Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στο Αμάρι Ρεθύμνου


    Εγκαινιάστηκε η σύγχρονη Μονάδα επεξεργασίας Αποβλήτων στο Αμάρι που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αναβαθμίζει την ζωή των 85.000 κατοίκων της Π.Ε Ρεθύμνου Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 43 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από εθνικούς πόρους, ενώ προορίζεται να εξυπηρετεί το σύνολο του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και τους χιλιάδες επισκέπτες που φιλοξενούνται στις τουριστικές υποδομές της περιοχής.

    Αναλυτικότερα, η μονάδα θα επεξεργάζεται 35.600 τόνους/έτος Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) και 7.400 τόνους /έτος προδιαλεγμένου οργανικού υλικού με τα πλέον σύγχρονα μέσα μηχανικής διαλογής. Με την επεξεργασία θα επιτυγχάνεται ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και διαχωρισμός του οργανικού κλάσματος προς βιολογική επεξεργασία, παραγωγή κομπόστ από το προδιαλεγμένο και το ανακτημένο οργανικό κλάσμα των ΑΣΑ και τέλος, αξιοποίηση βιοαερίου για τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας. Η μονάδα αυτή, σε πρώτη φάση, θα μειώσει την ταφή των αποβλήτων στο 30% περίπου και μετά την αναβάθμισή της σε Μονάδα Ανάκτησης και Ανακύκλωσης, σε κάτω από 10%. Πρόκειται για τη 10η κατά σειρά Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που λειτουργεί στη χώρα ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται άλλες 15».

     





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.