Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ελεγκτικό Συνέδριο: Αμετάκλητη απόφαση για την πώληση του ελληνικού στη «Lamda Development»


    Η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την υπ΄ αριθμ. 1183/2015 απόφασή της, ομόφωνα και αμετάκλητα «άναψε το πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώλησητου Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη «Lamda Development».

     

    Τον Δεκέμβριο του 2014, στη μείζονα αυξημένη 7μελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε η αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και οι παρεμβάσεις υπέρ της Περιφέρειας του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ατομικά και ως εκπρόσωπου της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας», της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» και δύο πολιτών.

     

    Η Περιφέρεια Αττικής κ.λπ. ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία Lamda Development.

     

    Σήμερα, η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο τον Ν. Αγγελάρα, γενικό επίτροπο Επικρατείας τον Μιχ. Ζυμή και εισηγητή τον σύμβουλο Σταμ. Πουλή, απέρριψε ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς της αίτησης αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και των άλλων που είχαν ασκήσει παρεμβάσεις (κ. Κόκκας, κ.λπ.) υπέρ της Περιφέρειας Αττικής.

     

    Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ζητά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του Ελληνικού.

     

    Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει ότι «ενόψει της υφιστάμενης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ισχύ του νόμου 4062/2012 η παραδοχή της παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής, προς τον σκοπό της μη υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του Ελληνικού, δεν θα έχει οιαδήποτε έννομη συνέπεια» για την Περιφέρειας Αττικής. Και αυτό γιατί «η τυχόν ζημία» που θα υποστεί -όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής- από τη μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί υπό την επίβλεψή της, «δεν θα είναι αποτέλεσμα της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης».

     

    Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ζημιά που επικαλείται η Περιφέρεια Αττικής προέρχεται από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 4062/2012, που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κ.λπ.

     

    Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/97746/Elegktiko-Sunedrio-Ametakliti-apofasi-gia-tin-polisi-tou-ellinikou-sti-Lamda-Development





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    εντάξει, το ΟΚ τόχε δώσει κι ο Βαρουφάκης στη λίστα από χτες....

    και το διαφημιστικό στο youtube κυκλοφορεί από παλιά

    (πριν από σας, για σας)

     

    μ' αρέσει η εθνική σύμπνοια

     

    το επόμενο ερώτημα είναι: θα γίνει το έργο με Έλληνες εργαζόμενους ή θα τους φέρνουμε με τσάρτερ από Ινδία και Πακιστάν α-λα Ντουμπάι?

    Edited by imhotep
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν έχω διαβάσει την σύμβαση κι αν είναι δυνατό να γίνει, αλλά προβλέπω μεταπώληση σε υπερδιπλάσιο του αντιτίμου αγοράς...

    Κάτι ανάλογο που είχε γίνει και με το χρυσό στις Σκουριές.

    Link to comment
    Share on other sites

    τα ποτάκια στο bricolage έπιασαν τόπο :mrgreen:

     

     

    το βασικό για να μην γελάμε στους εαυτούς μας είναι να μειωθεί η ανεργία....δλδ  δουλειές....δλδ  αναπτυξη....δλδ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.....

    για το τίμημα  όσα περισσότερα πάρεις καλοδεχούμενα

    Link to comment
    Share on other sites

    η κάθε μελέτη έχει την ισχύ που δίνει ο συγγραφέας στο εξωτερικό...

     

    στην ελλάδα την ισχύ την δίνει ο αναγνώστης που πιστεύει  οτι θα ξεχρεώσουμε με τα λεφτά της τράπεζας της ανατολής....

     

    λίγα έβγαζε η μελέτη του σπίρτζη.....προσωπικά την αξία την έβγαζα και 160 δις....

    ανάλογα τον πελάτη την έβγαζα δώσε και 1 ευρώ....

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    νομίζω πως η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου λέει κάτι άλλο....

     

    εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών (περιφέρεια), όπως και απλοί πολίτες, δεν έχουν έννομο συμφέρον να "ελέγχουν" αυτού του είδους τις συμβάσεις που πολλές φορές είναι ξεπούλημα...... 8-)

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.