Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μία απαλλοτρίωση μπλοκάρει τη λειτουργία του Αυτοκινητόδρομου Ε65


    Τον Ιούνιο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τελικά ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρική Οδό, η αλλιώς Ε65. Στο κατασκευαστικό όλα πάνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΕΡΝΑ στο ypodomes.com τον επόμενο μήνα, όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να λειτουργήσει στο σύνολο του ο Ε65 από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα.

     

    Ο μήκους 80χλμ αυτοκινητόδρομος όμως θα πρέπει να λύσει, πριν δοθεί στην κυκλοφορία ένα γόρδιο δεσμό, που δεν είναι άλλος από τις γνωστές απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes, υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο προκαλεί πονοκέφαλο στο πως θα ξεπεραστεί, καθώς υπάρχει μία απαλλοτρίωση που δεν είναι πάνω στον αυτοκινητόδρομο αλλά στον συνδετήριο δρόμο μεταξύ του Ε65 και του τοπικού δικτύου στην περιοχή της Ξυνιάδας.

     

    Αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει εκδικαστεί η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί η απόφαση, ενώ θα χρειαστεί και επιπλέον ένας μήνας μέχρι να καθαρογραφεί (όπως άλλωστε συνηθίζεται), γεγονός που επιτείνει την καθυστέρηση, καθώς θα έχουμε τον αυτοκινητόδρομο έτοιμο αλλά λόγω της απαλλοτρίωσης δεν θα είναι προσβάσιμος.

     

    Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί μία γρήγορη λύση, όμως ακόμα και αν αυτό γίνει, αποτελεί ερώτημα το πότε θα μπορέσει να πάρει το ακίνητο ο παραχωρησιούχος, πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να το ετοιμάσει, προκειμένου να γίνει λειτουργική σύνδεση του υπάρχοντος δικτύου με τον αυτοκινητόδρομο του Ε65 μέσω του συνδετήριου δρόμου.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/kentriki-odos-e65/item/40508-mia-apallotriosi-blokarei-ti-leitourgia-tou-aftokinitodromou-e65





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    "καποιος" δεν τα εκανε σωστα

    ή  "κατι" αλλο συμβαινει....

     

    υπαρχει μια πολυ γρηγορη διαδικασια...

     

     

    ΕφΘεσ 1078/2011

    Αναγκαστική απαλλοτρίωση - Βελτίωση αυτοκινητόδρομου - Άδεια εργασιών πριν τον προσδιορισμό αποζημίωσης απαλλοτρίωσης - Κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσοστού αποζημίωσης και της δικαστικής δαπάνης - Διαδικασία - Παρέμβαση - Αμοιβή δικηγόρου -.

    Προκειμένου να εκτελεστούν έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας είναι δυνατόν με ειδική απόφαση του Εφετείου που δικάζει με την ειδική διαδικασία του άρθρου 21 του ΚΑΑΑ να επιτραπεί η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης. Διαδικασία. Το δικαστήριο παρέχοντας την άδεια υποχρεώνει τον βαρυνόμενο με τη δαπάνη της απαλλοτρίωσης να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εύλογο τμήμα της αποζημίωσης, όχι μικρότερο του 70% της κατά το οικείο σύστημα προσδιοριζόμενης αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, άλλως της εκτιμώμενης αποζημίωσης. Στην αίτηση για την παροχή άδειας εκτέλεσης εργασιών μπορεί να σωρευθεί και το αίτημα της παράδοσης του ακινήτου μόλις επέλθουν τα μελλοντικά γεγονότα της καταβολής από τον υπόχρεο της αποζημίωσης που θα οριστεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και της επίδοσης πρόσκλησης στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να το παραδώσει. Οι διατάξεις που προβλέπουν τα παραπάνω δεν αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ. Δεν υφίσταται περίπτωση κατάργησης της δίκης παροχής της εν λόγω άδειας στην περίπτωση ύπαρξης εκκρεμούς δίκης για τον προσωρινό προσδιορισμό. Η κρίση για το ύψος της αποζημίωσης δεν δεσμεύει τον δικαστή του προσωρινή ή οριστικού προσδιορισμού της. Αναγκαστική απαλλοτρίωση για λόγους δημόσιας ωφέλειας, για την κατασκευή του έργου για τη βελτίωση και διαπλάτυνση αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Αντίθετη αίτηση (ανταίτηση). Προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις δικαιώματος παρέμβασης. Παραδεκτό και νόμιμο άσκησης της σχετικής δήλωσης στις δίκες απαλλοτρίωσης. Δικαστική δαπάνη. Δικηγορική αμοιβή. Ο δικαιούχος της αποζημίωσης διάδικος μία φορά θα πληρώσει την αμοιβή του δικηγόρου του, ακόμα και σε περίπτωση διπλού (προσωρινού και οριστικού) προσδιορισμού της αποζημίωσης. Αμοιβή δικηγόρου στο πλαίσιο δίκης για την παροχή άδειας κατάληψης των απαλλοτριούμενων ακινήτων πριν από τον καθορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης. Η αμοιβή που καταβάλλει ο δικαιούχος της αποζημίωσης στον δικηγόρο του για τη σύνταξη αίτησης, ανταίτησης, κύριας παρέμβασης ή προτάσεων προκειμένου να επιτύχει τον προσδιορισμό και την είσπραξη της αποζημίωσης, αποτελεί παρακολούθημα της αποζημίωσης, βαρύνει τον υπόχρεο αυτής και πρέπει να επιδικάζεται σε βάρος του τελευταίου και να παρέχεται στον δικαιούχο. Επίσης ο δικαιούχος της αποζημίωσης δεν είναι υπόχρεος καταβολής ΦΠΑ για την αμοιβή που θα καταβάλει στον δικηγόρο του.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.