Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου για την παραγωγική, κοινωνική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της σύγχρονης Ελλάδας


    Η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου για την παραγωγική, κοινωνική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Σιδηρόδρομος και Ανάπτυξη Πόλεων», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

     

    Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι οι δραστηριότητες που προωθεί η κυβέρνηση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, με συγκεκριμένα μέτρα, έργα, θεσμικές παρεμβάσεις και αξιοποίηση εγχώριων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

     

    – Την υλοποίηση των βασικών σιδηροδρομικών έργων, η κατασκευή των οποίων σε συγκεκριμένα τμήματα εκκρεμεί επί πολλά χρόνια στη δίνη των παθογενειών του συστήματος παραγωγής έργων και μελετών της χώρας και στις συμπληγάδες ατελέσφορων και αντιφατικών πολιτικών, διοικητικών επιλογών και πειραματισμών του παρελθόντος. Θέματα τα οποία, όπως είπε, κατά προτεραιότητα αναμορφώνουμε και ανασυντάσσουμε σε νέα υγιή, διαφανή και αποτελεσματική βάση, σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, των ευρωπαϊκών οδηγιών και κανονισμών, του υγιούς ανταγωνισμού, με δημοκρατικό και αναπτυξιακό προγραμματισμό και λογοδοσία.

     

    – Την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών ένταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου στα σύγχρονα διευρωπαϊκά δίκτυα.

     

    – Σύγχρονες συνδέσεις του βασικού δικτύου με λιμάνια, βιομηχανικές ζώνες, διασυνοριακούς κόμβους και δυναμικούς εμπορευματικούς σταθμούς.

     

    – Προώθηση και ολοκλήρωση του προαστιακού δικτύου των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τις ευρύτερες περιοχές όμορων νομών.

     

    – Την αξιοποίηση και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, που εδώ και πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα την μνημονιακή περίοδο της τελευταίας πενταετίας, έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και σκοπίμως απαξιωθεί – μαζί με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ – εις βάρος της οικονομικής αξίας και λειτουργικής αποτελεσματικότητας των ελληνικών σιδηροδρόμων, της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

     

    – Στοχευμένες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης των ακινήτων, του κτιριακού πλούτου και της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, που διαθέτουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    μακάρι... (αν και γενικόλογες εξαγγελίες) να υλοποιηθούν

     

    αλλά και για την διημερίδα η πρωτοβουλία ήταν (όπως άκουσα) των ελβετών του ΕΤΗ

    και οι βλέψεις επί του δικτύου είναι από κει που είναι ....οι μισές καρδιές

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.