Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Βρέθηκε λύση για το πάρκο "Τρίτση"


    Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στα δυτικά προάστια, εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

     

    Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στους 9 δημάρχους που απαρτίζουν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τη διάθεση €700.000 για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής. Δεσμεύτηκε δε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας», όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.

     

    Εξετάστηκε, επίσης, το έτερο μεγάλο πρόβλημα, αυτό του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου. Ο σχετικός φορέας που έχει συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

     

    Λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής (αντιπλημμυρικά έργα, αναχρηματοδότηση δανείων κ.λπ.) θα συζητηθούν μετά τις γιορτές σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείριση του Πάρκου να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.

     

    Το Πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου, ενώ γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα).

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Brethike_lusi_gia_to_parko_Tritsi/#.VoIthvmLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ηλίθιοι πολύχρωμα ανθρωπάκια που νομίζουν οτι με 700Κ θα κάνουν τίποτα παραπάνω απο μια τρύπα στο νερό.

     

    Στις 18.06.2014 έγραφε η Αυγή

     

    ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης και μεθοδευμένη εγκατάλειψη - απαξίωση του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης"

     

    http://www.avgi.gr/article/3048346/suriza-pliris-kai-methodeumeni-egkataleipsi-apaxiosi-tou-parkou-antonis-tritsis-

     

    Οι απαντήσεις στα πολύχρωμα ανθρωπάκια έχουν δοθεί απο καιρό

     

    Νίκος Μπελαβίλας
    Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

     

    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-hYnDiYHKAhVJkSwKHe7xDjsQFghaMAk&url=http%3A%2F%2Fcourses.arch.ntua.gr%2Ffsr%2F112047%2FNikos_Belavilas-Mythoi_kai_Pragmatikotites%255B1%255D.pdf&usg=AFQjCNF-8V_vSrWtYCdfXmycn2eYutcJJw

     

    Με τα 700Κ δεν φτιάχνουν ούτε την περίφραξη, δεν πληρώνουν τις οφειλές σε ΔΕΚΟ, κλπ.Τι κάνουν όμως.........αγοράζουν ψήφους απο ηλίθιες κατα κύριο λόγο κορασίδες που νομίζουν οτι έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ενω στην πραγματικότητα έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.