Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Με ΣΔΙΤ προχωρά το έργο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού


    Την υπαγωγή του έργου της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

    Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Ορέστης Καβαλάκης.

    Το έργο αφορά στη μετεγκατάσταση Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού στο πρώην στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας στον Ασπρόπυργο, σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων. Το νέο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη, το Κτίριο Μεταγωγών, Γενική και Ψυχιατρική Κλινική, Σχολικό Συγκρότημα, Βιβλιοθήκη, Χώρους Λατρείας κ.α.

    Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 έτη (4 έτη κατασκευή και 26 έτη συντήρηση) ενώ ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέρχεται στα 617 εκ. ευρώ με χρηματοδοτική συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου 50 εκ. ευρώ, ή, εναλλακτικά, στα 700 εκ. ευρώ, χωρίς συμβολή του Δημοσίου.

    Η πρόταση υπαγωγής του έργου στον ν. 3389/2005 περί ΣΔΙΤ προετοιμάστηκε από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΤΑΙΠΕΔ. Εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να εκκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.