Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μητροπολιτικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο: Θα ξεπεράσει τα €250 εκατ. η κατασκευή του έργου


    Υπεγράφη η ένταξη της β φασης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει φτάσει μέχρι τώρα τα €365,4 εκατ. καθώς η α' φάση αρχικού προϋπολογισμού €73 εκατ η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί από τον κατασκευαστικό Όμιλο Ακτωρ, με τρεις συμπληρωματικές συμβάσεις ύψους €6,3 εκατ., €22,5 εκατ και €8,6 εκατ η τρίτη, έφτασε τα  €110,44 εκατ.

    Η δεύτερη φάση ξεκινά με υπερδιπλάσιο προϋπολογισμό ύψους €254,96 εκατ. και αφορά κυρίως στην Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο, που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη προσβαση στο παραλιακό μέτωπο την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης 30.930 τμ, την κατασκευή νέων κτιρίων επιφανείας 3.957,30τμ και βοηθητικών υπογείων χώρων επιφανείας 865,30 τμ, με χρήσεις εμπορικές, εστίασης, και αναψυχής και αναδιαρρυθμίσεις και εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων κτιρίων.

    Οι αναπλάσεις αφορούν επίσης:

    • την κατασκευή πεζογεφυρών (στον Ιλισό, στο δυτικό κανάλι προς Κηφισό και στις πάνω από τις δεξαμενές νερού), που εξασφαλίζουν τη σύνδεση των επιμέρους ζωνών και την εσωτερική κινητικότητα εντός του Πάρκου, 
    • έργα οδοποιίας αποκλειστικά εντός της Ζώνης του πάρκου (ήτοι εσωτερικές οδοί Χώρου Ανάπλασης, με ασφαλτική επιφάνεια κύλισης), υπαίθριων χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων δίκυκλων και προσβάσεων των υπόγειων χώρων στάθμευσης, με τα συναρτώμενα έργα υποδομής.
    • υδραυλικά έργα εντός της ζώνης του πάρκου (αποχέτευση όμβριων, περιβάλλοντα χώρου, αποχέτευση ακαθάρτων, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο άρδευσης, και τροφοδοσία δεξαμενών αναψυχής)
    • Λιμενικά έργα, καθώς και όλες τις αναγκαίες συμπληρωματικές μελέτες αυτών, σε τελικό στάδιο φυσικού σχεδιασμού. Τα έργα αυτά αφορούν σε προβλήτες, νησίδες, διαμορφώσεις παραλίας κ.λπ., στις ζώνες Ι και ΙΙ (Μοσχάτο και Καλλιθέα μέχρι τη ναυταθλητική μαρίνα), που συμπληρώνουν την όλη ανάπλαση στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, εξαιρουμένων των διαμορφώσεων της «επιδερμίδας» των εντός θαλάσσης έργων.

    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/tha-kseperasei-ta-250-ekat-h-kataskeyh-toy-mhtropolitikoy-parkoy-sto-falhriko-ormo



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.