Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Διαγωνισμός εξπρές για τις 26 «άγονες» αεροπορικές γραμμές


    Στην κάλυψη της μεταφορικής δραστηριότητας 26 άγονων γραμμών προχωρεί εκτάκτως το Υπουργείο Υποδομών, για το διάστημα από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

     

    Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, προσκαλούνται, σήμερα 3 Μαρτίου, οι τέσσερις αεροπορικές εταιρείες (οι οποίες ήδη εκμεταλλεύονται τις επίμαχες γραμμές) να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

     

    Πρόκειται για την AEGEAN AIRLINES, την ASTRA AIRLINES, ΟLYMPIC AIR (έχει εξαγοραστεί από την ΑEGEAN), και την SKY EXPRESS.

     

    Κριτήριο ε̟πιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων θα είναι το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα. Ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012, με τις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες να μοιράζονται το συνολικό ποσό των 157,4 εκατ. ευρώ.

     

    Τώρα αναμένεται η προκήρυξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας μέσα στους επόμενους μήνες, αφού η παρούσα καλύπτει τις επιτακτικές ανάγκες της επικείμενης θερινής περιόδου, καθώς οι τρέχουσες συμβάσεις εκπνέουν στα τέλη Μαρτίου και ο χρόνος που απομένει για να μην διαταραχθεί το πτητικό έργο είναι ελάχιστος.

     

    Ωστόσο, το μέλλον των άγονων γραμμών έχει προεξοφλήσει ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος έχει ζητήσει τον επανέλεγχο των επιδοτήσεων, καταγγέλλοντας στρεβλώσεις που επιβαρύνουν ετησίως τα κρατικά ταμεία με 45 εκατ. ευρώ.

     

    Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην βουλή, δεν δίστασε να μιλήσει για «ρουσφέτια σε αεροπορικές εταιρείες», προαναγγέλλοντας εξορθολογισμό του νέου συστήματος αξιολόγησης με κριτήρια όπως το εποχιακό και η χιλιομετρική απόσταση.

     

    Ο υπουργός έχει επικρίνει το παράδοξο γραμμές εσωτερικού να επιδοτούνται με ποσά διπλάσια ή τριπλάσια από τις τιμές που στοιχίζει ένα ταξίδι για πόλεις της Ευρώπης, και έχει υπογραμμίσει ότι δεν θα θιχτούν από τις αλλαγές τα νησιά που έχουν πραγματική ανάγκη επιδότησης των γραμμών τους.

     

    Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην Διαύγεια, η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις άγονες θα γίνει από πενταμελής Ε̟πιτρο̟πή, ̟που θα συγκροτηθεί για τον σκο̟πό αυτόν α̟πό τον διοικητή της ΥΠΑ.

     

    Οι εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην διαπραγμάτευση χωρίς προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των ακόλουθων τακτικών αερο̟πορικών γραμμών.

     

    Πηγή: http://www.dealnews.gr/roi/item/167969-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-26-%C2%AB%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CF%82#.VtlcV_mLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.