ενδιέφερε κυρίως το μπαρ και η πισίνα αλλά δεν σκοπεύω να βάλω άμεσα χρήματα. Έχω όμως μια καλή ιδέα, μήπως μπορείτε να μου δανείσετε από το αποθεματικό της πολυκατοικίας σας και να σας αποπληρώσω σε βάθος χρόνου;..."

   

  Και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο όπου την κοπάνησαν οι υπεργολάβοι για τις εκσκαφές, τα μπετά κλπ .....

  Το επόμενο βήμα θα είναι το δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.....

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.