Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για πέντε (5) σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης


    Τα 5 έργα προϋπολογισμού 379 εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα εξής:

    1. Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ: Προβλέπεται η μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές Αγ. Γεωργίου Λούρου για την εξυπηρέτηση αστικών κέντρων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Συνολικά θα εξυπηρετείται πληθυσμός της τάξης των 145.000 ατόμων για περίοδο 40 ετών.
    2. Κατασκευή φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο, προϋπολογισμού 98 εκατομμυρίων ευρώ: Το κύριο φυσικό αντικείμενο αφορά στην ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με 24.000m3/ημέρα πόσιμο νερό (στο 1ο στάδιο ανάπτυξης των έργων) της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών Καλλονής και Αγ. Παρασκευής, από το φράγμα Τσικνιά. Εκτιμάται ότι το έργο θα εξυπηρετεί περίπου 270.000 άτομα, φτάνοντας τα περίπου 360.000 άτομα το 2053.
    3. Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου στην  Αιτωλοακαρνανία, προϋπολογισμού 64,5 εκατομμυρίων ευρώ:Βασικός στόχος του έργου αποτελεί η παροχή νερού για αγροτική χρήση λόγω της ελλειμματικής άρδευσης των υφιστάμενων καλλιεργειών και της ανάγκης ανάπτυξης νέων καλλιεργειών. Η παροχή επιπλέον νερού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αρδευτικών μεθόδων και μέσων, τον αειφορικό σχεδιασμό στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την απελευθέρωση ποσοτήτων νερού από τους υπόγειους υδροφορείς προς άλλες χρήσεις και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και της συνοχής σε περιφερειακό επίπεδο.
    4. Κατασκευή Συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού, Αντιπλημμυρικών Έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στο Λασίθι της Κρήτης προϋπολογισμού 53,5 εκατομμυρίων ευρώ: Σκοπός του έργου είναι η αύξηση των δυνατοτήτων παροχέτευσης αρδευτικού νερού στην περιοχή της Ιεράπετρας, με πιθανή επέκταση των αρδευομένων εκτάσεων. Συγχρόνως, το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των ρεμάτων Μπραμιανού και Διαβατών. Ταυτόχρονα, η οριοθέτηση των περιοχών των ρεμάτων συμβάλλει στον περιορισμό των καταπατήσεων και στην προστασία της φυσικής διατομής.
    5. Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (β' φάση), προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ: Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο εντός κατοικημένης περιοχής, με στόχο να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες. Το έργο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη του Λουτρακίου, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.




    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.