Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η επένδυση στο Ελληνικό


    Απρόσμενη τροπή παίρνει η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό καθώς κόλλησε ξαφνικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες επικαλείται τυπικούς και τεχνικούς λόγους.

     

    Πρόκειται για ξαφνική εξέλιξη με την οποία αναστέλλεται προσωρινά τουλάχιστον η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, όπως προκύπτει από την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κοινοποιήθηκε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ.

     

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση μιλά για τυπικούς και τεχνικούς λόγους χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία του διαγωνισμού. Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

     

    Ανεξάρτητα του τι τελικώς θα συμβεί, στην καλύτερη περίπτωση το μπλόκο στο Ελληνικό μεταφράζεται σε καθυστερήσεις όσον αφορά τη διαδικασία αξιοποίησης της έκτασης από την κοινοπραξία της Lamda Development. Περισσότερο από πέντε μήνες έχουν περάσει από την ανακήρυξή της (31/3/2014) ως του επενδυτή που θα αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης έναντι τιμήματος 915 εκατ. ευρώ και για να γίνουν τα επόμενα βήματα πρέπει να εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο - έγκριση ενός ογκωδέστατου κειμένου 5.000 σελίδων.

     

    Τον τελευταίο χρόνο, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει απορρίψει προσωρινά, για τυπικούς πάντοτε λόγους, ακόμη τρεις αποκρατικοποιήσεις: τους διαγωνισμούς για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου και για τις εκτάσεις στο Παλιούρι Χαλκιδικής και στην Κασσιόπη - Κέρκυρα. Ακολούθως, βεβαίως, οι αποφάσεις ανατράπηκαν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έπειτα από τις αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν θέματα νομιμότητας των διαδικασιών.

     

    Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπλόκαρε και τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και COSCO.

     

    Η εκκρεμότητα που άνοιξε από το Ελεγκτικό Συνέδριο δημιουργεί ζήτημα και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την πώληση του ΟΛΠ. Είναι άγνωστο αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας του ΟΛΠ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αν θα χρειαστεί να παραταθεί ο διαγωνισμός.

     

    Πηγή: http://www.tanea.gr/news/economy/article/5157518/kollhse-sto-elegktiko-synedrio-h-ependysh-sto-ellhniko/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Συμβαίνουν αυτά λέει η Λάμδα και περιμένει την νέα απόφαση , αλλά λέει είναι δύσκολο να το εξηγήσει στους ξένους επενδυτές γιά την καθυστέρηση .

     

    Βέβαια η απόφαση μιλάει γιά το πρωτοφανές γεγονός , ότι άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ και αφού είχαν αποκλειστεί κάποιοι που δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος μετά . 

     

    Αυτό ίσως είναι πιό δύσκολο να εξηγηθεί σε εμάς τους απλούς πολίτες , αλλά εμείς δεν είμαστε τόσο ωραίοι όσο οι περίφημοι ξένοι επενδυτές της Λάμδα και έτσι μας έχουν χ.....ους .

    • Upvote 5
    Link to comment
    Share on other sites

    πάμε στοίχημα ότι θα ξεκολλήσει?

    με άλλη σύνθεση

    (εδώ αλλάζουν τη σύνθεση της βουλής για να περάσουν τον ΕΝΦΙΑ)

    τουλάχιστον για την ώρα δεν τρίζουν τα κόκκαλα του παππού μου

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.