Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • ΕΑΑΔΗΣΥ: Σύμφωνη γνώμη για την Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της χρήσης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.


    ΕΑΑΔΗΣΥ: Σύμφωνη γνώμη 17/2015 για «Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της χρήσης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών, παροχής συναφών υπηρεσιών του Ν. 3316/2005 και εκτέλεσης έργων.» έως 30/04/2017.

     

    Περισσότερα: http://www.pesede.gr/sites/default/files/upload/2015_12_02_eaadisy_gnomi_17_signed.pdf





    Alessio

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Τα συγχαρητήρια μου στη κυβέρνηση που προωθεί τη διαφάνεια σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όσο αφορά το δημόσιο χρήμα. Πέραν των τεχνικών προβλημάτων (που και πάλι δεν δικαιολογούν 1μιση χρόνο παράταση) δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το σύστημα.

    Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που γίνεται σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και πάσης φύσεως δημόσιους φορείς δεν απασχολεί κανέναν?

    Πως τολμάς να αποκαλείς αριστερό τον εαυτό σου όταν δεν προωθείς τις ίσες ευκαιρίες για όλους?

    Οι μικρές συμβάσεις που δεν χρειάζονται εξειδικευμένη τεχνική ικανότητα θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστια εμπειρία για νέους μηχανικούς. Αρκεί να τους δώσουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν δίκαια. 

    Αίσχος! Κάθε μέρα και πιο πάτος!

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Για όσους βαριούνται να ψάχνουν:

    "Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
    Η υποχρεωτική χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μετατίθεται και ορίζεται στις δημόσιες συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών και παροχή συναφών υπηρεσιών του Ν.3316/2005 καθώς και των δημόσιων συμβάσεων εκτέλεσης έργων, για όλους τους φορείς του Δημοσίου, την
    30.04.2017."

    Link to comment
    Share on other sites

    Ε καλά...μην υπερβάλουμε. Όποιος θέλει σήμερα μπορεί να πάει να κοπανίσει ότι έργο θέλει και να δουλέψει. Δεν τον εμποδίζει κανείς.

    Υπερβολή είναι ότι θα εφαρμοστεί (αν εφαρμοστεί τότε) μετά από 3+ χρόνια παρατάσεων! Ενδεικτικό της αντίληψης...

    Και θα ήταν πιο απλό το κοπάνημα να το κάνει από το γραφείο.

    Link to comment
    Share on other sites

    Υπερβολή είναι ότι θα εφαρμοστεί (αν εφαρμοστεί τότε) μετά από 3+ χρόνια παρατάσεων! Ενδεικτικό της αντίληψης...

    Και θα ήταν πιο απλό το κοπάνημα να το κάνει από το γραφείο.

     

    Πριν μίλησες για συμφέροντα... Αδυνατώ να τα εντοπίσω στο συγκεκριμένο θεμα πάντως.

    Τωρα αν το κοπανημα ειναι πιο απλό αν το κανεις ηλεκτρονικώς ή παραδοσιακως παλι δε νομίζω να υπερτερεί κάποιος τρόπος. Εκτος κι αν βάζεις σα παράμετρο τα έξοδα ματαβασης στον τόπο της δημοπρασίας, που αν εξοικονομηθούν θα δώσεις μεγαλύτερη έκπτωση, οπότε παω πάσο.

     

    Θα συμφωνήσω οτι σε τρία χρονια κι αν θα ειμαστε έτοιμοι!

    Link to comment
    Share on other sites

    Έλα που θέλουμε και ηλεκτρονικές δημοπρασίες στη χώρα του κολόκουρου, της κατ' ευθείαν ανάθεσης και του ότι δηλώσεις είσαι ...

     

    Έτσι και αλλιώς, εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι, όλες σχεδόν οι μελέτες μας έχουν προεκτιμώμενη μέχρι το 30% του πτυχίου Α τάξεως ... δηλαδή ... $^%^%&.

    Οπότε ποιό το ουσιαστικό δημοπρατούμενο αντικείμενο ;

    Link to comment
    Share on other sites

    To μεγαλύτερο ξεφτιλίκι δεν είναι οτι εχει μετατοπιστεί η χρήση του άνωθεν συστήματος (που'ναι στη σημερινή του μορφή μια λαλακία και μισή). Ποιός ο λόγος να κανουμε ηλεκτρονική δημοπρασία με τα πάντα σκαναρισμένα και σε 3 μέρες να πρέπει να παραδώσουμε τα ίδια εγγραφα σε ΦΥΣΙΚΗ μορφή;;; 

     

    Τεσπα, δε θα το αναλύσω περαιτέρω περι ηλεκτρονικών.

     

    Το μεγαλύτερο ξεφτιλίκι για το νέο και μικρό ΕΔΕ, είναι η κατάργηση των τάξεων και το "αντίγραφο"  του ΜΕΕΠ. Αυτό παιδιά ειναι το ξεφτιλίκι μας...Να πηγαίνω εγώ στη δημοπρασία του χωριού μου των 30.000ε και να μου ερχεται ο 2ης τάξης και να τινάζει το 60ρι.

    Η ξεφτίλα ειναι πως μια ΕΕ με 3 ΜΕΚ (το αφεντικό συνήθως ο ενας ο ΕΔΕ και οι υπολοιποι απλά τα πτυχία), τους βάζει με 0.5% μέσα και κατεβαίνει σε 3 δημοπρασίες ταυτόχρονα.

     

    Αυτά ειναι τα ξεφτιλίκια...τωρα αν δε μπορώ εγω ηλεκτρονικά απ'τη σαλονικη να "κατεβω" σε δημοπρασία στη Καλαμάτα, ούτε που με νοιάζει...δε θα κατέβαινα ούτως ή άλλως...

     

    Καλά οσο για το κολοκουρο, κλαιν μαιν που λεμε κι εδώ. Ξερεις ποσο έχω να μαζεύω; μετανιώνω ομως γι'αυτα που έδωσα. Πέθανε αυτό...

    Link to comment
    Share on other sites

    @kpapaxr

    Τα εξοδα κ ο χρονος μεταβασης δεν μπαινουν απαραιτητα στην εκπτωση, εκτος κι αν μιλαμε για εργο στα ορια μικρης αναθεσης...εγω τουλαχιστον δεν τα βαζω! Υπαρχουν ομως πολλοι μαχιμοι συναδελφοι που κυνηγανε εργα εκτος νομου, εκτος περιφερειας κτλ!

    Οσο για τα συμφεροντα, ειμαι σε θεση να ξερω οτι μεγαλο μερος του τεχνικου συνδικαλιζομενου κοσμου κ μαλιστα ανωτερων ταξεων δε θελουν ηλεκτρονικη δημοπρασια γιατι θα σημσνει το τελος των μικρων εκπτωσεων, που για πολλους εξ αυτων ειναι ο μονος τροπος που επιλεγουν να παρουν εργο!

    @Kane οι ετερορρυθμοι δεν μπορουν να εκπροσωπησουν, πως θα γινει αυτο που λες;

    Edited by AKK
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.