Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινούν τα έργα στη μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου στην Κωνσταντινούπολη


    Ξεκινά το επόμενο διάστημα τις εργασίες στο μεγάλο έργο κατασκευής σήραγγας της Κωνσταντινούπολης η εταιρεία Yuksel Project International.

     

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» η σύμβαση για το μεγάλο αυτό έργο έχει υπογραφεί από την εταιρεία (η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος καταθέτοντας την υψηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό του Απριλίου) και την Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Τουρκίας.

     

    Οι πρώτες εργασίες αφορούν στη γεώτρηση του εδάφους και στην υποθαλάσσια περιοχή. Το βασικό σκέλος της κατασκευής του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους.

     

    Η υποθαλάσσια σήραγγα τριών επιπέδων κάτω από τα στενά του Βοσπόρου θα συνδέει τις δύο πλευρές της Πόλης με δυο αυτοκινητόδρομους και σιδηρόδρομο. Οι αμαξοστοιχίες θα περνούν μέσα από ένα τούνελ στη μέση, ενώ τα τούνελ πάνω και κάτω θα είναι για τη διέλευση οχημάτων.

     

    Η σήραγγα θα ενωθεί με 9 γραμμές του μετρό, τον αυτοκινητόδρομο «TEM» και τον «E5» καθώς και με εκείνον στο Βόρειο Μαρμαρά. Σύμφωνα με αξιωματούχους περίπου 6,5 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να χρησιμοποιούν τη σήραγγα σε καθημερινή βάση μόλις ολοκληρωθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

     

    Οι επιβάτες θα μπορούν να φτάσουν στην περιοχή Σογουτλούτσεσμε από το Ιντσιρλι (Söğütlüçeşme –Incirli) μέσα σε 40 λεπτά, ενώ ο χρόνος μεταξύ Χασντάλ και Τζαμλίκ (Hasdal – Çamlık) θα μειωθεί στα 14 λεπτά. Η σήραγγα θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος και στην χωρητικότητα.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Xekinoun_ta_erga_sti_megaluteri_siragga_tou_kosmou/#.WSfICuuLS70

     

    Η σελίδα της εταιρείας του έργου: http://www.yukselproje.com.tr/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τύφλα νάχει το Channel Tunnel και το London Underground μαζί.

     

    Οταν κράτησαν την Κωνσταντινούπολη μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ούτε που θα φαντάζονταν τι κέρδισαν.

    Το εντυπωσιακό στην υπόθεση δεν είναι ότι μπορεί να γίνει ένα έργο των 5-10 δις $, τα τούνελ έχουν γίνει μόδα και φοριούνται πολύ, αλλά ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί.
    Κάτι γίνεται στην τουρκία και μεις δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι και είναι καιρός να τους αντιγράψουμε μπας και βγάλουμε κάνα φράγκο σαν χώρα.
     

    Σε 2-3 χρόνια που θα είναι μέλος ΕΕ-EU-UE θα έχουν γίνει Καλιφόρνια και μεις θα υπογράφουμε το 8ο μουνιμόνιο, αυτή τη φορά από οικουμενική για να μην νιαουρίζει κανένας.

    Ελπίζω τότε να μας δανείζουν και αυτοί για να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια.

    Edited by AMHxaNos
    Link to comment
    Share on other sites

    Ο Ερντογάν βλέποντας μακριά κατασκευάζει από τώρα τη σήραγγα του Βοσπόρου όπου θα περάσει (ή για να κάνει να περάσει απ΄εκεί) ο νέος δρόμος του μεταξιού συνδέοντας  Ασία με  Ευρώπη!

     

    Ο πρωθυπουργός μας του ...... δεκαπενταμελούς όμως,  στην ομιλία του στην Κίνα, έβλεπε πολύ μακρύτερα όταν χαιρέτησε το όραμα  του δρόμου του μεταξιού, μολονότι η χάραξη αυτή αγνοεί, προσπερνά  και υποβαθμίζει την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κόμβο :shock: !  

     

    Το χαμογελαστό παιδί όμως έχει βαθειά προοπτική,.... 8-)

    Θα πάρουμε την Πόλη με έτοιμη σήραγγα ...!!! :P

     

    %CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82%20%

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.